Kremy BB, CC i DD

Sensique CC Cream Podkład CC (nowa wersja)

• 5 kwietnia 2019 o 18:07
    Nie przypasował mi (kolor ivory)
    Mam cerę mieszaną, przetłuszczającą się na nosie i czole. Kolor kremu jest beżowo-brzoskwiniowy. Krycie jest bardzo lekkie, potrzebowałam ok. 4 porcje produktu, by starczyło na przykrycie rumienia na całej twarzy. Od razu po nałożeniu gąbeczką krem zwarzył się na policzkach, w okolicach nosa, ust i podbródka (żaden podkład/krem BB lub CC nigdy nie zrobił czegoś takiego). Wykończenie jest bardzo ładne, naturalne. Czoło i nos zaczęły się mocno świecić po 3-4 godzinach, mimo przypudrowania strefy T pudrem ryżowym. Trwałość jest u mnie najbardziej sporną kwestią: bez dotykania twarzy w ciągu dnia jest możliwość utrzymania trwałości nawet do 8 godzin, ale przy najmniejszym dotknięciu lub spłynięciu łzy krem traci swoją trwałość i całkowicie wyciera się/znika z twarzy. Delikatnie powchodził w zmarszczkę mimiczną wokół ust. Według producenta produkt nadaje się do każdego typu cery, niestety u mnie się nie sprawdził.
    Zalety:
    • Kolor (ivory)
    • Ładne, naturalne wykończenie
    Wady:
    • Znikome krycie
    • Warzy się
    • Po 3-4 godzinach przypudrowana strefa T świeciła się bardzo mocno
    • Nie sprawdził się przy mojej mieszanej cerze
  • 14 marca 2019 o 16:30
    Tani i świetny!
    Ten krem CC jest idealny dla osób, które cenią sobie czas, ponieważ nakłada się go naprawdę szybko. Jest lekko płynny, o neutralnym zapachu, zakrywa wszelkie niedoskonałości i wyrównuje koloryt skóry. Można go porównać z tymi wszystkimi drogimi kremami cc czy bb z Korei (: . Za taką cenę polecam zaopatrzyć się w kilka opakowań - z pewnością nie będziecie żałować zakupu.
    Zalety:
    • Lekkość
    • Średnie krycie
    • Konsystencja
    • Kolor
  • 4 marca 2019 o 15:00
    Coś poszło nie tak...
    Zachęcona jasnym, żółtawym kolorem dla bladziochów kupiłam ten krem cc. Krycie ma średnie, trochę słabe. Nie poradzi sobie z większymi zaczerwienieniami. Po nałożeniu wyglądał dobrze, zdrowo, ale gdy nałożyłam korektor momentalnie się zważył. A szkoda. Może dam mu jeszcze jedną szansę z innym korektorem lub bez.
    Zalety:
    • Kolor
    • Zdrowy wygląd skóry
    Wady:
    • Źle połączył się z korektorem
    Eskmix
    4 października 2018 o 16:22
    Bardzo przyjemny
    Jako iż nie mam problematycznej skóry, a zależy mi bardziej na deliktanym wyrównaniu koloru twarzy, u mnie sprawdza się idealnie. Jest delikatny, ledwo wyczuwalny na twarzy. Bardzo wydajny, wystarczy odrobina produktu na pokrycie całej twarzy.
    Zalety:
    • Cena (przy tak wydajnym produkcie cena jest bardzo dobra)
    • Dostępność
    • Naturalny efekt, bez maski
    • Trwały
    • Nie zapycha
    • Łatwo rozprowadza się po twarzy beauty blenderem
    • Niby mała gama kolorystyczna, ale wydaje mi się, że każdy znajdzie coś dla siebie
    Wady:
    • Ciężko jest rozprowadzić czymś innym niż beauty blender, zostawia smugi
  • 26 września 2018 o 9:09
    Najlepszy z dotąd używanych☺
    Nie jestem osobą, która oczekuje dużo od podkładu-musi spełniać tylko swoje podstawowe funkcje: *wyrównać koloryt skóry *wygładzić ją *zatuszować drobne niedoskonałości i przebarwienia Od kilku lat zaczęłam używać kremów bb, które również mają za zadanie spełniać te funkcje, a do tego zapewniają nawilżenie skóry. Dużo szukałam produktu, który zapewni mi wszystkie zalety kremu bb, ale zapewni nieco lepsze krycie. I tak odkryłam ten podkład cc.
    Zalety:
    • 4 kolory do wyboru (ivory nada się dla bladych osób)
    • średni poziom krycia
    • nawilża skórę
    • wygładza
    • dobrze wyrównuje koloryt
    • tuszuje drobne niedoskonałości
    • nie wysusza skóry
    • wystarcza niewielka ilość do pokrycia twarzy
    • zapewnia ładny, satynowy efekt
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • na chwilę obecną nie zauważam