Kremy uniwersalne

Oillan Active, Bioaktywny krem barierowy

• 5 grudnia 2018 o 20:15
    Na ratunek Oillan
    Na ciele mam suchą skórę, a w sezonie jesienno-zimowym dodatkowo muszę zmagać się z AZS, dlatego byłam bardzo zadowolona kiedy w boksie kosmetycznym znalazłam tubkę kremu barierowego od Oillan. Na Wizażu został wrzucony do kremów do twarzy, ale tak naprawdę, mimo niewielkiej pojemności, jest to kosmetyk do całegp ciała. Ja osobiście używałam go tylko i wyłącznie na dłonie, bo to wlaśnie z nimi mam największe problemy. Skóra na nich potrafi być mocno spierzchnięta, zaczerwieniona, a nawet popękana i boląca. Resztę ciała jestem w stanie ogarnąć balsamami. Krem ma bardzo gęstą formułę, dzięki której nie ucieka ze skóry. Ma biały kolor i bardzo przyjemny, kremowy zapach. Niby delikatny i nieinwazyjny, ale jednak przez jakiś czas wyczuwalny. Przez swoją treściwą konsystencję nie jest najłatwiejszy w aplikacji. Przede wszystkim trzeba go nałożyć w większej ilości, bo nie poddaje się pod wpływem ciepła dłoni. Smarowanie nie idzie gładko, jak przy standardowych kremach. Aczkolwiek nie jest to dla mnie wadą w przypadku specyfiku o tak ukierunkowanym działaniu. Nie zapominajmy, że ten krem ma koić, regenerować i chronić. Przez dłuższą chwilę pozostawia lekko tłustawy film na skórze, który jednak nie ma nic wspólnego z oblepieniem czy duszeniem. Jest przyjemnie otulający. Ale z jego powodu używałam kremu codziennie na noc i czasami rano przed wyjściem do pracy w mroźniejsze dni. I mimo tych drobnych upierdliwości, których przecież chcemy unikać w przypadku kremów do rąk - uwielbiam go! Ten krem faktycznie od pierwszego nałożenia niweluje świąd, otula swoją tłustością, koi wszelkie zaczerwienienia, a przede wszystkim działa długofalowo i leczy! Jakiś czas temu, kiedy zawitały do nas przymrozki, mrozy i śniegi, a ja dodatkowo rzuciłam się na okna (tak, jestem z tych co muszą umyć okna dla Jezusa ;-P), to stan moich dłoni wołał o pomstę do nieba. Myślałam, że nie obejdzie się bez sterydów. Na szczęście nie rzucam się od razu na maści i stopniowo, dzień po dniu krem barierowy wyprowadził moją skórę na prostą. Teraz nikt by nie zgadł, że choruję na AZS. Krem od Oillan spełnia wszelkie pokładane w nim nadzieje. Leczy, chroni i odżywia. Po zaaplikowaniu go czuję ulgę i niesamowite otulenie. Skład bogaty jest w naturalne oleje oraz substancje nawilżające. Pozbawiony jest parafiny, szkodliwych konserwantów, parabenów, itp. Chociaż do eko jeszcze mu brakuje, to dla mnie jest idealny. Kremik zamknięty jest w małej tubce o pojemności zaledwie 40 ml. Biorąc pod uwagę fakt, że trochę go trzeba nałożyć, to nie jest on super wydajnym kosmetykiem. Jednak cena w wysokości kilkunastu złotych nie powinna rujnować portfela. Tubka jest zakręcana. Biała i oszczędna w grafice, co jest typowe dla marki. Opakowanie można pod koniec przeciąć, żeby wykorzystać ten eliksir do ostatniej kropelki. Nie mam pojęcia, czy marka dostępna jest w drogeriach, ale produkty Oillan, w tym tytułowy krem barierowy, widziałam w wielu popularnych aptekach internetowych. U mnie ten krem zagościł na stałe i polecam wszystkim zmagającym się z problemami skórnymi.
  • 21 marca 2018 o 20:05
    Wyleczył mi dłonie
    Pokojowa nagroda Nobla dla tego kremu. Tworzy warstwę ochronną, która nie jest lepka i utrzymuje się naprawdę bardzo długo. Plus, nie do wiary, jest tak, jak pisze producent na opakowaniu - ulga w pieczeniu i świądzie jest natychmiastowa. Wyleczyłam nim dłonie z bardzo nieprzyjemnej alergii do spółki z Nanobase stosowanym na noc. Oillan używam w ciągu dnia, kupuję go za 17 zł za 40 ml, niestety szybko się kończy, ale jest wart swojej ceny.
    Zalety:
    • koi, koi i jeszcze raz koi suchą, spękaną, bolącą skórę rąk
    • tworzy nietłustą warstwę, która się nie ściera naprawdę przez długi czas
    • zawsze mógłby być troszkę tańszy jak za tę pojemność, ale jest wart swojej ceny
  • 31 stycznia 2018 o 23:53
    S.O.S dla mojej skóry
    Przeznaczony jest dla skóry suchej, wrażliwej, atopowej i podrażnionej. Można stosować go zarówno na dzień jak i na noc. Odbudowuje naturalną barierę ochronną, łagodzi świąd, działa przeciwzapalnie, redukuje podrażnienia, szorstkość i zaczerwienienia, trwale nawilża, zmiękcza i wygładza. Preparat bardzo szybko się wchłania. Krem znajduje się w 40 ml tubce. Bardzo lubię dermokosmetyki, za ich skuteczność, skład i szczególne właściwości pielęgnacyjne. Ten krem jest jedynym z lepszych. Używam go kiedy moja skóra zaczyna wołać o pomoc.
    Drogeria Super-Pharm
  • 3 października 2017 o 14:58
    Cudowne ukojenie
    Od czasu do czasu na skórze wyskakuje mi atopowe zmiany. Skóra jest wtedy mocno zaczerwieniona, popękana, łuszczy się, piecze i swędzi. Nie ma dla mnie wtedy lepszego preparatu niż bioaktywny krem barierowy od Oillian. Ma gęstą, tłustą konsystencję, więc idealnie nawilża, koi świąd i pieczenie oraz redukuje zaczerwienienie. Jest dla mnie jak kompres, który sprawia, że już po kilku dniach wszystko się uspokaja, nieprzyjemne zmiany znikają a skóra wraca do swojego normalnego stanu. Krem stosowany regularnie chroni też przed nawrotem atopii. Minusem jest dość mdły zapach,ale efekty są warte tego, by przyzwyczaić się do niego. Jest bardzo wydajny. Serdecznie polecam osobom, które borykają się z podobnym problemem, jak ja.
    Zalety:
    • wydajny
    • treściwa konsystencja
    • solidnie nawilża
    • koi pieczenie i świąd
    • redukuje zaczerwienienia
    • chroni przed nawrotem nieprzyjemnych zmian
    Wady:
    • mało przyjemny zapach
  • 8 czerwca 2017 o 21:04
    Dobry krem na zimę
    Krem jest dosyć ciężki, bardzo mocno natłuszcza i nawilża, więc nadaje się do suchej skóry, wrażliwej, alergicznej, ale spokojnie można go używać zimą (tak jak ja). Wtedy jest odpowiedni, nawilża i koi przesuszoną skórę. Jedyną wadą jest zapach, bo jest okropny :/ ale to jest cena tego, że nie znajdziemy tam sztucznych substancji zapachowych, przez co krem może być stosowany przez osoby z AZS lub alergią.
    Zalety:
    • efekt nawilżenia
    Wady: