Kremy na noc

La Roche-Posay Toleriane Ultra Krem na noc

• 30 sierpnia 2022 o 21:14
    La Roche-Posay, Toleriane Ultra (Krem na noc)
    Spodziewałam się cudów, a zostałam z… niesmakiem. Krem, pomimo perfekcyjnego w teorii składu, w praktyce okazał się być nie dla mojej skóry. :( Niestety działał na nią drażniąco, prawdopodobnie przez neuropeptyd
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    katprzy
    19 kwietnia 2022 o 14:40
    Mocno średni
    Mam cerę nadwrażliwą i naczynkową - szukam więc produktu, który dobrze nawilży i złagodzi podrażnienia i zaczerwienienia. Niestety krem jest zupełnie nijaki - niby coś nawilża, ale dla mnie zupełnie niewystarczająco. Nie koi nic, jedyny plus, że jest neutralny i nie podrażnia jeszcze bardziej. Mam wrażenie, że mimo jako takiego nawilżenia, moja skóra jest napięta po użyciu (choć oczekiwałabym zmniejszenia uczucia ściągnięcia) - może wynika to z lekkiej formuły? Dobrze się wchłania, choć zostawia lekki tłusty film (można przymrużyć oko, jeśli ktoś tak jak ja nie lubi tłustej warstwy), nie pachnie, jest lekki, więc jest całkiem ok pod makijaż. Fajna pompka do dozowania, całkiem wydajny - wystarczy mała ilość produktu do pokrycia całej twarzy.
    Zalety:
    • Całkiem ok się wchłania
    • Nie pachnie
    • Fajny dozownik (pompka)
    • Wydajny
    • Nie podrażnia jeszcze bardziej
    Wady:
    • Raczej średnio nawilża
    • Nie koi
    • Nie łagodzi podrażnień i zaczerwienień
    • Nie zmniejsza uczucia ściągnięcia
    Drogeria Super-Pharm
  • 12 lutego 2022 o 19:02
    Średni w strone słabego
    Bardzo lubię z La Roche krem Sensitive, więc stwierdziłam, że dla odmiany kupię sobie ten, który teoretycznie ma być na noc, ale o tym w sumie za chwilę. Jestem już przy koncu opakowania i na pewno tego produktu nie odkupię. Zacznijmy od opakowania. Rozumiem, że miało być fajnie i nowocześnie, ale nie rozumiem, czemu krem, który przychodzi do nas w opakowaniu wewnątrz jest jeszcze zapakowany w worek foliowy? To po co w ogole plastikowe opakowanie okalające go? Można po prostu sprzedać sam woreczek z kremem zakończony pompką i by wyszło na to samo. Sama pompka działa bez zarzutu, można ją też sobie odkręcać i zakręcać, co przyda się na wyjazdy. Jeśli chodzi o wnętrze to krem jest barwy białej i niby jest bezzapachowy, ale wcale nie, dla mnie ma delikatny zapach jakiegoś takiego wosku i przy każdej aplikacji na twarz to czuję. Konsystencja przypomina bardziej lotion niż krem, coś podobnego do cerave w wersji lotionowej (tylko tam nie ma takiego dziwnego zapachu, chociaż cerave też jest bezzapachowe). Po nałożeniu tego kosmetyku na twarz mam wrażenie, że cera nie jest prawie wcale nawilżona, za to odczuwam na niej tą taką warstewkę woskowości właśnie, jakiejś takiej okluzji. Więc nie wiem, może ten produkt sprawdzi się na bardzo treściwy inny krem albo treściwe serum, natomiast sam w sobie za wiele to nie robi. Przy retinoidach i kwasach on się w ogole nie sprawdza jako nawilżenie, jest go za mało i jest za słabe. Mogłabym oczywiście nałożyć grubszą warstwę tego kremu na skórę, ale tak czy siak nie dostałabym nawilżenia, tylko taką dziwną błyszczącą warstwę w zwielokrotnieniu, bo ta warstwa jest tak czy siak nawet jak nałożę go normalną ilość. Jeśli chodzi o współgranie z innymi kosmetykami to jest ok, pod podkładem się nie roluje (rozumiem, że to jest krem na noc, ale kto mi zabroni używać też na dzień?), da się na niego nałożyć filtry itp., także tutaj nie ma żadnych kłopotów. Tylko co z tego, skoro on w ogóle nie robi tego, na czym mi zależało, żeby robił? Oczekiwałam tylko, żeby porządnie nawilżał i nie uczulał i tyle, a już pierwszy filar z moich niskich oczekiwań nie jest spełniony, więc jestem niezadowolona, szczególnie, że krem ten tani nie jest... Nie kupiłabym go ponownie, ani nie mogę go polecić. Jedyne, co na plus, to to, że nie zapycha, ale cała reszta wymaga dopracowania.
  • 8 lutego 2021 o 16:19
    Jest ok, nie ma szału
    Nie mogę go ani spacjalnie skrytykować, ani pochwalić. Krem spełnia swoją funkcję, w miarę nawilża skórę, ale nie jest na pewno produktem silnie nawilżającym. Posiadam cerę mieszaną i nie czułam specjalnego efektu nawilżenia, więc nie wyobrażam sobie że mógłby nawilżyć skórę suchą. Być może lepiej sprawdzi się przy cerze wrażliwej. Krem na pewno ma lekką formułę, która nie zapycha porów, po użyciu na noc, skóra jest miękka i delikatna w dotyku. Ma charakterystyczny dla produktów LRP neutralny zapach - dla mnie jak najbardziej ok. Podsumowując, oczekiwłam od tego produktu mocniejszego nawilżenia, dlatego za tą cenę dla mojej cery nie jest to jakiś specjalny produkt, ale jest ok.
    Zalety:
    • neutralny zapach
    • lekki, nie zapycha
    Wady:
    • średnie nawilżenie
    • średnia wydajnośc
    • wysoka cena
    Drogeria Super-Pharm
  • 22 lutego 2020 o 2:03
    Porządny nawilżacz.
    Skończyłam już drugie opakowanie tego kremu. Przy stosowaniu pierwszego nie miałam pewności czy zakupię kolejne z uwagi na cenę. Mam cerę dojrzałą, normalną w kierunku suchej , stosuję tretinoin, więc skóra bywa podrażniona, wrażliwa i przesuszona. Krem jest delikatny , lekki, nawilża i łagodzi cerę, pachnie subtelnie i nie powoduje podrażnień. Cena wydaje się jednak wygórowana, kupuję jedynie na promocji, bo jednak to tylko kremłagodząco-nawilżający, jeden z moich kroków pielęgnacji warstowej ;)