Maseczki w płachcie

A'pieu Banana Milk, One - Pack Maseczka rozświetlająco-odżywcza

• 19 lutego 2025 o 12:58
    Lekkie i krótkotrwałe nawilżenie
    Jeśli lubisz kosmetyki o zapachu budyniowych deserów, to ta maseczka będzie strzałem w dziesiątkę. Pachnie jak bananowe mleko, co dla mnie było całkiem przyjemne, choć może nie każdemu przypadnie do gustu. Sama płachta jest dobrze wycięta, cienka i mocno nasączona esencją, więc świetnie przylega do twarzy i nie zsuwa się w trakcie użytkowania. Efekt? Skóra po zdjęciu maseczki jest odżywiona, miękka i lekko rozświetlona, choć działanie jest raczej krótkotrwałe. To raczej szybka dawka nawilżenia i wygładzenia niż coś, co przyniesie długofalowe efekty pielęgnacyjne. Fajny wybór na relaksacyjny wieczór, ale niekoniecznie must-have w kosmetyczce.
    Zalety:
    • Piękny, słodki zapach
    • Dobrze wycięta i mocno nasączona płachta
    • Przyjemne, choć krótkotrwałe nawilżenie i odżywienie
    Wady:
    • Efekt szybko znika
  • 4 listopada 2022 o 12:42
    Sprawdza się jako uzupełnienie systematycznej pielęgnacji.
    Kupiona z czystej ciekawości, w ramach uzupełnienia maseczkowych arsenałów, wraz z mleczną maską tej samej marki i polubiona od pierwszego użycia. Mam spore wymagania co do masek, nie będę czarować - mają być delikatne dla mojej wrażliwej cery, miło, jeśli ładnie pachną, mają znakomicie nawilżać, działać łagodząco i kojąco, odżywiać i ogólnie sprawiać, by skóra wyglądała pięknie. Dobry skład jest mile widziany, podobnie jak przystępna cena. Maska z A'pieu spełniła niemal wszystkie moje oczekiwania, a to wcale nie jest takie częste ;). ZALETY: + Pomysłowe opakowanie - design A'pieu uważam za naprawdę fajny, ten ''karton'' mleka jest uroczy i przywodzi na myśl smakowe mleka w kartonikach ;). Maskę łatwo otworzyć bez pomocy nożyczek, co również doceniam. + Płachta jest spora - swobodnie rozłożyłam ją na całej twarzy i dopasowałam. Otwory na oczy i usta są idealnej wielkości, a sam materiał jest miękki, dość gruby i komfortowy w aplikacji oraz noszeniu. + Duża ilość mlecznej esencji - płachta dosłownie nią ocieka, zalecam ten nadmiar delikatnie ''odsączyć'' z powrotem do saszetki lub po prostu spożytkować go na szyję, dekolt czy co kto zechce ;). Esencja nie lepi się i dobrze się wchłania. + Piękny zapach bananowego shake'a! Naprawdę przypadł mi do gustu, nie ma w sobie niczego sztucznego czy męczącego. + Maska nadaje się do cery wrażliwej - bo nie podrażnia. + Działa tak, jak powinna działać dobra, odżywcza maska - mocno nawilża, odżywia, delikatnie rozświetla i rewitalizuje (widać to zwłaszcza na drugi dzień - magia Lactobacillus Ferment w składzie, moja cera go kocha!), działa równeż łagodząco na niewielkie podrażnienia - niewielkie, bo z tymi sporymi sobie nie poradzi (od tego mam inne specyfiki). Ne jest to może długotrwały i spektakularny efekt na miarę maski Fermentation z Bentona (tamta działa cuda na mojej twarzy), ale rezultaty stosowania są zauważalne i odczuwalne, a właśnie w tym celu stosuję maski :). + Maska nie powoduje żadnych przykrych niespodzianek w postaci wysypu krostek. + Niedroga, spokojnie kupimy ją za około 8-10 zł, w zależności od drogerii. NEUTRALNE: +/- Skład mógłby być nieco lepszy, tj bez Disodium EDTA czy PEG-ów - źle nie jest, bo mamy tutaj mnóstwo ekstraktów, filtratów itd, ale...zawsze może być lepiej ;). WADY: - Nie odnotowałam. Reasumując - mogę śmiało przyznać, że jest to udany produkt, którego działanie pokrywa się z obietnicami na etykiecie ;). Moja sucha cera polubiła tę maseczkę przede wszystkim za nawilżenie (długotrwałe) oraz odżywienie i rozświetlenie, ja polubiłam ją za piękny zapach i przystępną cenę, tak więc myślę, że będzie z tego dłuższa znajomość. Czy polecam? Ano pewnie, że polecam, zwłaszcza posiadaczkom cer suchych i/lub wymagających solidnej porcji nawilżenia - będziecie zadowolone :).
  • 13 kwietnia 2022 o 11:56
    Bardzo dobra maska.
    Maska ma piękny bananowy zapach, biała płachta z grubszego materiału, bardzo dobrze nasączona i zostaje dużo serum na dekolt. Maska dobrze leży na twarzy i nie spada. Świetnie nawilża – czasem nie używałam po niej kremu , rozświetla a po zdjęciu reszta esencji szybko się wchłania.
    Zalety:
    • ZALETY
    • super nawilżenie i rozświetlenie
    • piękny zapach
    • dobrze leży, nie spada
    • fajne opakowanie
    Wady:
    • WADY
    • trudna dostępność
    • cena regularna (lepiej kupić na promocji lub w zestawie kilku sztuk)
  • 28 grudnia 2020 o 10:25
    Słaba
    Płachta maseczki nie jest najlepiej wykrojona - za krótka na czole i za szeroka, przez co przy zakładaniu tworzy się dużo zakładek. Nie zjeżdża jednak twarzy, dobrze utrzymuje się na skórze. Płachta jest dobrze nasączona i nie wysycha zbyt szybko. W saszetce zostaje jeszcze troszkę esencji, którą można dodatkowo wetrzeć w szyję i dekolt. Esencja jest przyjemna dla skóry, nie jest lepka, szybko wchłania się w skórę po ściągnięciu płachty. Co do efektów to nie są one rewelacyjne. Za bardzo nie wpłynęły one na moją skórę. Lekko rozświetliła moją skórę, ale bez szału. Maska wpłynęła na nawilżenie i lekkie wygładzenie skóry. Efekt nie był długotrwały, bardziej uważam ją za chwilowy ratunek. Raczej nie wrócę do tej maski. Plusem jest zdecydowanie jej zapach. Pachnie jak koktajl mleczny, aż nabierałam na taki ochotę ;).
    Isia13
    13 sierpnia 2018 o 9:23
    Bananowy shake
    Używa od:próbka
    Bardzo lubię maski w płachcie, zwłaszcza te owocowe. Maska znajduje się w standardowym opakowaniu z bardzo ładną szatą graficzną. Płat jest dość gruby i dobrze nasączony ale ciężko idealnie rozłożyć go na twarzy tak aby nie zjeżdżał i nie odklejał się w niektórych miejscach. Podczas aplikacji czułam lekkie szczypanie ale po zdjęciu maski skóra nie była podrażniona. Maska nawilża i odżywia nie powoduje efektu wow ale skóra jest ładna i miękka a esencja błyskawicznie się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy.
    Zalety:
    • dużo esencji
    • ciekawa szata graficzna
    • nawilżenie
    • odżywienie
    • nie podrażnia
    • wchłania się bez pozostawiania tłustej warstwy
    • ciężko dopasować maskę

Zobacz także inne Maseczki w płachcie