Kremy na dzień

Galenic Diffuseur de Beaute, Booster D'Eclat [Radiance Booster] Booster blasku

• 11 maja 2020 o 17:08
    wyjątkowy krem
    byłam oczarowana konsystencją z tymi rubinowymi perełkami. Lubię kremy , które rozświetlają i nadają zdrowy wygląd skórze,a ten po prostu doda Ci blasku:) lekka konsystencja takiego żelu sprawdza się pod makijaż z każdym podkładem! zapach jest unikatowy i nadaje niezwykła przyjemność kosmetyczną podczas aplikacji!
    Zalety:
    • wygląd, opakowanie, unikatowa konsystencja, lekkość produktu, wydajność
    Wady:
    • cena, jednak można go kupić taniej ,a ja przepłaciłam
    Moll87
    7 sierpnia 2019 o 22:01
    Bardzo lekki przyjemniaczek
    Produkt przyjemny w stosowaniu. Idealny do szybkiego rozprowadzenia na twarzy rano przez makijażem. Wchłania się bardzo szybko - ma konsystencję lekkiego kremu - nie żelu, ani fluidu, tylko właśnie kremu. Zawiera drobinki, które łatwo się rozcierają - ja rozcierałam krem w dłoniach rozbijając drobinki i dopiero wtedy nakładałam na twarz. Daje podstawowe nawilżenie i odświeżenie. Przyjemne uczucie. Rozświetlenie? Jakieś subtelne jest - raczej przez różowy koloryt roztartych drobinek. Dla mnie wystarczające. Nie należy natomiast spodziewać się po tym kremie mega-odżywienia, ale i nie taki jest zamysł tego produktu. Generalnie przyjemny w stosowaniu nawilżacz. Nie niezbędny, ale wart spróbowania.
    Zalety:
    • konsystencja - lekka, dobrze się wchłania
    • rozświetlenie - bardzo subtelne, ale jakieś tam jest;)
    • opakowanie - wygodny, ładny słoik. Można zużyć produkt do samego końca.
    Wady:
    • cena? - jak na ten koszt produkt jest dobry, ale "kawy nie robi";)
    • wydajność - przeciętna
    peszy
    28 kwietnia 2019 o 15:04
    Bardzo dobre rozświetlenie i nawilżenie
    Kosmetyki apteczne lubię umiarkowanie, ale jeśli już mam coś wybrać to z pewnością Galenic jest jedną z marek, która mnie nie zawodzi. Krem Booster d’eclat jak nazwa wskazuje, jest produktem dodającym blasku skórze, kremem rozświetlającym, nawilżającym, idealnym pod makijaż. Produkt ma w sobie małe różowe kuleczki, zawierające refleksy rubinu, których zadaniem jest dodanie skórze blasku. Tak obiecuje producent. Opakowanie to plastikowy, elegancki słoiczek, imitujący szkło. Wygląda ładnie i elegancko, choć nie ukrywam że jednak wolę szklane słoiczki, tym bardziej że ten jest dość ciężki i duży, więc pod podróży niekoniecznie idealny. Konsystencja jest bardzo lekka, a krem szybko się wchłania. W środku zawiera małe różowe granulki, które wyglądają jak małe cukiereczki. To właśnie one odpowiedzialne są za blask skóry, który ten krem daje. Pod wpływem ciepła skóry granulki rozpuszczają się i nadają jej lekko różową poświatę. Na ile jest to faktycznie składnik aktywny o którym wspomina producent a na ile tylko kolor, nie mam pojęcia. Prawda jest taka, że rozświetlenie daje. Poza tym mamy glicerynę roślinną, witaminę B3, witaminę E oraz tajemniczo brzmiącą gumkę, której zadaniem jest wygładzenie i ujednolicenie cery. Dodatkowym atutem jest piękny, świeży zapach. Działanie jest bardzo dobre, poza wspomniany rozświetleniem, mamy tu mocne nawilżenie i wygładzanie. Krem stosuję rano, pod makijaż i współpracuje bardzo dobrze z każdym podkładem co dla mnie jest ważne. Dodam, że wiele aptecznym marek pod tym względem się u mnie nie sprawdza. Rolowanie się kremu pod podkładem to niestety dość częsty problem. Tutaj wszystko się stapia idealnie, a co najważniejsze skóra przez cały dzień jest nawilżona. Produkt stosuję także w połączeniu z lotionem nawilżającym Galenic. Te dwa produkty idealnie ze sobą współgrają i zapewniają długotrwałe nawilżenie i pielęgnację na dzień. Cena kremu jest dość wysoka. Można trafić na promocje w sieci aptek Ziko. W internecie też da się upolować go w granicach 140 zł. Z jednej strony to sporo, z drugiej krem jest świetny i działa. Pojemność to 50 ml a często kremy marek aptecznych zawierają tylko 40 ml. Wydajność jest bardzo dobra. Spokojnie wystarczy na 3 miesiące. Stosuję od miesiąca, codziennie a ubytek to ok. 1/3 słoiczka. Dla mnie cena jest akceptowalna.
