Kremy i maski do rąk

Soap & Friends Shea Line, Orange Hand Cream Krem do rąk `Pomarańcza`

• 1 czerwca 2020 o 15:20
    Świetny
    Krem dostałam niegdyś w jakimś pudełku kosmetycznym. Urocze opakowanie, przepiękny zapach! Świetnie nawilża dłonie, szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy. Jedyny minusik jest taki, ze jest mało wydajny i szybko się kończy i malutka pojemność.
    • Nawilżenie
    Wady:
    • Mała pojemność
    • Nie jest wydajny
    kerlii
    18 marca 2019 o 19:35
    Ulubieniec!
    Jestem zakochana w całej serii tych kremów do rąk! Skóra dłoni jest po nim miękka, przyjemna w dotyku, nie tłusta i wyczuwalnie wygładzona. Wchłania się dość szybko, pozostawiając na skórze filtr, który nie przeszkadza jednak w funkcjonowaniu. I zapach.. Obłędny! Ludzie wokół mnie zawsze pytają co tak pięknie pachnie!
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 16 lutego 2019 o 21:23
    Zimowe pomarańcze
    Zapach ten mocno kojarzy mi się ze świętami i używałam go głównie w okresie zimowym. Był bardzo wydajny. Dobrze nawilżał i dłonie były po nim mięciutkie. Niestety bardziej do używania na noc, gdyż mocno się lepi. Cena jak za małą pojemność też wysoka...
    Zalety:
    • piękny zapach pomarańczy
    • nawilżenie
    • efekt miękkich dłoni
    • wydajny
    Wady:
    • uczucie lepkości
    • stosunek ceny do pojemności
  • 7 maja 2018 o 20:51
    Do stosowania na noc...
    Krem o pojemności 30ml znalazłam w jednym z pudełek kosmetycznych, wielkość jest tu ważna ze względu na opakowanie, które jest "normalne" - plastikowa tubka z dużą zakrętką. Można jeszcze zakupić wersję większą, o pojemności 80ml z opakowaniem aluminiowym (jak apteczne mazie), tutaj więc mniejsza opcja jest dla mnie zdecydowanie na plus - mogę ją wrzucić do torebki i nosić nie bojąc się, ze zaraz mi gdzieś pęknie, gdyż jest elastyczna. Korek szeroki, co równiez jest bardziej udane w porównanie do jego starszej siostry, gdyż nawet mokrymi dłońmi nie ma problemu z odkręceniem czy zakręceniem, a i wielkość nie ułatwia zgubienia go w razie wypadnięcia z rąk ;) Na opakowaniu są nadrukowane informacje, a nie jak w przypadku dużej tubki naklejona etykieta, wiec nic się nie odkleja i przez cały okres użytkowania wygląda estetycznie dla oka. Konsystencja jest bardzo bogata, gęsta, nie należy do najłatwiejszych w rozsmarowaniu na dłoniach, chyba, ze weźmiemy ja jako kurację (większa ilość produktu). Krem jest bardzo tłusty, przez co wchłania się wieki, osobiście stosowałam go jedynie przed snem, gdyż nie chciałam czekać, aż przestanie się lepić. Jest bardzo wydajny, już niewielka ilość wystarczy do rozsmarowania na całe dłonie. Dobrze nawilża. Pozostawia dłonie miękkie i gładkie. Nie uczulił, nie podrażnił, nie zrobił żadnej krzywdy. Zapach dosyć intensywny, jak dla mnie jest to pomarańcza z jakimś kardamonem, goździkami i cynamonem, bardzo ogrzewająca i typowo na zimowe wieczory. Zapach otula swoją intensywnością i pozostaje przez długi czas. Krem nie zrobił na mnie szału, zdecydowanie nie przemówiła do mnie konsystencja i więcej po niego nie sięgnę, choć działa nawet fajnie.
    Zalety:
    • nawilżenie
    Wady:
    • długość wchłaniania
    errola
    9 marca 2018 o 11:22
    uwielbiam
    Jest to moje odkrycie spośród kremów do rąk. Zdecydowanie polecam i warto sobie kupić. Krem jest po prostu cudowny. Ma gęstą i treściwą konsystencję. Bardzo dobrze się rozprowadza i szybko wchłania. Nie pozostawia tłustej warstwy. Fantastycznie odżywia skórę. Często myję dłonie i ten krem pomógł mi w utrzymaniu odpowiedniego poziomu natłuszczenia. Nie miałam żadnych przesuszeń. Do tego - wisienka na torcie - absolutnie cudownie pachnie. Miałam ogromną frajdę z jego stosowania.