Podkłady

Avon True Colour, Flawless Liquid Foundation SPF 15 Kryjący podkład adaptujący (nowa wersja)

• 14 lutego 2024 o 21:06
    Podkłady Avon kiedyś należały do moich ulubionych, często sięgałam między innymi po te z linii True Colour. Podkład mimo lekkiej formuły bardzo dobrze sprawdza się przy mojej mieszanej cerze, lubię go za jego krycie i bardzo dobrą trwałość. OPAKOWANIE Podkład zapakowany jest w elegancki carny kartonik z nazwą i logo marki. Na opakowaniu główną rolę grają napisy. Kartonik jest bardzo dobrze opisany – na każdej ściance znajdziemy istotne informacje i opis produktu, natomiast na górze pole z numerem i nazwą odcienia. Sam podkład zapakowany jest w szklaną buteleczkę z pompką. Podoba mi się to, że cała jest przezroczysta – cały czas widzimy zużycie produktu a ponadto kolor podkładu. Pompka działa bez zarzutu od pierwszego użycia, dzięki niej możemy łatwo stopniować ilość produktu. PODKŁAD Podkład posiada kremową, ale lekką konsystencję, dzięki czemu nie obciąża nadmiernie skóry. Mam jasny kolor z neutralnymi, dobrze wyważonymi tonami. Podkład idealnie dopasowuje się do koloru mojej skóry. Łatwo się go aplikuje gąbką, pędzlem czy palcami, nie tworzy smug, nie roluje się i daje bardzo ładny, naturalny efekt rozświetlonej i zdrowej cery. Matuje lekko, więc dla pewności używam jeszcze pudru, ale z matu jestem zadowolona, kryje całkiem nieźle. Podkład utrwalam pudrem sypkim lub prasowanym i w takim stanie wytrzymuje u mnie kilka godzin bez poprawek. Nie ściera się w ciągu dnia, pozostaje na twarzy aż do wieczornego demakijażu. Krycie tego podkładu określiłabym jako średnie. Kosmetyk nie zapycha mojej mieszanej cery skłonnej do niedoskonałości, nie wysusza i nie powoduje uczucia ściągnięcia. Produkt jest wydajny, dobrze dostępny i ma korzystną cenę, więc warto go wypróbować. PLUSY: + lekka konsystencja + świetna trwałość + łatwa aplikacja + naturalny efekt + krycie + dobre matowienie + wydajność + cena + dostępność
  • 12 kwietnia 2021 o 6:10
    Bardzo przeciętny
    Avon True Colour kupiłam jakiś czas temu i aktualnie jestem na atapie zużycia około połowy butelki. Oceniam odcień w kolorze Nude. Odcień nude dość dobrze stapia się z cerą,jednak jest i tak dla mnie lekko za ciemny jak na sezon zimowy,pewnie lepiej sprawdzi się wiosna gdy skóra będzie chociaż troche opalona.Wpada w pomarańczowe tony. Duża 30 ml szklana butelka z atomizerem wystarcza na bardzo długo. Podkład ma dość lejącą ,oleistą konsystencję więc łatwo się go nakłada.Po nałożeniu musi dobrze wyschnąć ponieważ zostawia na skórze tłustą świecącą poświate. Produkt oceniam na dostateczny: -Dość dobrze kryje ale efekt jest bardzo krótkotrwały -Trzeba uważać z ilością,ma tendencję do rolowania -Bardzo podkreśla wszystkie skórki/włoski na twarzy -Poprzez swoją tłustą konsystencje mam wrażenie że cała twarz jest "ciężka",skora nie oddycha. Zużyje go do końca bo nie jest tak tragiczny żeby odrazu go wyrzucać-nie lubie marnować rzeczy ale napewno już po niego nie sięgnę. Przeciętniak jakich wiele na rynku.
  • 17 września 2020 o 19:54
    Ładnie zlewa się z kolorem skóry, ale efekt jest krótkotrwały
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Produkt oceniam na podstawie jednej próbki, którą kupiłam w celu dopasowania odpowiedniego koloru. Odcień Nude początkowo wydawał mi się zbyt jasny i taki żółty? Jednak po rozprowadzeniu go na skórze ładnie wtopił się i wyglądał bardzo naturalnie. Konsystencja podkładu nie należy do gęstych. Po wydobyciu z próbki nie rozlewał się na palcu,ale nie wiem jak byłoby w przypadku pełnowymiarowej buteleczki. Produkt faktycznie redukuje błyszczenie się skóry bez wysuszania jej. Przy mojej tłustej cerze utrzymał ją w ładnym macie przez długi czas i nie podkreślił suchych skórek. Myślę, że jest to zasługa lekkiej formuły kosmetyku. Wszystko byłoby dobrze poza faktem, że jego krycie jest co najwięcej średnie i szybko znika z twarzy. W miejscu niedoskonałości było to najbardziej widoczne. Przy względnie gładkiej skórze, która wymaga wyrównania delikatnych przebarwień i zmatowienia fluid świetnie się nada.
