Podkłady

Lorigine Mythique Charm, Mineral Luminous Smoothness Foundation Podkład mineralny rozświetlająco-wygładzający

• 8 listopada 2021 o 21:49
    Mieszane uczucia
    Trochę mam mieszane uczucia co do tego podkładu. Ale pewne dlatego że wybrałam za jasny odcień i słabo wygraga na mojej cerze. Ale wydaje się że bardziej wygląda jak baza pod makijaż niż jak podkład bo wcale nie daje krycia. Nie powiem bo skóra jest rozświetlona i zdrowo wyglądają, bo tak naprawdę ma dawać takie efekty. Ale efektu krycia niestety nie widzę u siebie. Ale może dam jeszcze mu szanse.
    Zalety:
    • Roswietlenie, Nawilżenie
    Drogeria Natura
  • 25 września 2019 o 16:43
    Rozświetlona, nieskazitelna cera.
    Podkład kupiłam w najjaśniejszym dostępnym odcieniu 1,5 Ivory na promocji w Rossmanie za ok 30 zł. Kolor jest naprawdę ładny, lekko wpada w żółte tony. Na mojej cerze nieznacznie oksyduje ( o pół tonu), jednak robi to od razu po nałożeniu. Podkład zamknięty jest w szklanym opakowaniu z pompką, jak dla mnie przypomina trochę opakowania Lancome Teint Miracle. Podkład nie zastyga i wymaga przypudrowania. Pozostawia piękne świetliste wykończenie na skórze nawet po nałożeniu pudru. Nałożony pędzlem daje dużo lepsze krycie, gąbka dużo go „pije” ze względu na lejącą konsystencje. Na mojej mieszanej cerze trzyma się spokojnie 10h. Nie podkreśla suchych skórek i niedoskonałości. Skóra wygląda na zdrową i wypielęgnowaną. Jak dla mnie daje taki sam efekt jak wysoko półkowe podkłady. Jest dość wydajny, opakowanie starcza na 5 miesięcy przy codziennym stosowaniu. Co prawda nie jest to prawdziwy podkład mineralny ponieważ w składzie znajdziemy sylikon ale który płynny podkład nie ma go w składzie? Zawiera tez kwas hialuronowy dzięki czemu nie przesusza cery nawet przy codziennym stosowaniu. Daje efekt rozświetlonej cery bez drobinek.
    Zalety:
    • Rozświetla cerę
    • Średnie krycie
    • Nie wysusza
    • Nie zapycha
    • Długotrwały
    • Jasne kolory
    Wady:
    • Nie zastyga
    • Nie jest to podkład mineralny
  • 11 października 2018 o 21:07
    Super podkład
    Podkład ten jest jednym z lepszych jakie miałam. Na jego temat nie mogę powiedzieć nic złego. Idealnie wtapia się w cerę, bardzo dobrze się rozprowadza (szczególnie palcami), ma naprawdę przyzwoite krycie i idealny kolor(używałam 1.5 ivory) jest to odcień nie wpadają w różowe ani też przesadnie w żółte tony jest on ładnie beżowy. Sprawdzi się on idealnie dla osób o bardzo jasnej karnacji.
  • 21 czerwca 2018 o 10:49
    Boski podklad!
    Kompletnie nie rozumiem dlaczego jest tak nisko oceniany na wizażu oraz mało popularny, bo ten podkład jest idealny. Posiadając 10 innych podkładów (głównie wysokopółkowych) i tak najczęściej wybieram ten, zarówno na co dzień jak i na większe wyjścia. Kupiłam przypadkowo podczas promocji na stronie producenta i jest nieporównywalnie lepszy niż inne, kupione po przeczytaniu masy pozytywnych recenzji.
