Kremy pod oczy

Orientana Naturalny krem pod oczy ze śluzem ślimaka

Orientana Nawilżenie Krem Pod Oczy ze Śluzem Ślimaka 15 ml
Orientana Nawilżający Krem pod Oczy ze Śluzem Ślimaka 15ml
Orientana Nawilżenie

• 29 marca 2025 o 17:53
    Przyjemny, lekki krem po oczy idealny do stosowania pod makijaż.
    Kosmetyki od marki Orientana nie goszczą często w moich pielęgnacyjnych zbiorach, natomiast zdaję sobie sprawę z tego, że posiadają one co do zasady naprawdę warte zainteresowania składy. Szukając kremu pod oczy postanowiłam dać szansę propozycji od tego właśnie producenta, ostatecznie zdecydowałam się na dość dobrze już znany kosmetyk z tej kategorii z dodatkiem śluzu ślimaka. Wiele słyszałam o przyjemnych właściwościach tego właśnie składnika, dlatego byłam ciekawa, czy i u mnie się on sprawdzi. Moja skóra pod oczami jest dość wymagająca, posiada dość zauważalne zasinienia oraz tak zwane ,,worki", dodatkowo brakuje jej nawilżenia mimo, że regularnie stosuję kosmetyki nawilżające. Krem został zamknięty w opakowaniu w formie malutkiej butelki o pojemności piętnaście mililitrów. W rolę aplikatora wciela się mała pompka, która działa bez zarzutu i nie zacina się. Opakowanie posiada białą barwę, umieszczono na niej także wszelkie, najważniejsze informacje na temat kosmetyku, takie jak jego nazwa, logo producenta, najważniejsze właściwości czy zalecany sposób użytku. Na kartoniku w którym zamknięty został produkt dodatkowo znajdziemy grafikę ślimaka czy skład kremu. Cena regularna kosmetyku wynosi około siedemdziesiąt złotych. Wedle obietnic producenta formuła kosmetyku posiada 98% składników pochodzenia naturalnego. Produkt ma bardzo neutralne nuty zapachowe oraz białą barwę i lekką konsystencję. Bardzo szybko się wchłania i nie klei się. Idealnie nadaje się do stosowania pod makijaż. Posiada dobre działanie nawilżające, odżywcze oraz zmiękczające. Delikatnie pozwala zniwelować zasinienia czy worki. Kosmetyk od marki Orientana zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Jest to lekki, przyjemny w stosowaniu, uniwersalny krem pod oczy. Polecam stosować go zarówno podczas porannej jak i wieczornej rutyny pielęgnacyjnej.
    • Aplikator
    • Nawilża
    • Koi
    • Nadaje się pod makijaż
  • 19 kwietnia 2024 o 21:32
    Krem pod oczy ze śluzem ślimaka Orientana
    Krem pod oczy ze śluzem ślimaka Orientana to produkt zdecydowanie godny polecenia. Naturalny, delikatny i skuteczny. Łagodzi podrażnienia, likwiduje obrzęki i worki po oczami. Delikatnie, ale widocznie napina skórę,przez co wygląda młodziej. Neutralny zapach, wydajny. Wygodne opakowanie z pompką. Przystępna cena,godny uwagi skład,no i śluz z ślimaka,cudo. Z przyjemnością kupię ponownie i polecam ☺️
    Zalety:
    • Naturalny,wydajny
  • 11 marca 2024 o 20:46
    Zwykły ale nic nie robiący kosmetyk…
    Wygodne opakowanie z super dozownikiem w postaci pompki jest też bardzo higieniczne za co ode mnie ogromny plusik. Krem ma dosyc lekką i przyjemną konsystencję. Niby zostawia uczucie nawilżenia skóry ale nie jest to długotrwałe raczej chwilowe …. Ogólnie przyjemny w nakładaniu i stosowaniu tylko szkoda, że brak większych efektów.
  • 11 marca 2024 o 20:38
    Uwaga, może uczulić po dłuższym stosowaniu
    Byłam zachwycona, gdy w końcu udalo mi się zdobyć ten krem. Śluz slimaka + Orientana - to nie mogło wróżyć niczym zlym. A jednak ... Stosowałam ten krem przez miesiąc. Pewnego wieczoru po nałożeniu poczułam dziwne pieczenie pod oczami plus swędzenie. Popatrzylam w lusterko i się przerazilam - dostałam czerwonych plam na skórze :( Niestety to oznaczało tylko jedno - koniec mojej przygody z tym kremem. Czy dawał mi jakieś efekty do tego momentu? Ładnie nawilżał, ale nie rozświetlał ciemnych sfer wokół oczu. Opakowanie działało bez zarzutu, pompka się nie zacinała. Konsystencja kremu była lekka i przyjemna. Szybko się wchlanial. Nie zostawiał tłustego filmu. Zapach z tych słodszych, ale przyjemnych. Jak na taką cenę miałam o wieeele, wiele większe oczekiwania.
    Zalety:
    • Nawilża okolicę oka
    • Ładnie pachnie
    • Pompka działa bez zarzutu
    Wady:
    • Cena mocno przesadzona w porównaniu do efektów
    • Nie rozświetla okolic oczu
    • Może uczulić. Jak się okazuje po recenzjach poniżej - robi to dość czesto
  • 22 lutego 2024 o 21:05
    Dobrze nawilża
    Kremik ma poj. 50 ml i zamknięty jest w opakowaniu typu airles. Jest to naturalny krem, który zawiera optymalną ilość oczyszczonego wysokoskoncentrowanego śluzu ślimaka. Produkt sprawdzi się zarówno rano jak i w wieczornej pielęgnacji. Polecany do każdego typu cery. Ma lekką i delikatną konsystencję, szybko się wchłania i dobrze nawilża okolice oka. W żaden sposób mnie nie podrażnił. Nie zauważyłam by redukował zmarszczki. Bardzo wydajny.

Zobacz także inne Kremy pod oczy