Kremy BB, CC i DD

Flormar CC Cream, Magical Color Effect Korygujący krem CC przeciw zaczerwienieniom

Nasi użytkownicy zostawili 14 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 7 lutego 2024 o 20:16
    pomarańczowa tragedia
    Pokładałam duże nadzieje w tym kremie - mam cerę skłonną do zaczerwienień i liczyłam że będę mogła używać go na szybko zamiast makijażu albo jako bazę pod podkład. Zapowiadał się obiecująco, podczas rozcierania faktycznie niwelował czerwone obszary. Niestety już po chwili zrobił się pomarańczowy. Nie da się tego używać, żeby nie wyglądać idiotycznie, Nigdy więcej, efekt jak sprzed 10lat, kiedy nie było za wiele odcieni podkładów do wyboru i wszystkim odcinała się twarz od szyi.
    Wady:
    • rozciera się do ciemnej pomarańczy
    asiam20
    30 marca 2020 o 14:00
    całkiem niezły
    Krem kupiłam z polecenie Karoliny z kanału Stylizacje. Krem ma zieloną barwę, która po nałożeniu na twarz po paru chwilach staje się beżowa, skutecznie zakrywa czarne zaskórniki. Niemniej jednak w przeciwieństwie do recenzji innych dziewczyn nie jestem w stanie używa go zamiast podkładu. Moim zdaniem to dobra baza korygująca ale nie krem CC, ale ja ogólnie potrzebuje bardziej kryjących produktów, więc jeśli ktoś nie ma idealnej cery to nie polecam go solo. Co prawda pomaga ukryć zaskórniki i przebarwienia, ale skóra jest po nim po prostu sina, mimo że jestem bardzo blada to mi to przeszkadza i wygląda nieestetycznie. Natomiast jako baza pod podkład sprawdza się bardzo dobrze. Wcześniej używałam jedynie bazy zielonej z Inglota, która jest droższa i ma mniejszą pojemność, poza tym moim zdaniem ta z Flormar jest bardziej skuteczna. Minusem jest moim zdaniem opakowanie, baza jest bardzo lejąca i po otworzeniu wylewa jej się za dużo, przez co produkt się marnuje i opakowanie się brudzi.
    Zalety:
    • dobrze współpracuje z podkładem
    • nie roluje się
    • zakrywa zaczerwienienia i zaskórniki
    • matowi skórę
    Wady:
    • zapach trochę jak farba ale delikatny
    iwaaa90
    28 listopada 2019 o 23:04
    Niezły
    Kupiłam go rok temu i od razu zamówiłam 2 tubki ponieważ ciężko z jego dostępnością i to na pewno jest minus. Teraz jak sprawdzałam nadal ciężko go zdobyć, więc to raczej nie była chwilowa niedostępność. Jest to krem, który ma za zadanie korygować zaczerwienienia i mniejsze niedoskonałości oraz wyrównywać i dopasowywać się do kolorytu naszej skóry. Pod tym względem u mnie się oczywiście sprawdza. Dodatkowo stanowi ochronę SPF 15, więc można to uznać za kolejny atut. Używam go wtedy gdy nie mam ani chęci ani czasu na dokładny makijaż albo jak moja cera nie wymaga dużego krycia. Przeważnie służył mi gdy pracowałam za granicą, wtedy nie miałam czasu ani siły przejmować się tym jak wyglądam, a ten delikatny krem sprawiał, że chociaż czułam namiastkę zadbanego człowieka ???? Czytałam kilka negatywnych opinii, np że oksyduje na skórze - ja tego nie zauważyłam, więc myślę że to zależy od cery. Poza tym dziewczyny sobie chwalą, chwalę więc i ja. Cena 30 zł również nie stanowi wygórowanej kwoty także czemu nie. Ponoć super się też sprawdza pod podkład jako baza, ja nie próbowałam więc się nie wypowiem w tym temacie. Podsumowując : jeśli szukacie czegoś delikatniejszego niż podkład, czegoś co zakryje zaczerwienia i ładnie wyrówna koloryt skóry to polecam.
    Wady:
    • Odejmuje gwiazdkę za dostępność a raczej brak dostępności.
  • 17 czerwca 2019 o 8:23
    Dobry jako baza pod makijaż
    Cc cream używam jako bazę pod podkład gdyż wygładza i niweluje zaczerwienienia i wyrównuje koloryt. Ładnie stapia się ze skórą. Natomiast nie zastyga czuć go na skórze i troszkę się ściera
    Zalety:
    Wady:
    • uczucie peelingu podczas rozprowadzania na cerze
  • 3 czerwca 2019 o 21:50
    Fajny zamiast podkładu
    Używam go gdy nie robie pelnego makijażu. Dosyc ładnie kryje, na poczatku oksydowal ale uzywam pod nirgo innego kremu,lekko pudruje i trzyma sie caly dzien wygladajac świeżo, choc czasem ciężko mi bylo ladnie rozsmarowac
    Zalety:
    • Krycie
    • Ladnie wyglada na skórze
    • Nie zapycha
    Wady:
    • Moze oksydowac
    • Nie podoba mi sie zapach troche jak farba?