    Zalety:
    • rozświetlenie
    • mocne nawilżenie
    • piękny zapach
    • lekka konsystencja
    • krem szybko się wchłania
    Wady:
    • cena może niektórych odstraszyć
  • 18 października 2018 o 14:48
    Ulubiony :)
    Jakiś czas temu miałam okazję się z nim zapoznać i zakosztować trochę luksusowej pielęgnacji. Luksus ten to lekka konsystencja w formie żel-kremu z z przypominającymi truskawkowy mus refleksami rubinu. Krem zamknięty w eleganckim i minimalistycznym opakowaniu:) Moje pierwsze wrażenie po otwarciu kremu - Jak ja mam nałożyć te perełki na twarz??? Czy one będa takie twarde? Jak peeling? Nic bardziej mylnego. W trakcie smarowania kremu rozbijają się i otulają aksamitnie naszą twarz dając efekt odświeżonej i wygładzonej skóry. Z różowym blaskiem;) Przyznam, że krem ten nawet nieco zauważalnie wyrównał także koloryt mojej skóry z miejscowymi przebarwieniami. Jeśli chodzi o pierwsze wrażenie to wspomnę też o zapachu - spodziewałam się bardziej kwiatowych nut, ale tutaj mamy doczynienia z jakby tropikalną nutą, która mi odpowiada. Do zalet kremu należy to, że ujednolica i dodaje blasku (Witamina B3), - silnie działa nawilżająco (z powodu zawartej w nim glicerynie roślinnej) oraz chroni przed działaniem wolnych rodników (sławetna witamina E), czyli ma radzić sobie z oznakami starzenia się:) Cieszę się, że mogłam zapoznać się z tym produktem, który pomógł mi dostarczająć solidnej dawki wygładzenia i zniwelował oznaki zmęczenia, z którymi się nierzadko zmagam:) Dobrze współpracuje z kremem BB Healthy Mix Bourjois czy Loreal Inffalible 24h. Nowy Miss Sporty Perfect to Stay też daje z nim radę. Produkt ogólnie bardzo wydajny - zaczęłam go używać początkiem sierpnia i zostało nieco mniej niż połowa, a używam go codziennie pod makijaż. Jedyne co to cena zbyt wysoka, wolę trochę tańsze kosmetyki, choć na kosmetykach pielęgnacyjnych chyba nie ma co skąpić, bo krem naprawdę rewelacja - niweluje przebarwienia i rozjasnia skórę. No i zostawia ją aksamitnie miękką.
  • 12 września 2018 o 9:22
    Cudo!
    Już prawie miesiąc codziennie rano stosuje booster blasku marki GALENIC i widzę jak z każdym dniem moja zmęczona do tej pory skóry odzyskuje koloryt i blask. Booster dodaje blasku, ale i doskonale nawilża moją skórę. Galenic to ekskluzywana, francuska marka dermokosmetyczna, która oferuje nam odrobinę luksusu. Głównym składnikiem aktywnym tego boostera są rubinowe perełki, które widać w kremie i które podczas kontaktu ze skórą wprost wtapiają się w nią. Dodatkowymi składnikami są: wygładzająca gumka, witamina B3, gliceryna roślinna, witamina E. Kosmetyk ma więc bardzo dobry skład. Przyjemnie się go stosuje - lekka konsystencja, która jednak z racji stworzonej specjalnej formuły galenowej, uwalnia stopniowo składniki aktywne. Booster pięknie pachnie i zamknięty jest w eleganckim, szklanym słoiczku. Kosmetyk jest bardzo wydajny, stosuje codziennie rano, a niewielka ilość w zupełności wystarczy. Bardzo dziękuje za to odkrycie - uczta dla skóry i zmysłów. Polecam :)

Zobacz także inne Kremy na dzień