Kremy pod oczy

Ziaja Med, Kuracja dermatologiczna z witaminą C + HA/P, Rewitalizujący krem pod oczy i na powieki

Bodyland.pl
Ziaja med kuracja dermatologiczna z wit.C + HA/P rewitalizujący krem pod oczy i na powieki wygładzająco-ochronny 15 ml

• 5 lipca 2024 o 14:17
    Utrzymuje skórę pod oczami w dobrej kondycji
    Krem kupiłam w serwisie aukcyjnym za około 10 zł. Jest to dopiero mój drugi krem pod oczy jaki miałam okazję testować, wcześniej używałam żelu chłodzącego i na obrzęki (np żel Ziaja który jest moim hitem). Opakowanie to klasyczna tubka z odpowiedniej wielkości otworem dozującym. Pojemność standardowa - 15 ml. Krem ma konsystencję niezbyt gęstą, dobrze rozprowadza się na skórze, szybko wchłania. Nie bieli, nie roluje się. Nie wyczuwam żadnego zapachu. Krem nie podrażnia wrażliwej skóry, nie powoduje łzawienia. Krem jest wydajny, nakładałam go rano i wieczorem pod okiem oraz na górną powiekę i służył mi przez jakieś 4 miesiące. Moja skóra pod oczami jest delikatna, cienka, z drobnymi liniami mimicznymi przy zewnętrznym kąciku oka. Kiedyś często towarzyszyły mi opuchnięcia okolicy pod okiem, z czym w dużym stopniu poradził sobie żel z Ziaji, o którym już wspomniałam. Odkąd zakończyłam kurację tym żelem, problem jest dużo dużo mniej nasilony, ale czasem jeszcze występuje razem z zasinieniem tej strefy. Używanie recenzowanego kremu z witaminą C pozwoliło mi zachować jako taki wygląd i stan mojej skóry pod oczami. Skóra jest nawilżona, jakby mocniejsza. Nie wiem czy działa przeciwzmarszczkowo, ale na pewno te drobne linie mimiczne nie pogłębiły się u mnie. Krem jest dedykowany osobom raczej młodym, więc nie sądzę by jakoś mocno wpływał na odmłodzenie skóry. Uważam jednak, że jest to dobry krem dla osób początkujących z pielęgnacją skóry pod oczami. Skład jest dość długi, zawiera kilka zbędnych moim zdaniem substancji np dimethicon oraz mikę. Podsumowując, krem jest przyjemny w użytkowaniu, nie podrażnia, daje nawilżenie i utrzymuje skórę pod oczami w dobrym stanie. Nie daje spektakularnych efektów, ale kosztuje 10 zł, więc heloł. Polecam osobom młodym.
    • Wygodne opakowanie
    • Konsystencja
    • Szybkie wchłanianie
    • Brak podrażnień
    • Brak rolowania
    • Nawilżenie skóry
    • Rozświetlenie skóry
    Wady:
    • Skład
    • Trochę za mało spektakularne efekty jak na kurację dermatologiczną
  • 5 września 2023 o 16:10
    Może być
    Krem jest poprawny, w tej cenie nie oczekiwałam zbyt wiele. Produkt dobrze nawilża skórę wokół oczu, jednak poza tym nie robi zbyt wiele, w związku z tym nie zauważyłam żadnych spektakularnych rezultatów. W tej cenie jest to jednak ciekawy produkt dla bezproblemowej cery.
    Zalety:
    • nawilżenie
    Wady:
    • nie wszystkie obietnice producenta są spełnione
  • 2 stycznia 2023 o 8:54
    Tani i dobry dla bezproblemowej skóry.
    