WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

Marion Japoński rytuał, 3-minutowa maseczka do twarzy ultra nawilżająca

• 3 lutego 2023 o 16:24
    Na jednorazowe nawilżenie
    Używa od:próbka
    Uwielbiam maseczki w płachcie. Testuję różne jedne lepsze jedne gorsze. Moja cera jest mieszaną i potrzebuje większego nawilżenia. Zachęcił mnie opis maseczki że daje natychmiastowy efekt odmłodzenia i nawilżenia. Maseczka jest bardzo dobrze nawilżona. Ładnie utrzymuje się buzi chociaż jej kształt jest trochę niewymiarowy. Po zdjęciu maseczki czułam że skóra jest bardziej gładka i lekko nawilżoną ale tylko kilka godzin. Nie ma tego efektu wow ani nic specjalnego. Ładnie pachnie. Raczej na jednorazowe użycie.
  • 9 sierpnia 2021 o 14:07
    Eeee, nie.
    Niestety, ale ta maseczka nie wniosła niczego do mojej pielęgnacji. Saszetka starczyła mi na aż 4 użycia. No i za każdym razem czułam po niej jakiś dyskomfort niż coś pozytywnego. Aplikuje się ok, jest masełkowata. Podczas noszenia na twarzy czułam lekkie pieczenie. Ciężko było ją zmyć, dlatego nadmiar zbierałam ręczniczkiem a potem myłam. I niestety, ale cera była dziwnie ulepiona, nieprzyjemnie nasączona produktem, więc z czasem musiałam iść umyć twarz pianką. Nie zauważyłam żadnego super nawilżenia. Cera nie była jakaś promienne, miękka itd. No właściwie to zrobiła tyle samo jak gdybym jej nie używała. ;)
  • 8 czerwca 2021 o 19:58
    Nawilżenie, ale po dłuższym czasie :)
    Maseczka jest całkiem dobra. Nie mam jej nic do zarzucenia. Ostatnio trzymałam ją na twarzy trochę dłużej, bo zajęłam się czymś i zapomniałam. Było to jakieś 10 minut. I ze zdziwieniem stwierdziłam, że zadziałała lepiej niż po 3 minutach. Oczywiście nie namawiam do tego, bo każdy ma inną cerę, ale mojej mieszanej nic się nie stało. Wydaje mi się, że maseczka jest na tyle łagodna, że można ją dłużej potrzymać bez konsekwencji. Po zmyciu skóra była nawilżona i miła w dotyku. Podoba mi się też konsystencja i zapach - maseczka dobrze się rozprowadza, łatwo ją zmyć i przyjemnie pachnie. Podsumowując, może nie do końca spełnia obietnice, ale chętnie ją jeszcze kupię, gdy będzie promocja. W cenie regularnej znam lepsze.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Dobrze działa z cerą mieszaną
    Wady:
    • Nie ma ultra nawilżenia
  • 3 października 2020 o 16:25
    Z tym ultra nawilżeniem to trochę przesadzili
    Ostatnio wygrzebuję w swoich zbiorach wszelkie maseczki, które zakupiłam już jakiś czas temu i zwyczajnie o nich zapomniałam. A to wychodzą co chwilę jakieś nowości i zachęcają do wypróbowania, a to zwyczajnie rzuci mi się w oko coś innego, jakiś bajer, który aż błaga o to, by nałożyć go dziś wieczorem. Powody są różne, więc stwierdziłam, że trzeba położyć temu kres, na tyle, na ile oczywiście jest to z moim kosmetycznym zakupocholizmem możliwe i wykończyć wszelkie produkty z tej kategorii, które leżą u mnie nie wiadomo ile. Recenzowana maseczka od firmy Marion znajduje się w jasnoróżowej saszetce z białą oraz ciemnoróżową grafiką roślinną. U góry przedstawiono nam nazwę produktu i jego właściwości. Z tyłu umieszczono skład i krótki opis kosmetyku. Wygląd saszetki jest dosyć prosty, ale przy tym bardzo ładny, delikatny, kobiecy. Sam produkt ma lekko różowy odcień i typową dla kosmetyków ze swojej kategorii konsystencję, może delikatnie idącą w bardziej gęste formuły. Zapach jest neutralny, nie przypomina niczego konkretnego i nie zapisuje się w pamięci. Mamy tutaj wyciąg z kwiatu wiśni, w końcu maseczka nazywa się ,,Japoński rytuał", więc ten składnik pasuje tutaj idealnie. Posiada on właściwości silnie nawilżające i odmładzające. Dalej wyciąg z undarii pierzastodzielnej, która działa tonizująco, łagodząco i oczyszczająco, a także wzmacnia poziom nawilżenia czy zmiękczający emolient w postaci oleju z kiełków ryżowych. Maseczkę nałożyłam na oczyszczoną buzię po zastosowaniu sprawdzonego toniku. Położyłam na skórę grubszą warstwę, nastawiłam stoper na dokładnie trzy minuty, tak jak nakazuje nam producent i tak czekałam, zajmując się jakimiś domowymi sprawami życia codziennego. Po upłyniętym czasie zmyłam ją za pomocą chłodnej wody. Faktycznie, było czuć, że nasza skóra otrzymała fajną dawkę nawilżenia, ale bez przesady z tym ultra nawilżeniem. Nie obyło się jednak bez kropelki sprawdzonego olejku ze słodkich migdałów, bo gdybym miała oprzeć swoją pielęgnacje na tej maseczce, to czułabym, że czegoś mi brakuje. Nie jest to coś zachwycającego, skóra nie jest po nim nie wiadomo jak dopieszczona, raczej lekkie, szybkie rozwiązanie, może bardziej dla osób z cerą normalną, bo moja skóra aż błagała o porcję solidnego nawilżenia po tym zabiegu. Nie jest to jakaś najgorsza maska, miałam w swoich zborach dużo gorsze propozycje, ale też nie czuję się nią specjalnie zachwycona i raczej nie będę czuła potrzeby, by do nie powrócić. Ot, lekkie, niezobowiązujące nawilżenie i tyle. Mimo wszystko nie żałuję, że ją wypróbowałam, ponieważ nie kosztowała mnie majątku - niespełna trzy złote za takie eksperymenty pielęgnacyjne to nie jest straszna bieda.
    Zalety:
    • Szybko można ją zmyć
    Wady:
    • Słabo nawilża, czyli nie spełnia swojej podstawowej funkcji
    Drogeria Natura
  • 30 września 2020 o 20:44
    Nie ultra, ale delikatne nawilżenie
    Maseczka zamknięta jest w ładnym, japońskim różowym opakowaniu. Opakowanie jak najbardziej na plus. Produktu jest naprawdę dużo w saszetce, mi wystarczyło na trzy zastosowania, gdzie naprawdę nie oszczędzałam. Maseczka ma fajną różową konsystencję i świetnie rozprowadza się po twarzy. Producent zapewniał, że wystarczą 3 min, jednak ja miałam maseczkę na sobie znacznie dłużej. Po zmyciu maseczki nie zauważyłam żadnej różnicy. Następnego dnia nawilżenie było odczuwalne, ale bez szału. Trzeciego dnia było już znacznie lepiej - maseczka fajnie odżywiła twarz. Jednak nie było to ultra nawilżenie. ale delikatne. Maseczka jest przyjemna, ale nie spełnia moim oczekiwań. Na rynku jest wiele produktów, które już po jednym zastosowaniu dają efekt nawilżenia.