Serum do twarzy

notino.pl
SesDerma Azelac RU serum liposomowe 30 ml

• 21 sierpnia 2024 o 18:31
    Nie zawiera parabenów
    Sesderma Azelac RU Liposomal Serum to produkt stworzony z myślą o redukcji przebarwień i rozjaśnianiu skóry. Dzięki zaawansowanej formule liposomalnej, serum dostarcza składniki aktywne głęboko w warstwy skóry, co zapewnia skuteczność i lepsze wchłanianie. Produkt jest szczególnie polecany dla osób zmagających się z przebarwieniami, plamami słonecznymi, melasmą czy nierównym kolorytem skóry. **Konsystencja i zapach:** Serum ma lekką, płynną konsystencję, która sprawia, że produkt szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy na skórze. Jest to duża zaleta, zwłaszcza dla osób o cerze tłustej lub mieszanej. Serum ma delikatny, subtelny zapach, który nie jest dominujący i szybko zanika po aplikacji, co czyni go odpowiednim również dla osób wrażliwych na intensywne zapachy. **Działanie:** Azelac RU to serum o silnym działaniu rozjaśniającym i depigmentującym, co czyni go skutecznym w walce z różnego rodzaju przebarwieniami. Dzięki zawartości kwasu azelainowego, który ma właściwości przeciwzapalne i rozjaśniające, serum pomaga zmniejszyć widoczność plam i poprawia ogólny koloryt skóry. Zawartość kwasu traneksamowego i niacynamidu dodatkowo wspomaga proces rozjaśniania i redukcji zaczerwienień. Regularne stosowanie serum przyczynia się do wyraźnego rozjaśnienia cery, a pierwsze efekty mogą być zauważalne już po kilku tygodniach. Serum działa także prewencyjnie, pomagając zapobiegać powstawaniu nowych przebarwień, co jest szczególnie istotne w przypadku skóry skłonnej do pigmentacji. **Bezpieczeństwo i skład:** Sesderma Azelac RU Liposomal Serum jest odpowiednie dla wszystkich typów skóry, w tym dla skóry wrażliwej. Formuła serum jest opracowana tak, aby minimalizować ryzyko podrażnień, nawet przy codziennym stosowaniu. Dzięki technologii liposomalnej, składniki aktywne są dostarczane bezpośrednio do głębszych warstw skóry, co zwiększa efektywność i jednocześnie zmniejsza ryzyko powierzchownych podrażnień. Serum nie zawiera parabenów, co czyni je bardziej przyjaznym dla skóry. Zawiera jednak składniki aktywne, które mogą wymagać stosowania kremu z filtrem SPF podczas dnia, aby zapobiec fotouczuleniu
  • 30 czerwca 2024 o 16:11
    Bardzo dobry serum
    Dobry serum , wyraźnie redukuje przebarwienia, cera po nim jest jednolita, stosuje razem z kremem żelem z tej samej serii i efekt jest bardzo dobry. Stosuje je na noc. To jest naprawdę genialny kosmetyk, który daje widoczny rezultat już po kilku zastosowań. Bardzo polecam!
  • 27 maja 2024 o 18:00
    To jest mój osobisty KWC!
    Nie często opiniuje cokolwiek, ale to serum muszę! To jest jakaś rewelacja! Mam skórę tłustą, trądzikową od zawsze. Mam 35 lat. Uwierzcie, że w swoim życiu używałam na prawdę masy kosmetyków i nic nie zrobiło na mnie takiego wrażenia jak to serum. Używałam już wcześniej kwasu azelainowego, ale bez większych rezultatów. To serum zmieniło wszystko. Od kilku lat moja skóra zrobiła się bardzo skłonna do przebarwień. Pomimo używania kremu z filtrem w okresie letnim mocno się zaostrzały. Chodziłam na zabiegi do kosmetologów, używałam Niacynamidu, serum z wit. C i innych cudów, ale dopiero to serum mi pomogło. W ciągu miesiąca (!) pozbyłam się przebarwień, nowe nie pojawiają się, nawet po ekspozycji na słońce. Mało tego, odkąd go używam moja skóra jest wyciszona, nie pojawiają się zaskórniki, o zmianach zapalnych nie wspominając. Nie wysusza i skóra się nie łuszczy. Pięknie pachnie. Można używać na noc i na dzień pod makijaż czy krem. Wchłania się błyskawicznie i nie pozostawia po sobie śladu. Wart każdej ceny! Polecam Każdemu!
  • 13 maja 2023 o 16:31
    Genialne serum do przebarwień
    Długo szukałam serum które pomoże mi z przebarwieniami po trądziku. Postanowiłam zakupić to ponieważ wiele o nim słyszałam pozytywnych opinii. Serum zamówiłam w zestawie z kremem tej samej serii na stronie internetowej. Jest w estetycznej szklanej buteleczce z pipetką. Używałam go głównie na noc i rano twarz wyglada na wypoczęta a po kilku tygodniach regularnego stosowania rzeczywiście dawne przebarwienia wybladly. Zużyłam łącznie już dwie buteleczki i buzia po nich wyglada o wiele lepiej. Przebarwienia są rozświetlone, przy regularnym stosowaniu praktycznie zniknęły. Natomiast co do wydajności to stosowane wieczorem skończylo mi się po 2 miesiącach. Ma lepka konsystencje, jest bezbarwne na twarzy, lecz się nie klei i jest przyjemne w użytkowaniu.
    Zalety:
    • Dobre działanie na przebarwienia
    • Szybko się wchłania
    • Nie klei się
    • Rozświetla
    Wady:
    suzi27
    11 stycznia 2023 o 0:10
    Niesamowicie ujedrnia
    Jestem pod ogromnym wrażeniem tego, co robi że skóra. A co robi? Przede wszystkim ujedrmia, zmniejsza pory, wygładza, zmniejsza przebarwienia I nie powoduje podraznien. Bardzo dobry sklad, dla mojej, dojrzałej skóry cudo, to napięcie skóry niesamowite. Serum pięknie się wchlania, nie pozostawia tłustej warstwy, bez problemu można uzwac na dzień, pod makijaż. To trzeba przetestować, koniecznie, nie zawiedzie Was :-)
    Zalety:
    • Ujedrnienie zauwazalne po 1 użyciu.