Moje kremy pod oczy nigdy nie są z górnej półki, bo mimo niemal 30 lat moja skóra pod oczami jest nietknięta zmarszczkami, cieniami, puchnięciami itd. A sięgam po nie dlatego, że czasem kremy do twarzy drażnią mi oczy i dlatego, że wiem jak cienka i łatwa do uszkodzenia jest skóra wokół oczu, dlatego daję tam często podwójne nawilżenie (krem pod oczy + krem do twarzy). Krem/esencja jest w moim odczuciu bardzo skoncentrowanym i treściwym składem. Powiedziałabym nawet, że niektóre maski są takiej konsystencji. Dzięki temu kapka produktu pod oko wystarcza na rozprowadzenie na całych powiekach i dolinach łez. Kosmetyk bardzo szybko przynosi ulgę kiedy skóra jest ściągnięta, podrażniona, przesuszona. Już po kilku dniach czułam i widziałam, że te okolice stały się promienne, wygładzone, a także elastyczne. Nawilżenie skóry w moim przypadku bardzo się polepszyło. Zniknęły mi przesuszenia w zewnętrznych kącikach oczu, a także uczucie przesadzonego spięcia naskórka. Zero podrażnień. Zapach jest bardzo łagodny i przyjemny.
  • 17 grudnia 2020 o 14:49
    W tej cenie przyzwoity
    Skóra wokół oczu jest dość wymagająca i specyficzna w pielęgnacji. U kobiet po 30-ce ten problem narasta, dlatego zawsze szukam produktu, który sprosta jej oczekiwaniom. Zacznę od opakowania, które jest bardzo poręczne, estetyczne i higieniczne. Zwracam uwagę zwłaszcza na ten ostatni aspekt, ponieważ nie przepadam za kremami pod oczy w słoiczku, są one malutkie i często sprawiają problemy podczas aplikacji. W tym przypadku tubka o poj. 15 ml z niewielkim otworem bardzo ułatwia aplikowanie i pozwala kontrolować ilość produktu potrzebnego do użycia. Jak na wszystkie produkty marki Ziaja przystało opakowanie jest plastikowe, a szata graficzna ogranicza się do zbędnego minimum. Konsystencja kremu sama w sobie jest przyjemna, dość gęsta i kremowa. W moim przypadku krem szybko się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy wokół oczu. Krem nadaje się do porannego stosowania, ponieważ się nie roluje i spokojnie można zaaplikować na niego korektor pod oczy. U mnie się nic nie waży i wygląda to przyzwoici. Grubszą warstwę kremu nakładam na noc, by dobrze odżywić skórę. Krem dość przyjemnie nawilża i chyba na tym jego właściwości się kończą. Nie zauważyłam, aby rozświetlał i wygładzał zmarszczki wokół oczu. Nie mam cieni pod oczami, dlatego ciężko mi się wypowiadać na temat tego czy je rozjaśnia, ale szczerze mówiąc miałabym ku temu wątpliwości. Mimo iż jest to kuracja z wit. C. Jako kobieta po 30-ce uważam, że moja skóra potrzebuje czegoś więcej niż tylko nawilżenia. Nie mogę powiedzieć, że jest to zły produkt, ponieważ bardzo przyjemni mi się go używa, z pewnością zużyję go do końca. Niestety nie jest adekwatny do moich potrzeb i na tym jednym opakowaniu zakończę stosowanie. Myślę, że fajnie sprawdziłby się u mnie gdybym miałam 20 lat, tak profilaktycznie przeciwzmarszczkowo.
    Zalety:
    • niska cena
    • higieniczne i poręczne opakowanie
    • fajna konsystencja
    • nadaje się pod makijaż
    • nie pozostawia tłustej warstwy
    • pozostawia uczucie nawilżenia
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • nie rozświetla skóry wokół oczu
    • nie niweluje zmęczenia i drobnych zmarszczek
    • mało odżywczy
    • nie poprawia elastyczności
    • nie dla kobiet po 30-ce
  • 4 lutego 2020 o 0:22
    Regularność popłaca
    Z początku sceptycznie podchodziłam do tego produktu, jednak dałam mu miesiąc, przy regularnym, codziennym stosowaniu. Zacznę od tego, że krem nie podrażnia, jest delikatny, łagodny, bez zbędnego zapachu. Zauważyłam poprawę w kolorycie, zmniejszenie cieni pod oczami, większe wygładzenie w tej okolicy. Za taką cenę, warto spróbować zmierzyć się z tym kosmetykiem.
    Zalety:
    • łatwa aplikacja
    • efekt zmniejszenia cieni pod oczami

Zobacz także inne Kremy pod oczy