Emulsje, esencje i boostery

Mizon Skin Power Original, First Essence Odżywcza esencja do twarzy

• 22 lutego 2023 o 20:54
    Pomocna przy ŁZS
    To moje drugie opakowanie. Dla mnie była za mało treściwa, zbyt wodnista. Choć w samym działaniu bez zastrzeżeń. Obecnie zamawiam dla męża, pomogła mu ze zmianami ŁZS na twarzy.
  • 21 kwietnia 2021 o 13:28
    zaskoczenie
    Po esencję od Mizona sięgnęłam kiedy byłam w gorszej sytuacji finansowej i stwierdziłam, że lepiej będzie zapłacić 130 złotych za 210 mililitrów, niż 150 zł za Misshę, która ma mniejszą pojemność. I o dziwo, esencja od Mizona sprawdza się u mnie lepiej. Bardziej nawilża na pewno, bardziej odżywia skórę, nawadnia. Polecam serdecznie!
    Zalety:
    • duża pojemność
    • dobry skład : 94.5% filtratu, a w składzie dodatkowo ma sporo aminokwasów (proline, arginine, threonine, serine, alanine, lysine, glycine), fosfolipidy, ceramidy, i niacynamid
    • dogłębne, wpaniałe nawilżenie
    • nie wymagam działania przeciwzmarszkowego, choć samo nawodnienie i nawilżenie sprawia, że ich widoczność się zmniejsza, a skóra jest zdrowsza
    • dobra wydajność
    Wady:
    • w składzie znajdują się olejki eteryczne, wolałabym żeby ich nie było, ponieważ mogą podrażniać, choć u mnie nie było takiej sytuacji
    • nie bardzo podoba mi się opakowanie, kosmetyki koreańskie mają to do siebie, że dbają o estetykę opakowań, a to jest bardzo przeciętne, plastikowe
  • 2 lutego 2020 o 20:29
    Bardzo lubię
    Esencja jest jedną z lepszych jakie miałam, szybko się wchłania, nie podrażnia, efekty jej działania są szybko widoczne. Lekka, nadaje się pod krem i makijaż, doskonale nawilża przez co skóra wygląda zdrowo, młodo i jest bardziej elastyczna. Warta swojej ceny i bardzo wydajna, dobry skład.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Poprawia napięcie skóry
  • 13 października 2018 o 15:37
    Miłość absolutna
    Wahałam się nad zakupem tego produktu chyba z półtora roku . Z jedne strony bardzo go chciałam, bo moja mieszana skóra potrzebowała czegoś co odżywi, nawilży ukoi i pomoże w walce z niedoskonałościami. Ale z drugiej strony cena około 150 zł była dla mnie totalnie zaporowa. Gdy na ezebra wyparzyłam przecenę na około 125 to stwierdziłam że muszę go mieć bo jest coraz droższy i trudniej dostępny. Po rozpakowaniu zamówienia zachwyciło mnie samo opakowanie, proste, eleganckie. Cieszy oko. Delikatny, przyjemny zapach Konsystencja wodnista, przez co produkt jest baaaaaaaaardzo wydajny. Po spryskaniu twarzy tonikiem wylewam odrobinę na dłoń i wklepuje w twarz. Podczas wciskania esencji w skórę czuć jakby pękające bąbelki pod palcami. Esencja wchłania się bardzo szybko, nie lepi się, ale daje takie poczucie komfortu. Stanowi super bazę pod inne kosmetyki. Mam wrażenie że dzięki niej lepiej się wchłaniają. Ze esencja podbija ich działanie. Po dłuższym stosowaniu skóra stała się promienna, wygładzona, pory są zwężone, skóra nawilżona, jędrniejsza. Koloryt skóry się poprawił. Wypryski i zaskórniki żadnej się pojawiają, a jeśli już się coś wyskoczy to szybciej się goi. Zaskórniki łatwiej usunąć.
    Wady:
    kaqpo
    17 września 2017 o 13:18
    Na ten moment - najlepsza
    To jest moja pierwsza esencja, używam jej od 2 tygodni - już widzę ze będzie bardzo wydajna - być może wystarczy nawet na pól roku. Stosuje zarówno rano jak i wieczorem. Skóra jest miękka i ukojona, dodatkowo dobrze nawilżona. Kolejne produkty wchłaniają się lepiej i nawilżają o wiele lepiej. Wydaje mi się, że cera stała się bardziej promienna i zyskała naturalny, zdrowy połysk. Aplikacja dłońmi wcale mi nie przeszkadza. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z zakupu. Warto zainwestować