Bardzo przeciętny podkład, który u mnie okazał się niewypałem. Niby podobny do Vianka BB, ale jednak ma o wiele więcej wad, na czele z ceną i dostępnością. Opakowanie bardzo mi się podoba, widać ile zostało, pompka działa bez zarzutu, jest szklane. Zapach jest ładny, nie powiem, że mi się nie podoba, ale jak dla mnie to tak może pachnieć żel pod prysznic, który czuć tylko chwilę, a podkład, kosmetyk aplikowany na twarz zaczyna zwyczajnie szybko drażnić. Nie mogę znieść tego zapachu, najgorsze jest to, że ja go potem zwyczajnie czuję przez cały dzień. Coś okropnego. Słodki zapach, taki bardzo waniliowy, ale tak mdły, że szok.
Podkład raczej źle się rozprowadza, skład ma naturalny, za co mu chwała, ale pewnie przez to aplikacja nie należy do najprostszej. Dla porównania również naturalny So Bio Etic aplikuje się tak samo jak podkłady naturalne, więc można to osiągnąć.
Kolory są różne, da się dobrać coś też dla takiego bladziocha jak ja.
Niestety, podkład nie zastyga, bardzo szybko się wyświeca, ściera się, masakra. Jak wracam z pracy to już prawie nie mam co zmywać. Po zaaplikowaniu wygląda podobnie do Vianka BB, tylko kolor trochę inny i brak takiego blasku na policzkach, więc gorzej. Krycie podobne, może minimalnie większe, ale to i tak za mało, jeśli ktoś oczekuje porządnego krycia, to raczej produkt na co dzień do cer mało problemowych i chyba nie normalnych/mieszanych, bo tu egzaminu nie zdaje. Nie podrażnił mi cery, nie zapchał, ale nie wygląda na niej jakoś cudownie. Nie podkreśla zmarszczek, nie wchodzi w pory, ale jest trochę za drogi jak na takie niewielkie działanie, na średni efekt. Po co mam używać czegoś mocno średniego, jak mogę mieć niemalże idealny So Bio Etic albo moje ulubione minerały.
Zalety:
- bardzo dobry naturalny skład,
- piękne opakowanie, moje ulubione jeśli chodzi o podkłady, szkło z pompką,
- kolory, dla bladziochów jest coś fajnego, co nie jest różowe,
- pompka się nie zacina, dozuje odpowiednią ilość produktu
Wady:
- wysoka cena,
- zapach, który sam w sobie jest ładny, ale przez to, że długo się utrzymuje to bardzo drażni, mega słodka wanilia,
- krycie bardzo średnie,
- nie wygląda na twarzy naturalnie, nie stapia się ze skórą,
- powoduje szybkie świecenie się skóry,
- ściera się bardzo mocno,
- jak wracam z pracy to jest go chyba połowę mniej niż nałożyłam rano, twarz nie wygląda świeżo,
- dosyć ciężko się go aplikuje, dla mnie to się da przeskoczyć, ale użytkowniczkom drogeryjnych podkładów może sprawiać problem,
- w ogóle nie zastyga, każdy dotyk twarzy powoduje, że podkład zostaje na palcach, a na twarzy placek,
- słaba dostępność
- Trwałość