Balsamy do ciała

Avon Perceive, Body Lotion Balsam do ciała

• 3 stycznia 2024 o 16:55
    Balsam okazał się miłym zaskoczeniem
    Balsam należy do serii balsamów z zapachami perfum od Avonu. Ten ma szatę graficzną i zapach perfum "Perceive". Faktycznie tak samo pachnie, tyle że może subtelniej i bardziej delikatnie. Sprawdza się też jako nawilżacz. Nie jest to może ogromne nawilżenie, ale zadowalające. Po nałożeniu skóra jest gładka i przyjemna w dotyku. Nie lepi się ani nie tłuści wszystkiego wokół. Przy tak niewysokiej cenie ten balsam to ciekawy produkt.
    Zalety:
    • opakowanie, zapach, działanie, cena
    ksanaru
    4 października 2023 o 0:23
    Tylko do podbicia perfum
    Lubię te balsamy, ale nie mają one zbyt dużo wspólnego z pielęgnacją. Według mnie są to idealne produkty, jeśli naprawdę lubimy dany zapach, w tym przypadku bardzo klasyczny. Sam balsam jest bardzo lekki, nie nawilża zbyt dobrze, daje jedynie chwilowe uczucie nawilżenia. Zapach samego balsamu, też nie jest zbyt intensywny, dopiero w połączeniu z perfumami z serii ma większy sens. :)
    Zalety:
    • fajnie uzupełnia perfumy z serii
    • nie zostawia lepkiej warstwy
    Wady:
    • słabo nawilża
    • solo nie pachnie zbyt mocno
    Jusia97
    3 października 2023 o 23:51
    Miłe zaskoczenie
    Dostałam ten balsam w zestawie z wodą o tej samej nazwie. Myślałam, że balsam będzie służył mi jaki przedłużacz zapachu wody, ale miło się zaskoczyłam, ponieważ produkty ten całkiem dobrze nawilżal skórę. Jeśli chodzi i zapach to nie jest to odzwierciedlenie wody z tego zestawu. Ten balsam ma zapach podobny do białej kosmetyki konsystencja jest przyjemna. Opakowanie wygodne w użyciu. Ogólnie spoko. Sama sobie raczej nie kupię, bo wolę kosmetyki z bardziej naturalnym składzie ale w zastosowaniu byłam zadowolona.
  • 20 lutego 2021 o 13:52
    Woda perfumowana w formie balsamu?
    Balsam dostałam w zestawie z wodą perfumowaną Perceive i antyperspirantem w kulce jako prezent mikołajkowy w 2017 roku. Nie wiem czy jest jeszcze dostępny w ofercie Avonu lub jeśli tak- jaką jest jego cena. Opakowanie to duża, plastikowa tuba w kolorze błękitno-białym. Otwór jest zamykany i otwierany na zatrzask, co jest plusem w tego typu produkcie. Z tyłu opakowania umieszczona jest krótka informacja od producenta na temat produktu. Wydobycie balsamu pod koniec użytkowania wcale nie jest łatwe, więc jeśli nie chcemy wyrzucić reszty produktu do kosza to musimy opakowanie rozciąć. Zapach jest w mojej opinii identyczny jak zapach wody perfumowanej o tej samej nazwie i w miarę długo możemy go wyczuć na skórze po zastosowaniu. Bardzo przypadł mi do gustu u wielu osobom się podoba. Balsam jest koloru białego a konsystencję ma bardziej w kierunku rzadkiej. Ciężko mi ocenić czy dobrze nawilża... Ogólnie produkt jest dosyć wydajny.
    Kleo99
    13 listopada 2019 o 22:33
    Przeciętniaczek
    Balsam ma super konsystencję, białą, kremową nie za gęstą i nie za lejącą. Dobrze się rozprowadza po ciele. Zapach dość mocny, nie do końca trafia w moje gusta bo wolę bardziej kwiatowe i słodkie. Ten jest taki dość wieczorowy. Na pewno znajdzie swoich zwolenników. Wygodna tubka o pojemności 150 ml, klasyczna i dość zwykła pod względem designu . Wydajny lecz pojemność zdecydowanie za mała. Bardzo szybko się wchłania co jest bardzo na plus. Zapach utrzymuje się na skórze przez pewien czas, lecz zdecydowanie rankiem dnia następnego jest niewyczuwalny ale to jak w większości przypadków. Skóra jest zdecydowanie gładsza i przyjemna w dotyku po zastosowaniu.
    Zalety:
    • Dobrze się rozprowadza
    • Konsystencja
    • Szybko się wchłania
    • Wygodna tubka
    • Mała pojemność
    • Cena dość wysoka jak na takie małe opakowanie
    • Design opakowania