  • 8 września 2020 o 8:56
    Bez szału
    Swego czasu uwielbiałam podkład z Power Stay i myślę, że to on głównie skłonił mnie do zakupu fluidu z True Color. Właściwie to aż dziwne, że nie kupiłam go wcześniej- jest dosyć mało produktów z Avonu, które nigdy nie pojawiły się w mojej łazience. Produkt dostępny dosłownie w każdym katalogu Avonu. Cena regularna mocno zawyżona. Nigdy nie dałabym za coś takiego około 50 złotych, w katalogu to gdzieś koło 30, czasem trochę więcej- tak w miarę przyzwoicie. Podkład dostępny w dosyć różnorodnej palecie odcieni. Pojawia się nawet odcień light ivory, ale nie ma porcelaine, na którym najbardziej mi zależy. Produkt zapakowany został w prostą, szklaną buteleczkę z czarną nakrętką. Dozownik działa właściwie bez zarzutu, pod koniec lubi trochę strzelać na boki. Podkład jest reklamowany jako kryjący, więc kupiłam go z myślą, że zakryje większość moich zaczerwienień i niedoskonałości. Na tej linii trochę zawiódł. Nie dość, że jest średnim kamuflażem, to lubi wchodzić w pory- mam już je wystarczająco szerokie, więc wygląda to zwyczajnie bardzo nieestetycznie. Trzeba jednak przyznać, że na twarzy wygląda naturalnie. W moim przypadku okazał się odrobinę za ciemny, ale jednocześnie dobrze współgra z rozjaśniaczem z Kobo. Raczej nie wysusza, chociaż nie mogę też powiedzieć, że bardzo długo utrzymuje matt. Oprócz tego wymaga poprawek na nosie i brodzie, lubi się stamtąd ścierać. To taki podkład na co dzień, ewentualnie na krótkie wyjście na miasto. Jest dosyć lekki, nie zapycha, ale jednocześnie na twarzy nabiera jakiejś ciężkości.Z pewnością nie kupię go ponownie.
    Zalety:
    • Dostępny w każdym katalogu.
    • W miarę dobra cena.
    • Wysoka wydajność.
    • Dosyć dużo odcieni.
    • Proste, ładne opakowanie.
    • Dobrze działająca pompka.
    • Nie wysusza.
    • Plus za dodatkowy filtr.
    Wady:
    • Przeciętne krycie.
    • Lubi wchodzić w pory.
    • Light ivory jest trochę za ciemny- podkład za to dobrze współgra z rozjaśniaczem.
    • Utrzymuje matt na jakieś 3 godziny w moim przypadku.
    • Ściera się z nosa i brody.
    btbmbx
    14 marca 2019 o 22:49
    I tak i nie...
    Kupiłam go na promocji i bardzo dobrze, bo kosztuje zwyczajnie za dużo jak na to, co reprezentuje. Owszem, ma swoje plusiki - kolor bez różowych tonów (kupiłam odcień nude), lekka formuła, dobrze się aplikuje, łączy się z innymi kosmetykami, wygląda naturalnie, nie ma efektu maski, ciasteczkowania. Na początku zapowiada się i wygląda dobrze, ale jednak przy mojej cerze, jak i wielu innych dziewczyn, ma znaczące wady - jest nietrwały i buzia po nim szybko zaczyna się błyszczeć. Bardzo ważne jest dla mnie, by podkład jak najdłużej i jak najbardziej hamował świecenie się twarzy - wszystkie wiemy jak wygląda makijaż, gdy zaczynamy się bardzo szybko błyszczeć i to w dużej ilości - bibułki i puder nie pomoże,a wręcz pogorszy sprawę. Za brak trwałości i hamowania świecenia się jest więc minus.
    Zalety:
    • Kolor
    • Brak różowych tonów
    • Lekka formuła
    • Dobrze się nakłada
    • Łączy się z innymi kosmetykami
    • Wygląda bardzo naturalnie
    • Nie tworzy efektu maski, wygląda bardzo dobrze
    Wady:
    • Niewygodne opakowanie, nieporęczna pipeta
    • Twarz szybko zaczyna się błyszczeć
    • Jako minus mogę dodać krycie, ale przy tak lekkim i naturalnym podkładzie ciężko liczyć na ukrywanie niedoskonałości, zaczerwienień itp.