Podkłady

Too Faced Cocoa, Powder Foundation Podkład w pudrze

• 13 grudnia 2018 o 19:41
    przeciętny puder w pięknym opakowaniu
    Skuszona pięknym opakowaniem i dobroczynnym składem zaopatrzyłam się w ten produkt latem, aby na moją buzię nakładać coś lżejszego. W pięknym pudełeczku znajdziemy gąbeczkę do aplikacji, jednak w moim przypadku się nie sprawdziła - nakłada dużo produktu, co nie wygląda ani naturalnie, ani estetycznie, sprawia, że buzia wygląda na suchą i podkreśla wszystkie skórki i nierówności, aplikacja pędzlem dale lepszy, bardziej naturalny efekt.
    Zalety:
    • jak to u Too Faced piękne i estetyczne opakowanie z lusterkiem;
    • obłędny zapach;
    • puder jest bardzo drobno zmielony, mięciutki i wręcz kremowy w dotyku;
    • w zestawie znajdziemy mięciutką i przyjemną gąbeczkę do aplikacji pudru;
    • dobry skład;
    • nie zapycha;
    • dość trwały - nie znika szybko z buzi;
    • ładnie matowi;
    Wady:
    • niestety różne kolory tego produktu mają tendencję wpadać w żółte tony :(
    • dla mnie to po prostu puder a nie "podkład w pudrze" jak zapewnia nas producent;
    • oczekiwałam więcej za tę cenę;
  • 30 lipca 2017 o 21:24
    Idealny na lato !
    Dość ciekawa propozycja produktu 2 w 1 zamknięta w przepięknym opakowaniu. Produkt dość dobrze dostępny polecam kupować zwłaszcza na promocjach (mi udało się go kupić w rewelacyjnej cenie).
    Zalety:
    • Bardzo podoba mi się forma 2 w 1 produktu, jest idealny na lato bo jest dość lekki, ma piękny zapach i kremową konsystencję. Powiem szczerze że bardzo przypadł mi do gustu i szczerze go polecam. Świetnie się sprawdza w poprawkach makijażowych podczas dnia. Łatwa aplikacja, dość trwały i wydajny!
    Wady:
    • Wad brak !
  • 29 stycznia 2017 o 17:04
    Mieszane uczucia.
    Używam od kilku miesięcy. Produkt jest zapakowany w bardzo ładną, funkcjonalną puderniczkę z dużym lusterkiem. Gąbka faktycznie nie pachnie za ładnie, za to bardzo łatwo można ją wyprać praktycznie "do nowości". Dlaczego taka niska ocena ogólna? Trochę mnie ten produkt rozczarował. Niby można go używać i na podkład i samodzielnie, ale po nałożeniu czegoś mi brakuje, brakuje po prostu efektu wow (nakładałam go i załączoną gąbeczką i pędzlem kabuki). Zużyję do końca, ale nie kupię ponownie. Dokładnie taki sam efekt (zdrowego zmatowienia i ujednolicenia cery) można uzyskać dużo tańszymi produktami. Plus za duży wybór jasnych kolorów (w odcieniach żółtych i różowych).
    cora
    7 grudnia 2016 o 18:15
    Cudowny, ale trudno mi go zdefiniować
    Chciałam na szybko (jak zwykle) puder prasowany do pracy, żeby wykonywać sobie poprawki, więc skierowałam się do szafy Too Faced i nie znalazłam typowego pudru, tylko ten i jeszcze zwykły sypany, więc kupiłam ten, a on jest właśnie make- upem. Jest przyjemny, ładnie pachnie czekoladą, w pierwszym kontakcie zapach był bardzo silny, ale szybko się przyzwyczaiłam, albo on nieco zwietrzał. Uwaga! zapach czekoladowy tego pudru w połączeniu zapachu gąbki lateksowej dołączonej do opakowania daje fetor, więc uważajcie, albo co wrażliwsze noski niech zmienią sobie gąbeczkę na zwykłą. Nakładanie tego pudru jest komfortowe, kosmetyk nie jest przesadnie suchy, lecz satynowy, gładki, mając ciągle właściwości pudru prasowanego, bo nie jest to typowy kompakt w kremie. Aplikowany na make-up utrwala makijaż i matuje dosyć umiejętnie. Nakładany samodzielnie na krem lub bazę daje efekt lekko przypudrowanej twarzy, dosyć ładnie to wygląda, jeśli się spieszymy i nie ma mowy o nałożeniu fluidu lub czegoś w tym stylu. O ile nakładamy ten puder -bez -bazy -tylko -na -krem, musimy odczekać 10 minut albo dłużej aby krem się wchłonął, inaczej wszystko będzie się "rozjeżdżać". Osobiście preferuję wersję podwójną, czyli make-up w formie fluidu i na to ten właśnie puder, bo sam puder daje wrażenie nagiej twarzy bez ducha i brak tego glow czy czegoś, co jest istotne dla urody, może dlatego, że w moim makijażu fluidem jest Nude air Dior, a to daje różnicę, nie mówię tego złośliwie, tylko dla rozeznania w sytuacji. Cocoa powder foundation nie nadaje się do poprawek w ciągu dnia! Bo nie jest zwykłym pudrem, choć go przypomina. Ładnie wygląda nałożony tylko raz, do poprawek bierzmy bibułki, albo typowe pudry prasowane lub sypane (jeśli masz w pracy biurko z dużą szufladą na to wszystko, ja nie mam) i tu z zakupem się pomyliłam, do poprawek kupiłam fatalny Inglot (o którym pisałam wczoraj?) i tyle. Dodam, że Too Faced daje twarzy to "coś", a Inglot nie. Trwałość Cocoa powder foundation jest dobra, nie znika z twarzy nawet w ciepłe dni (nosiłam ten makijaż w sierpniu w upałach dosyć sporych i nie spłynął). Lubię zapach tego kosmetyku i podziwiam ładne, solidne opakowanie z "półeczką" separującą gąbkę do nakładania, higieniczne rozwiązanie. Jest i lusterko, zbędny gadżet, ale cóż, tak się wydaje pudry. Kosmetyk jest przyjemny, ale trudno mi go zdefiniować, moje obserwacje podsumuję mimo wszystko 5-tką, za zapach, trwałość, klasę i styl.