Używałam 3 odcieni tego produktu i jakość, co dziwne, różni się w zależności od koloru. Wszystkie charakteryzują się przyjemną, delikatną konsystencją, ale trwałość, napigmentowanie jest już różne. Wszystkie kolory delikatnie zbierają się w załamaniu powieki.
- Ice Sand - mocno błyszczący, piaskowy beżyk - bardzo uniwersalny odcień, nadaje się na całą powiekę, jak i do zaakcentowania np. wewnętrznych kącików.
Dość trwały, napewno nie 24h, ale nie znika z powieki, nie blednie. W małej ilości dale delikatne rozświetlenie, w większej - łyszczący beżowy kolor; lubię go
- Charcoal Dusk - dobrze napigmentowany ciemny, błyszczący grafit - ulubiony, już go zużyłam; nałożony, jakby zastygał na skórze, nie blaknął, dobrze się trzymał przez wiele godzin; raczej nie stosowałam na całą powiekę, raczej do grubszych kresek, podkreślenia dolnej powieki; nadawał wyrazisty kolor, choć też można było go stopniować
- Mauve Lava - brudny fiolet, a raczej szary, złamany fioletem; nie jest tak mocno napigmentowany jak poprzedni, nie daje już tak wyraźnego efektu na powiecie i niestety nie grzeszy specjalną trwałością; nie rozmazuje się, a raczej gdzieś znika w ciągu dnia; nie jestem specjalnie zadowolona ani z efektu kolorystycznego na powiece, ani tym bardziej z trwałości.
Sztyft tych cieni jest za gruby do cienkich kresek, raczej tylko na grubsze kreski, albo na całą powiekę ( ale tu będzie sie trochę zbierał w załamaniach ). Konsystencja bardzo przyjemna w stosowaniu, cienie suną gładko po powiece, ale zapewnienia producenta o tak duzej trwałości są mocno na wyrost.
Waham się nad oceną, bo za dwa piewrwsze kolory dałabym spokojnie 4*, ale za trzeci to ledwo naciągane 3*, a moze nawet tylko 2*.
Daję więc średnio 3*, zwłaszcza, że cena regularna w katalogu jest dość spora.
- Trwałość