Pasty do zębów

Coswell BlanX, White Shock Instant White, Nonabrasive Toothpaste Nieabrazyjna pasta do zębów

E-Glamour.pl
e-ZikoApteka.pl
notino.pl

• 26 lutego 2023 o 12:59
    Nie wrócę do niej
    Uwielbiam pasty z BlanX, używam ich regularnie, ale ta nie przypadła mi do gustu. Denerwowało mnie to, że barwiła lekko zęby i dziąsła na niebiesko. Efekt wybielenia nie był zadowalający. W smaku normalna, delikatnie miętowa. Dobrze myła zęby. Średnio odświeżała. Wydajność taka jak innych past. Według mnie produkt za drogi w stosunku do jakości. Dobrze się pieniła.
  • 17 lutego 2022 o 21:02
    Polecam!
    Ogólnie ta pasta nie jest najgorsza, a zazwyczaj pasty wybielające na mnie nie działają. Po pierwsze takich past już zużyłam sporo i oprócz tego, że nic nie dają, to jeszcze mnie mega podrażniają. Po pierwszym użyciu już wiedziałam, że z tą będzie inaczej. Dziąsła podczas szczotkowania przestały boleć, nadwrażliwość zanikła (żeby nie było, szczoteczka taka sama). Podoba mi się też skład, a głównie dlatego, że na opakowaniu jest podana dokładna ilość fluoru i w tym przypadku jest to 1450 ppm, czyli optymalna ilość zapewniająca ochronę przeciwpróchniczą. Dodatkowo fluor powinien działać wybielająco, a jeżeli tak nie jest, no to cóż, tylko dentysta nam takie zęby wybieli. Pasta jest niebieska, ma w sobie drobinki (wyglądają jak brokat), pachnie delikatnie mentolem. Jedyne, do czego bym się mogła przyczepić to widać, że barwi zęby na niebiesko, żeby podbić (udawać ;)) efekt wybielenia... z tym że jak ktoś ma naturalnie żółte zęby, to robią się one zielone, więc marne oszustwo ;). Ogólnie kosztuje 2 razy tyle, co większość marketowych past wybielających (chociaż ja ją kupiłam na promocji za 21 zł), ale jeżeli one nic nie robią, a dodatkowo podrażniają to wolę tę.
    Zalety:
    • nie podrażnia jak inne pasty wybielające,
    • optymalna zawartość fluoru.
  • 18 lutego 2021 o 19:54
    Beznadziejna
    Pasta zakupiona w Rossmannie za ponad 20zł, ale porównując to takie same efekty wybielania daje zwykła blend-a-med za 8zł... Konsystencja pasty jest w porządku, ma niebieski kolor, który jest trochę problematyczny. O ile na zębach się fajnie spłukuje, tak z mojej elektrycznej szczoteczki nie. Wkład jest do wymiany, bo jest cały zabarwiony na niebiesko i wygląda trochę nieestetycznie. Smak - przeciętny, ani na plus, ani na minus, po prostu może być. No i najważniejsze - czyli wybielanie... Na pewno NIE WHITE, bo wybielenie minimalne, NIE SHOCK - raczej SOFT, i NIE INSTANT, bo nie wiem ile tubek trzeba by było zużyć, żeby chociaż średnie wybielenie było widoczne.
    Zalety:
    Wady:
    • brak efektów wybielenia
    • barwi szczoteczkę na niebiesko
  • 26 czerwca 2017 o 8:33
    Działa
    Pierwsza pasta wybielająca po której widzę efekty, może nie spektakularne, ale są widoczne. Używałam jej bez nakładki podświetlającej, bo w żadnej drogerii w okolicy takowej nie dostałam. Podejrzewam, że z nakładką efekty byłyby jeszcze lepsze. OPAKOWANIE Kartonik przyciąga wzrok na półce, ma dość ciekawą szatę graficzną i to ona jest charakterystyczna, stonowana kolorystyka go nie wyróżnia zbytnio na Rossmannowskiej półce. Pasta zamknięta jest w tubce na klik, co jest rozwiązaniem praktycznym i wygodnym, zdecydowanie bardziej preferuję takie od zakrętek. PASTA Ma postać niebieskiego przezroczystego żelu z drobinkami. Podczas szczotkowania piana również jest jasnoniebieska. Ma miętowy posmak, który jednak jest delikatny dla języka. Dobrze się pieni, dokładnie oczyszcza zęby i odświeża oddech. Łatwo ją wypłukać, nie trzeba obawiać się o niebieskie zabarwienie zębów :) Pasta na prawdę działa, po ponad 1,5 miesiąca stosowania (na tyle wystarcza mi 1 tubka stosowana 2-3 razy dziennie) zęby są jaśniejsze, zdecydowanie bielsze. Nie miałam przebarwień, więc nie wiem jakby sobie z nimi poradziła. Nie zauważyłam efektów ubocznych, choć mam wrażliwe dziąsła i cześć past wpływała na nie niekorzystnie. Myślę, że stosowana razem z nakładką dałaby nawet lepsze efekty. Jest wydajna, w korzystnej cenie jak na pastę o takim działaniu. Za jakiś czas do niej wrócę. PLUSY + ciekawa barwa + miętowy smak + dobre oczyszczenie zębów + odświeżenie + wybielenie zębów + wydajność