WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Bazy pod makijaż

AA Beauty Primer 360⁰, Calming, Baza łagodząca+nawilżenie SPF20

• 28 października 2019 o 22:14
    Ugh...
    Kosmetyk otrzymałam w prezencie przy okazji zakupów makijażowych. Dotychczas nie używałam baz pod makijaż, a byłam bardzo ciekawa ich działania- w końcu tyle dobrych opinii krąży na ich temat :) Opakowanie oceniam pozytywnie- zabezpieczenie produktu kartonikiem i folią daje pewność o świeżości kosmetyku. Tubka sama w sobie jest wygodna, wykonana jest z elastycznego tworzywa, a rolę aplikatora pełni "rurka". Całość jest zakręcana, co dobrze chroni i zabezpiecza przed niepowołanym rozlewaniem. Konsystencja jest lekka, gładka, nieco kaszmirowa. Błyskawicznie się rozprowadza i pozostawia na skórze przyjemny, kremowy film. Zapach kosmetyku jest neutralny, wynikający bardziej z formulacji, aniżeli kompozycji zapachowej. Na dłuższą metę baza nie nawilża, nie łagodzi drobnego zaczerwienienia, tak więc nie posiada obiecanych właściwości pielęgnujących. A jak sprawdza się z makijażem? Niestety... okropnie! Próbowałam stosować ją z różnymi kremami i różnymi markami podkładów, a efekt za każdym razem bym taki sam- cera mocno wyświecała się, podkład rolował się i ścierał. Twarz wyglądała wręcz karykaturalnie, a dodatkowe zapychanie porów przekreśla go w moich oczach. Nigdy więcej!
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • dobre zabezpieczenie kosmetyku na poziomie sklepu
    • neutralny zapach
    • kremowa konsystencja i łatwość aplikacji
    Wady:
    • zapycha pory
    • brak obiecanego nawilżania i niwelacji podrażnień
    • nie przedłuża trwałości makijażu, a wręcz ukróca
    lopezz1
    3 maja 2018 o 13:54
    Nie nawilża nie łagodzi nie lubi się z podkladami
    Nie wiem co jest z tą baza , czytając wasze recenzje zastanawiam się czy tą baza która ja posiadam nie jest z jakiejś gorszej partii czy jak. Baza wogole mi się nie sprawdziła . -nie nawilża mam wrażenie że wręcz wysusza cerę -przy jej stosowaniu zauważyłam że zapycha mi cerę -szybko się wchłania ale na cerze pozostawia taka powłoczkę co powoduje że podkład mi się roluje , przestestowalam ja z kilkoma i zawsze albo się roluje albo podkład się waży , maze +Filtry ale przy tak badziewnym produkcie to nieistotne .
  • 24 kwietnia 2018 o 11:17
    Jestem na tak
    Baza rzeczywiście pielęgnuje cerę, nawilża ją i łagodzi delikatne zaczerwienienia. Dobrze współgra z podkładem. Nie zdarzyło mi się, żeby baza spowodowała zważenie się podkładu. Przedłuża trwałość makijażu. Baza zamknięta jest w ładnej różowej tubce, dzięki czemu aplikacja jest bardzo łatwa, bo wyciska się taką ilość kosmetyku, jaka jest akurat potrzebna. Jest wydajna, nie potrzeba jej zbyt wiele nakładać, a i tak działa. Ma różowy kolor, ale po rozprowadzeniu staje się bezbarwna. Ma delikatny przyjemny zapach i lekką kremową konsystencję. Dobrze rozprowadza się na skórze i szybko wchłania. Dodatkowym plusem jest wysoka ochrona przeciwsłoneczna (SPF 20), o której producenci kosmetyków niestety nie zawsze myślą.
    Zalety:
    • nawilża i pielęgnuje cerę
    • przedłuża trwałość makijażu
    • szybko się wchłania
    • SPF 20
    Wady:
    kamoni7
    3 marca 2018 o 18:23
    Dobrze współpracuje z podkładami
    Baza znajduje się w wygodnej tubce. Jest w kolorze mlecznego różu, który po rozprowadzeniu znika. Jest gęsta i praktycznie bez zapachu. Niewielka ilość wystarczy, aby pokryć nią twarz. Dobrze się rozprowadza i szybko wchłania, dając uczucie nawilżenia i wygładzenia. Dobrze współpracuje z podkładami, które się po niej nie ślizgają. Baza daje podkładom "przyczepność" i dobry "grunt", dzięki temu przedłuża i utrwala makijaż. Plus za filtr SPF 20, dostępność i przystępną cenę. Baza poprawna, ale na pewno nie najlepsza.
  • 11 lutego 2018 o 22:44
    Zmieszana z podkładem spisuje się na piątkę
    Używam tej bazy na 3 sposoby, w tym 2 polecane przez producenta. Mam skórę przetłuszczająca się, więc być może nie powinna to być baza dla mnie, ale ... sposób w jaki ja najczęściej używam to jako rozcieńczenie do mojego podkładu w celu zmniejszenia krycia. No i do tego celu matujace czy rozświetlające bazy się nie nadają. I w tym celu sprawdza się super! Łatwo się miesza z podkładem, nie zmienia jego koloru, nie zmniejsza trwałości ani nie sprawia że się nadmiernie świece. Sama baza jest zamknięta w wygodnej, ładnej tubce, ma różowy kolor (który nie zostaje na skórze). Szybko się rozprowadza i wchłania. Używam jej tez bez podkładu, dużego efektu nie widać, ale skóra wygląda ma trochę zdrowsza i gladsza. Najrzadziej używam jej w wersji może najbardziej oczywistej, czyli pod podkład, i tutaj szczerze mówiąc efekt jest raczej meh. Podkład wygląda trochę lepiej w moich problematycznych miejscach z rozszerzonymi porami, ale efektu przedluzajacego trwałość nie zauważyłam. Być może na mniej oleistej skórze by coś dało. Prawdopodobnie kupię ponownie, bo dużo baz nawilżających w podobnym zakresie cenowym nie widziałam, a spełnia zadanie dla jakiego ją kupiłam.

Zobacz także inne Bazy pod makijaż