Balsamy do ciała

D'Alchemy Essential Body Balm Esencjonalny balsam do ciała

• 21 sierpnia 2023 o 18:15
    Cudownie pachnie i jest bardzo wydajny
    Ten krem to mistrzostwo, super się wchłania, pięknie pachnie, jakby trawą cytrynową, cudownie nawilża. Najbardziej zaskakujące jest jednak to jak bardzo jest wydajny. Ja miałam wersję travel i naprawdę byłam zaskoczona że starczył mi na kilka tygodni. Zdecydowanie kupię ponownie, to taki dotyk luksusu.
  • 22 marca 2023 o 19:26
    Tylko ( lub aż ) dobry balsam
    Marka kusiła mnie od dawna . Przyciągały pozytywne opinie i ciekawe składy a odstraszały oczywiście ceny . W końcu dostałam małą wersję tego balsamu w prezencie . Ucieszyłam się , że w końcu będę mogła przetestować a potem się mocno zdziwiłam , że to co posiadam to nie próbka a mniejsza będąca w regularnej sprzedaży pojemność. Stwierdziłam , że jedna taka mała tubka to mi nic nie powie o tym jak produkt działa na dłuższą metę więc sobie poszperałam i natrafiłam na fajne promki na ten kosmetyk . Tym sposobem zaopatrzyłam się w liczbę sztuk 4 i to mi starczyło na miesiąc ( ja tam sobie produktu nigdy nie żałuję ). A w ogóle jak się dobrze zakręci to można upolować mniejszą wersję w cenie 20 - 30 zł . Za to już jest dobry balsam drogeryjny no ale dobra . Tubka a raczej tubeczka jest spoko . Ładna szata graficzna , używa się wygodnie chociaż to pełnowymiarowe opakowanie bardziej mi się jednak podoba , no ale ono to jest droga impreza . Składniki bardzo fajne - cytrusowe olejki eteryczne , ekstrakty z guarany , aceroli , żurawiny , szałwii , sosny i rozmarynu , hydrolaty z werbeny , kwiatu pomarańczy i oczaru no i jeszcze jakieś naturalne masła i oleje roślinne . Jest na bogato nie ma to tamto. Balsam ma waniliową barwę , bardzo lekką konsystencję i przyjemny świeżo - słodki cytrynowy zapach. Jeśli ktoś wcześniej używał mleczka do ciała Biotherm ( klasyczna biała butla ) to zapach jest praktycznie identyczny. Z rozprowadzeniem produktu po ciele nie ma żadnego problemu. Jest tak leciutki , że wchłania się niemal błyskawicznie . Nie ma mowy o grudkowaniu , rolowaniu czy bieleniu skóry . Zapach średnio trwały - po godzinie już go nie czuję. Zaraz po użyciu skóra jest przyjemnie gładka i lekko zmiękczona . Nie narzekam również na nawilżenie , ale ja mam skórę normalną i nie wymagam w tej materii wiele . Jeśli chodzi o efekty regularnego stosowania to po takich opiniach , składzie i nie oszukujmy się cenie to ja się spodziewałam naprawdę sporych efektów a tu jednak lekko się przeliczyłam . To jest po prostu dobry balsam . Owszem , przez cały okres stosowania nie narzekałam na nawilżenie czy zmiękczenie skóry ale nie zauważyłam też by zrobił jakiś efekt WOW. Z pamięci i na jednym oddechu mogę wymienić z 4 balsamy czy masła drogeryjne po których uzyskałam identyczny efekt jak po tym balsamie . W takiej sytuacji nie widzę sensu w kupowaniu tej dużej butli. Jest to dobry kosmetyk , zgadzam się z tym . Ale nie jest to nic przełomowego ani ogromny hit . Jeśli ktoś jest zainteresowany to serio nie ma co się szarpać od razu na dużą wersję . Zaczęcie od tubki będzie jak najbardziej w porządku. Ja swoją ciekawość zaspokoiłam ale to by było na tyle . Inne produkty chętnie na jakieś promocji przygarnę by poznać markę lepiej ale esencjonalny balsam już sobie odpuszczam całkiem.
    Zalety:
    • możliwość kupna mniejszej wersji
    • leciutka konsystencja
    • przyjemny zapach
    • dobrze nawilża
    • wygładza i zmiękcza ciało
    Wady:
    • efekt po regularnym miesięcznym używaniu nie jest spektakularny a po prostu dobry
  • 5 listopada 2022 o 22:13
    Zapach od którego można się uzależnić
    Kosmetyk oceniam na podstawie próbki. Wydajność produktu jest bardzo zadowalająca. Urzekło mnie w nim niemal wszystko: konsystencja, treściwy i naturalny skład, działanie nawilżające i delikatnie otulające skórę oraz zapaaaach, który jest obłędny. Niestety jest jedno ale... Cena kosmetyku jest powalająca i odstraszająca. Być może gdyby nie ona, zdecydowałabym się na pełnowymiarowy produkt. Nie mam jednak w zwyczaju kupować tak drogich kosmetyków do pielęgnacji ciała. Na rynku można znaleźć dobre i naturalne balsamy za dużo mniejszą kwotę.
  • 4 maja 2022 o 16:23
    Pięknie pachnie mandarynką i pomarańczem ale jest bardzo drogi
    Essencjonalny balsam do ciała o lekko żółtawym zabarwieniu oraz konsystencji która dobrze się rozprowadza i wchłania. Odmładza, nawilża, rewitalizuje, ma też piękny zapach który zawdzięcza olejkom eterycznym z mandarynki, grapefruita oraz pomarańczy. Naturalne oleje roślinne działają regenerująco i wzmacniająco, wspomagają naturalny system ochronny. Doskonale się sprawdza do pielęgnacji dłoni szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Balsam pachnie pięknie ale i intensywnie, będzie idealnym prezentem dla osób które lubią pachnące kosmetyki.
    Zalety:
    • Cytrusowy intensywny zapach.
    • Balsam dobrze się rozprowadza i wchłania.
  • 17 marca 2022 o 20:58
    Cena z kosmosu ale ta mandarynka jest cudowna w działaniu ❤️
    Długo czaiłam się na ten balsam do ciała bo nie ukrywam cena przerażała. Aż w końcu szczęście się do mnie uśmiechnęło i znalazłam go w kosmetycznym boksie urodzinowym. Ja jako fanka naturalnych kosmetyków byłam w niebie. Po otwarciu uderza w nozdrza ostry zapach greckich słodkich skąpanych w słońcu mandarynek, zapach bardzo długo utrzymuje się na skórze. Balsam a bardziej nazwałabym go lotionem niż balsamem jest koloru mlecznej bieli. Jest lekki, bardzo szybko wchłania się w skórę zostawiając ją aksamitnie gładką, bez zbędnych oblepiaczy. W składzie same dobroczynne i odżywcze składniki, a co zasługuje szczególnie na uwagę to to, że nie zawiera wody. Używałam go szczególnie do regeneracji przesuszonej skóry dłoni i spisał się fenomenalnie, suche skórki znikają w mgnieniu oka. Ten balsam działa na problematyczne suche miejsca genialnie. Czy jest wart tej ceny ? Zdecydowanie ! Choć przez szybkie wchłanianie wydajny za bardzo nie jest. Na pewno jest godny uwagi. Choć wiem, że nie na każdą kieszeń. Ja jestem zachwycona.
    Zalety:
    • genialne działanie odżywcze i nawilżające
    • Cudowny owocowy zapach
    • Wygodna aplikacja
    • Brak tłustej warstwy
    • Nie brudzi ubrań
    • Naturalny skład
    Wady:
    • zdecydowanie cena