Balsamy do ciała

L'Occitane Verveine, Lait Corporel [Verbena Body Lotion] Balsam do ciała `Werbena`

Staria
    1 października 2020 o 22:02
    Balsam dla amatorów cytrusowej świeżości
    Balsam dostałam jakiś czas temu w zestawie, który zawierał produkty marki. Najbardziej spodobał mi się werbenowy żel pod prysznic, natomiast balsam stanowił jego dobre dopełnienie. O MNIE Skóra normalna. Niska tendencja do podrażnień. Balsamów używam głównie miejscowo, kiedy skóra tego wymaga. OPAKOWANIE Nietypowy kształt butelki z wytłoczonymi listkami, naprawdę się wyróżnia. Osobiście mi on odpowiadał, chociaż zgodzę się z innymi recenzjami, że momentami trudno było wydobyć zawartość. WNĘTRZE Biały, lśniący balsam o lekkiej konsystencji i rześkim zapachu werbeny. EFEKT/DZIAŁANIE Balsam dobrze się rozprowadzał i stosunkowo szybko się wchłaniał. Używałam go również na nogi, po goleniu i nie powodował podrażnień. Moja skóra polubiła go, zaznaczam że nie mam większych problemów z suchością. Fajnie było wypróbować produkt, jednak cena skutecznie odstrasza. W mojej ocenie balsam nie posiada cech wyróżniających go na tyle, abym zakupiła ponownie.
  • 12 stycznia 2020 o 18:21
    Obłędny zapach, dobre nawilżenie i lekka konsystencja, czyli balsam prawie-idealny ;)
    Balsam do ciała z serii Werbena znalazłam w kalendarzu adwentowym 2019. Oprócz wspomnianego balsamu, w kalendarzu były jeszcze trzy inne kosmetyki z tej serii i wszystkie zużyłam z ogromną przyjemnością. Balsam również mi się spodobał, choć mam pewne zastrzeżenia co do niego - ale o tym za chwilę. ZALETY: +Konsystencja: lekki lotion, który błyskawicznie się wchłania i nie pozostawia lepkiej warstwy na skórze. Niezależnie od ilości, zawsze się wchłonie i jedyne, co zdradzi jego obecność to niesamowity zapach i miękkość skóry. +Zapach: obłędny aromat werbeny, lekko słodkiej, cytrusowej. Żadnych nut toaletowo-płynowo-detergentowych - czyściutka i świeżutka werbena,coś pięknego. +Dość wydajny, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że miałam miniaturę o poj.30 ml, a mimo to, cieszyłam się nim całkiem długo. +Nie uczula i nie wywołuje podrażnień, a mam do tego skłonność. +Dobrze nawilża, mimo lekkiej konsystencji. Po aplikacji skóra jest niesamowicie gładka, miękka i przyjemna w dotyku. I pięknie pachnie, ale to już wiecie :) +Zapach balsamu jest dość intensywny i może nawet w letnie dni zastąpić perfumy lub też zintensyfikować zapach wody z tej samej serii. WADY: -Opakowanie! Mimo jego niezaprzeczalnego uroku, jest koszmarnie twarde i niezwykle trudno wydobyć produkt ze środka. Jest nieporęczne i albo wyleci nam naraz za dużo, albo wcale. -Cena. To tylko balsam, lekki lotion i choć dla mnie cena nie stanowi przeszkody, to jednak wiem, że to tylko balsam, nawet nie masło - leciutki, przyjemny, ale w sumie...balsam :) -Nie do końca naturalny skład, choć ta seria na taką pozuje. Nie jest źle, ale mogło być lepiej. Reasumując: mimo kilku wad wiem, że ponowię zakup. I choć wizja wydobywania tego pięknie pachnącego nawilżacza z tego koszmarnego opakowania napawa mnie lekkim przerażeniem i złością, to jednak zapach i lekka konsystencja, która spełnia surowe wymagania mojej kapryśnej skóry odnośnie nawilżenia sprawiają, że na pewno kupię ten produkt ponownie. Niech żyje werbena! ;)
  • 16 grudnia 2019 o 21:18
    jeden z lepszych
    Jestem z tych osób, które używają balsamu do ciała tylko w konieczności, dość rzadko. Nie lubię też tłustych i uciążliwych maseł czy balsamów. Jeśli chodzi o linię zapachową z werbeną, to jest to moja ulubiona. Wady: -cena -opakowanie - ciężko wydobyć produkt Zalety: -piękny zapach -przyjemna, lekka konsystencja -szybko się wchłania -wydajny -dobre nawilżenie -nie klei się
  • 27 sierpnia 2019 o 12:47
    Nic szczególnego
    Zwykły balsam, nic szczególnego. Dosyc rzadka konsystencja pozwala na szybkie rozprowadzenie, ładnie sie wchlania, nie klei sie. Pachnie ok. Nie lubie opakowania- twardy plastik utrudnia wydobycie produktu do ostatniej kropelki. Jak dla mnie za drigi jak na te jakosc.
    Zalety:
    • Konsystencja
    Wady:
    • Opakowanie z twardego plastiku
    emma-e4
    30 kwietnia 2019 o 12:27
    dobry balsam, ale nie wart aż tyle
    Zadania balsamu do ciała produkt spełnia. Nawilża skórę, zostawia lekką (ale nie tłustą czy lepiącą) warstwę ochronną - po prostu czuć po wchłonięciu, że czymś się posmarowaliśmy. Jak na balsam, który chyba przede wszystkim ma pachnieć, to właciwości nawilżające są bardzo dobre. Wszystkie pozostałe cechy już słabiej. Zapach lubię, jest cytrusowy, zielony, dość trwały. Opakowanie bardzo ładne, ale niepraktyczne. Plastik jest twardy, butelka kwadratowa i już po kilku użyciach jest problem z wyciśnięciem balsamu - bo jest dość gęsty, nie lejący. Jedynym praktycznym rozwiązaniem jest zakrętka, której zamknięcie jest na mini-zawiasach, dzięki czemu nie urwie nam się. Niestety, butelki nie można postawić na zakrętce, żeby balsam spłynął. Wydajność poniżej przeciętnej, cały balsam wystarczył mi na mniej niż 20 użyć. Za cenę ponad 100zł nie jest to kosmetyk, który musimy mieć.