Serum do twarzy

StriVectin TL, Tightening Face Serum Serum napinające i liftingujące do twarzy

cora
    5 grudnia 2016 o 20:35
    bardzo ostro działa
    Lubię Strivectin, bo ich produkty działają od ręki. To serum mnie nie zachwyciło (raczej przeraziło), choć muszę wyrazić słowa uznania za zlikwidowanie rozszerzonych porów w strefie T. Linie starości mam widoczne słabo, ale serum nie zlikwidowało ich w stu procentach. Liczyłam na tę likwidację, ale no cóż. Serum nie wykonało u mnie nic specjalnego, nie mogę się nijak odnaleźć w recenzji Poprzedniczki, ponieważ stała się rzecz niespodziewana, otóż serum spowodowało podrażnienie naczynek krwionośnych na policzkach i bolesne uwrażliwienie skóry, nie mogę też mówić o nawilżeniu, bo serum wysuszyło mi policzki, wobec czego zaczęłam ten kosmetyk nakładać tylko na czoło, brodę i w kierunku szyi, co spowodowało usunięcie rozszerzonych porów (choć producent o tym na pewno nie wiedział, opracowując recepturę), co jest według mnie dużą korzyścią. Dlatego, mimo podrażnienia policzków, które są u mnie wrażliwe, nie będę obniżać oceny, bo produkt jest sam w sobie dobry, a moja skóra widocznie nadwrażliwa. Nakładanie tylko na czoło, brodę i niżej zadecydowało o oszczędności= wydajności produktu, co biorę za zaletę wielką, a więc serum jest ok i pod tym względem (przypominam dodatkowo o bajecznej pojemności 50 ml tego wynalazku) więc czegóż chcieć więcej. Kupiłam latem na zniżce, za około 50% ceny. Zaznaczam, że posiadam nową wersję tego serum, może jest ona bardziej "agresywna" (i do tego ostry miętowy zapach), stąd moje doświadczenia z piekącymi policzkami mimo braku kwasów od dawna przecież. Ogólnie podziwiam Strivectin i lubię, ale ostrzegam osoby o wrażliwej cerze aby wykonały sobie testy, wzięły kilka próbek, zalecam ostrożność.
  • 5 listopada 2016 o 15:55
    bardzo dobre
    Jest to serum, na które warto od czasu do czasu wydać pieniądze. Serum ma postać emulsji, jest dosyć treściwe ale nie pozostawia tłustej warstwy. Dobrze się wchłania. Współgra z kremem z filtrem, makijaż wygląda na nim bardzo dobrze. Kosmetyk nie posiada żadnego wyraźnego zapachu. To co jest zauważalne od razu po pierwszym zastosowaniu to nawilżenie i wygładzenie cery. Po dłuzszym czasie stosowania cera staje się nawilżona, odżywiona, gładka, koloryt cery jest ładniejszy. To za co cenię recenzowany kosmetyk najbardziej to to, że serum wpływa na jędrność cery i wyraźnie poprawia napięcie skóry. Chociaż nie mam jeszcze problemów z opadającym owalem twarzy do zauważyłam, że moja skóra jest jakby bardziej gęsta i napięta. Oznaki zmęczenia są na niej mniej widoczne. Będę wracać do tego kosmetyku od czasu do czasu aby przeciwdziałać utracie jędrności skóry. Do minusów serum zaliczę dwie rzeczy: po pierwsze cenę, która jest wysoka (ale sephora oferuje różne zniżki plus strivectin często uczestniczy w sezonowych wyprzedażach, po drugie fakt, że po użyciu serum czasami odczuwałam delikatne szczypanie/pieczenie skóry (miało to miejsce po nocy z zoraciem lub kiedy moja cera była lekko podrażniona kwasami/retinoidami Podsumowując serum wpływa na jędrność skóry, nawilża i jest przyjemne w użytkowaniu (nie licząc delikatnego szczypania po zoracu). Polecam!