Słaby produkt.
Ostatnimi czasy dokuczają mi cienie pod oczami - stres, przykra sytuacja która spotkała mnie w życiu, praca, niedosypianie - to odcisnęło piętno na mojej skórze, również pod oczami. O ile z twarzą sobie poradziłam, tak nie mogę pozbyć się tych wstrętnych cieni.
Krem Ziaja Med otrzymałam w prezencie od szwagierki - stwierdziła, że jest na niego za stara i ma za głębokie zmarszczki :D (ma 37 lat), a dla mojej cery będzie odpowiedni. Jakie są moje wrażenia po 6 tygodniach sumiennego użytkowania? Niestety, ale kiepskie. Szwagierka chęci miała dobre, ale to za mało - krem też powinien je mieć, a nie ma ;).
PLUSY:
+Opakowanie: Miękka, podłużna tubka (charakterystyczna dla marki), z aplikatorem, zakręcana. Wygodna, w prostej szacie graficznej.
+Konsystencja: produkt jest dość rzadki, rzekłabym, że to bardziej emulsja, niż krem - niemniej jednak, przekłada się to na lekkość kosmetyku oraz szybkość wchłaniania - a ta jest zadowalająca.
+Zapach:kremowy, niezwykle delikatny, wyczuwalny po mocnym wwąchaniu się.
+Skład nienajgorszy, choć tej witaminy C to jest tutaj tyle, co kot napłakał. Oprócz tego mamy też kwas hialuronowy, hydroxyprolinę,mikę, prowitaminę B5.
+Krem nie podrażnia moich wrażliwych oczu, nawet nałożony w większej ilości.
+Całkiem fajnie nawilża, zwłaszcza teraz, latem - to dobry krem na dzień, ponieważ nadaje się pod makijaż.
+Nie uczula.
+Jest bardzo wydajny, stosuję codziennie i końca nie widać.
+Niedrogi.
+Łatwo dostępny.
MINUSY:
-Niestety, ale nie rozjaśnia cieni - ja wiem, że tej wit.C jest tam mało, ale liczyłam na minimalne chociażby rozjaśnienie ciemnych obwódek wokół oczu - nic z tego.
-Nie zauważyłam rewitalizacji - on jedynie nawilża, jednak po nocy z tym kremem nie miałam efektu wow - wypoczęta, gładka skóra, młodsze spojrzenie? Nie z tym kremem.
-Nie działa ochronnie - jest zbyt lekki i za słaby. Na obecną, ciepłą porę roku, jako lekki kosmetyk na dzień może się sprawdzić, ale na dłuższą metę to ja tego nie widzę. Moja skóra potrzebuje porządnej dawki nawilżenia i odżywienia, energetycznego kopa ze składników aktywnych no i oczywiście redukcji cieni - krem Ziaja Med nie jest w stanie mi tego dać.
Podsumowując: krem jedyne, co robi, to nawilża i nie robi mi krzywdy. Ale nie odżywia, nie chroni, nie rewitalizuje, nie rozświetla, nie wyrównuje kolorytu.
Czyli nie robi nic, co obiecuje producent.
Niestety, ja nie polecam, o wiele lepiej sprawdzi się zwykły żel ze świetlikiem niż ten produkt.