Peelingi do twarzy

Eveline Cosmetics Facemed +, Drobnoziarnisty peeling oczyszczający 3 w 1

• 14 września 2018 o 19:47
    Bardziej żel niż peeling
    Produkt ciężko nazwać peelingiem, bardziej pasowałaby nazwa żel z drobinkami peelingującymi. Konsystencja jest bardzo lejąca, więc trzeba uważać aby po nałożeniu nie kapał na ubranie, jak mi się ostatnio zdarzyło. Oczyszczać może i oczyszcza, ale jest to efekt krótkotrwały, za dwa dni nie ma śladu po jakimkolwiek złuszczeniu. Produkt zawiera tak mało mikroperełek złuszczających, że cudem byłoby gdyby rzeczywiście działał tak jak obiecuje producent. Nie zauważyłam również, aby zapobiegał niedoskonałościom- gdy pryszcz chce wyskoczyć i tak się pojawi, a ten peeling nic tu nie pomoże. Nie zauważyłam również aby matowił moją skórę, tutaj raczej pomoże dobry krem. Dodatkowo ciężko się go spłukuje, ponieważ po dodaniu wody tworzy ciężko spłukującą się pianę. Podobał mi się jego zapach, lecz to nie wystarczy, abym po niego sięgnęła ponownie.
  • 13 lipca 2018 o 13:22
    Ok
    Według mnie dobry produkt. Zgadzam się z producentem, który obiecuje usunąć zanieczyszczenia, złuścić martwe komórki naskórka, wygładzić dzięki temu produktowi. Po zastosowaniu tego kosmetyku gołym okiem można było zauważyć wygładzenie, skóra była gładka w dotyku, widocznie oczyszczona. Na pewno jeszcze wrócę do tego produktu.
    elNatuu
    15 czerwca 2018 o 1:36
    Na pewno nie do złuszczania
    Pachnie dobrze, nie zawiera alkoholu, konsystencja w porządku. Problem z tym że nic więcej. Drobinek nie czuję na twarzy wcale, tyle co widać gołym okiem a ich jest niewiele. Zwykle robię peeling raz w tygodniu i to wystarcza by na skórze nie utworzyła się nieprzyjemna warstwa martwego naskórka. Za to z tym peelingiem po 3 dniach od użycia zauważyłam suche skórki. Szkoda mi go wyrzucać więc chyba po prostu zmieszam go z żelem do mycia twarzy. Ogółem jest to największy zawód jaki do tej pory zaserwowała mi marka Eveline.
  • 2 czerwca 2018 o 9:53
    Czytam recenzje i nie dowierzam :o
    Kolejny produkt, który posiadam z boxu od wizaż.pl. Moje recenzja jest szczera, a nie dlatego, ze był to prezent od wizaż.pl. (to tak na marginesie, bo wiem jak ostatnio niektóre osoby oceniają produkty ;) ) Peeling zamknięty w zielonakwo-turkusowej tubce o pojemności 50ml. Tubka jest lekko matowa, dzięki temu nie wyślizguje się z dłoni. Buteleczka zamykana oczywiście na "klik". W środku żelowa konsystencja, transparentna z widocznymi, małymi drobinkami złuszczającymi. Zapach jest subtelny, nie przypomina mi on niczego specjalnego, taki "zwyklak". Pod wpływem wody peeling tworzy delikatną pianę, którą łatwo rozprowadza się na powierzchni twarzy. Jest na tyle delikatny, że nie podrażnia, ale na tyle skuteczny, że złuszcza martwy naskórek i dokładnie oczyszcza twarz z zabrudzeń. Peeling sprawia, że skóra zyskuje odświeżenie, poza tym zwęża pory, matuje i reguluje wydzielanie sebum. Skóra staje się gładka, nawilżona i w 100% oczyszczona oraz wygładzona. Przy dłuższym stosowaniu niedoskonałości zostają zredukowane. Podoba mi się to, że w składzie nie ma alkoholu, który często wywołuje reakcje alergiczne. U mnie peeling sprawdził się doskonale, nie podrażnił, a załagodził i sprawił, że skóra się nie świeciła. Mycie nim twarzy to istna przyjemność.
    Zalety:
    • Delikatny
    • Konsystencja
    • Nie podrażnia
    • Złuszcza
    • Oczyszcza
    • Matuje
    • Nie posiada w składzie alkoholu
    Wady:
    • Przy pierwszym użyciu może wydawać sie za delikatny - warto jednak używać produktu regularnie :)
  • 20 maja 2018 o 21:57
    Co za bubel
    Żel o bardzo śliskiej konsystencji, w nim kilka różowych i kilkanaście białych kuleczek. Musiałabym walcem po twarzy jeździć i to długo żeby był jakiś efekt. Stanowczo odradzam, nieskuteczne, leci do kosza na śmieci.
    Wady:
    • Brak skuteczności, wogóle nie ściera naskórka.