    Zalety:
    • piękne wykończenie (satyna, błysk się pojawia, ale jest bardzo estetyczny)
    • świetna aplikacja
    • utrzymuje się calutki dzień, a nawet dłużej
    • nie zapycha, nie wysusza
    Wady:
    • opakowanie mogłoby być ładniejsze
    ev6
    6 grudnia 2017 o 14:08
    Gorzej niż się spodziewałam
    Oceniam odcień: 20 Nude (chyba drugi najjaśniejszy z gamy). Liczyłam na coś naprawdę fajnego, biorąc pod uwagę cenę regularną kosmetyku. I trochę się przeliczyłam. U mnie nie sprawdził się tak, jak się tego spodziewałam. Zacznę od plusów - świetna gama odcieni. Można znaleźć coś jasnego, co zarazem nie będzie różowe. Odcień, który wybrałam, jest odpowiednio jasny, lekko żółtawy, określiłabym jako waniliowy. Dopasowuje się świetnie, na twarzy wygląda bardzo naturalnie, nie ciemnieje. Po nałożeniu wygląda jako tako, choć w mojej opinii jest jednak dość ciężki. Spodziewałam się jednak czegoś lżejszego w wykończeniu, jako że ma to być podkład rozświetlający. Czy wygładza? Niewiele, ten efekt dużo łatwiej osiągnąć mi z innymi podkładami. Krótko mówiąc, jest na twarzy dość widoczny, co jeszcze nasila się w ciągu dnia. Dobrze przyjmuje puder, róż czy bronzer, kolejne produkty łatwo się na nim rozprowadzają. Krycie określiłabym jako dobre - nie daje pełnego krycia, ale naprawdę mocne średnie, dobrze kryje zaczerwienienia. Nie mam cery wymagającej dużej korekty, więc trudno mi to obiektywnie ocenić, ale naprawdę dobrze wyrównuje ewentualne różnice w kolorycie cery, daje efekt porządnego ujednolicenia. Matowienie i utrzymywanie matu - tu się za bardzo nie wypowiem, moja cera nie ma w ogóle tendencji do świecenia się i jeśli po czasie wykończenie przestaje być całkiem matowe, dla mnie wygląda to tylko lepiej i wolę taki właśnie efekt. Trwałość - tu główny zarzut, może nie w kwestii ścierania się podkładu (pod tym względem trzyma się nawet nieźle), ale widoczności na skórze. Otóż po czasie staje się przyciężkawy, wchodzi w pory i je podkreśla, robi też efekt widocznej tapety. Za to obniżam ocenę, takich podkładów właśnie nie lubię - które po paru godzinach dają efekt zmęczonej, mocno pokrytej makijażem skóry. Z daleka jeszcze jako tako, z bliska jest już mocno widoczny. Co ciekawe, gdy dokładałam go w ciągu dnia, tylko na poszczególne obszary (np. wokół nosa, policzki), już na inny podkład - wyglądał bardzo ładnie. Wygładzał cerę i dawał naprawdę równe, bez zarzutu wykończenie. Wklepany delikatnie i przypudrowany wówczas idealnie już stapiał się z resztą makijażu i nie był widoczny nawet po czasie. Może to podkład dobry do użycia jako korektor, tylko w newralgiczne miejsca, które wymagają mocniejszego krycia? Przypuszczam, że to efekt zawartości minerałów w składzie. Opakowanie - bardzo ładne! To chyba największy plus tego produktu. Naprawdę elegancka buteleczka, wyrafinowana, z pompką. Na minus - pompka dość mocno strzela do przodu, trzeba uważać, żeby nie zachlapać sobie ubrania czy toaletki. Takie są moje odczucia po ponad tygodniu używania podkładu. Nie jest jednym z tych, po które sięgam chętnie, chyba że do poprawek w połowie dnia. Nie sądzę też, żebym nagle polubiła go bardziej, po dłuższym czasie stosowania. Raczej nie będę chętnie do niego wracać, lubię podkłady, które dają efekt gładkiej, nieskazitelnej cery - ten tego nie robi, wręcz przeciwnie, daje efekt którego nie znoszę, czyli widocznego na twarzy podkładu. Za taką cenę oczekiwałabym jednak czegoś lepszego. Może uszłoby to na sucho podkładowi za dwadzieścia parę złotych, ale takiemu za ponad 60 nie przystoi takie zachowanie ;) (moja cera: normalna w kierunku suchej, karnacja: jasna, ale nie blada, neutralna)
    Zalety:
    • kolorystyka, łatwa w rozprowadzaniu i dobrze wtapiająca się konsystencja, dobre krycie, ładne opakowanie
    Wady:
    • po czasie staje się bardzo widoczny, tworzy nieestetyczną warstwę, wchodzi w pory i je podkreśla, pompka strzela zawartością, za wysoka cena w stosunku do jakości podkładu