Kremy uniwersalne

Krem Ava na rozszerzone naczynka na dzień 50ml

magbran
    25 września 2020 o 20:11
    Mój hit
    Krem kupiłam w drogerii internetowej, jednak z tego co wiem, jest też dostępny w drogeriach stacjonarnych za cenę ok. 20 zł, także jak za taki produkt to dobra cena. Otrzymujemy go w szklanym pojemniczku, na wierzchu jest ochronna folia, dzięki temu mamy pewność, że nikt wcześniej go nie używał. Konsystencję ma przyjemną, lekką, szybko się wchłania i można go stosować jako bazę pod makijaż. Mam cerę wrażliwą, naczynkową, skłonną do zapychania. Krem ma za zadanie przede wszystkim zmniejszyć widoczność rozszerzonych naczynek. Przyznam, że na samym początku byłam do niego sceptycznie nastawiona z tego względu, że miałam krem z innej firmy, który również miał mieć takie działanie i niestety się nie sprawdził. Wiadomo, że bardzo widoczne zmiany da się usunąć wyłącznie laserem, jednak w przypadku tego produktu i tak jestem zaskoczona jego działaniem - faktycznie sprawił, że małe naczynka jeszcze bardzie zmalały, jak i sama cera jest wyraźnie wyciszona i nie sprawia problemów. To jest chyba jeden z niewielu kremów, który mnie nie zapycha i nie powoduje, że świecę się jak kula dyskotekowa ;) skóra jest przyjemnie nawilżona i gładka w dotyku. Trzeba zaznaczyć, że po użyciu lekko ściąga skórę, niektórym osobom ten efekt może przeszkadzać. Z tego względu, że moja skóra na twarzy to radar na kosmetyki obawiałam się, czy nie będzie powodował jakiegoś uczulenia. Na całe szczęście nic takiego się nie przytrafiło. Przyznam, że ten krem jak za taką niską cenę sprawdza się genialnie. Mam w zapasach jego kolejne opakowanie.
    Eligiam
    19 grudnia 2018 o 15:43
    Mam mieszane uczucia
    Kremik jest tani i ma przyjemną konsystencje i zapach, niestety u mnie się nie sprawdził. Zawsze pod krem daje jakieś serum i tak było też. Próbowałam go używać na noc, ale powoduje nieprzyjemne ściągnięcie skóry i jest dla mnie nie wystarczająco nawilżający. Czułam dyskomfort . Zaczęłam stosować go na dzień, ale tu też nie było różowo. Serum, ten krem i baza nawilżająca a ja nadal czułam ściągnięcie skóry. nałożenie grubszej warstwy powodowało rolowanie się go.Najwyraźniej nie jest to krem do cery suchej i wrażliwej. Dodatkowo nie za bardzo lubił się z moimi kremami BB lub podkładami. Raz podkład się na nim warzył, innym razem robiła się maska a innym razem wyglądał względnie dobrze . Nie wiem czemu były różnice. na moje szczęście nie był zbyt wydajny i szybko się z nim uporałam. Naczynka jak wyglądały tak samo wyglądają, nic na nie poradził.
    Zalety:
    Wady:
    • mało nawilżający
    • ściągający skórę
    • nie widzę poprawy w wyglądzie naczynek
    • przy grubszej warstwie rolował się
    • nie za bardzo nadaje sie pod podkład czy krem BB
  • 25 września 2018 o 20:02
    Super produkt
    Miałam duży problem z rozszerzonymi naczynkami i próbowałam różnych cudownych kosmetyków, które okazywały się nieskuteczne. Dlatego nie wierzyłam, że ten krem pomoże… A jednak!
    Zalety:
    • Skuteczność, konsystencja,zapach
    Adashi
    5 czerwca 2018 o 13:49
    Rewelacyjny krem dla cery naczynkowej
    O MNIE Mam 30 lat. Moja buzia w strefie T jest jednym błyszczącym obszarem nie do opanowania, już po kilku minutach od umycia świeci się. Dodatkowo mam problem z naczynkami i rozszerzonymi porami. Wypryski zdarzają się u mnie sporadycznie (oczywiście najczęściej w okresie miesiączkowania). Często po użyciu jakiegoś kosmetyku mam uczucie niekomfortowego ściągnięcia. WARUNKI TESTU Kremu używam raz – dwa razy dziennie zależnie od pory roku i kondycji skóry. O KOSMETYKU Produkt zakupiłam w Rossmannie za 22,49zł. Jest to moje pierwsze opakowanie. Opakowanie: W opakowaniu jest 50 ml produktu. Opakowanie to szklany słoiczek. Produkt posiada zabezpieczenie pod wieczkiem. Na opakowaniu znajduje się przystępny opis w języku polskim. Na słoiczku jak w przypadku większości kremów znajduje się tylko nazwa produktu, data ważności i numer serii. Produkt: Produkt jest w formie żelowo - kremowej. Bardzo przyjemnie się nakłada i jest bardzo wydajny. Jedno opakowanie wystarcza na ok 2-3 miesiące w zależności od częstotliwości stosowania i ilości nanoszonego kosmetyku. Zapach kosmetyku jest delikatny, kwiatowy, niedrażniący. Zapach kremu kojarzy mi się z białym bzem. Kolor kosmetyku jest biało-żółto-różowy. JAK STOSUJE Rano: twarz myję, żelem do twarzy obecnie jest to L’oreal oczyszczający z ekstraktami z róży i jaśminu do skóry suchej i wrażliwej (https://www.ladymakeup.pl/sklep/L-Oreal-Rare-Flowers-Purifying-Gel-Zel-do-skory-suchej-i-wrazliwej-z-ekstraktem-z-rozy-i-jasminu.html) następnie tonizuję twarz wacikiem nasączonym tonikiem Bielenda ogórek & limonka (http://bielenda.pl/produkty/ogorek-limonka-tonik-matujacy). Po oczyszczeniu twarzy nanoszę niewielką ilość kremu AVA lub SVR SEBIACLEAR HYDRA (https://www.labo-svr.com/pl/sebiaclear-hydra) i wykonuje delikatny masaż. Wieczorem: Zmywam makijaż mleczkiem L'Oreal Paris Skin Expert, Rare Flowers (https://i-styl.pl/demakijaz-oczu/7969-loreal-paris-rare-flowers-mleczko-do-demakijazu-200ml-3600522433774.html), a następnie myję twarz, żelem L’oreal oczyszczający z ekstraktami z róży i jaśminu do skóry suchej i wrażliwej, następnie oczyszczam twarz wacikiem nasączonym tonikiem Bielenda ogórek & limonka. Po oczyszczeniu twarzy małą ilość serum AVA AKTYWATOR MŁODOŚCI Hydranov (https://ava-laboratorium.pl/sklep/kosmetyki/hydranov), po chwili nanoszę niewielką ilość kremu AVA na rozszerzone naczynka i delikatnie masuje twarz. DZIAŁANIE I EFEKTY Już po około 2-3 tygodniach stosowania widać poprawę. Skóra staje się wyciszona, nie pojawiają się nowe zmiany na twarzy. Dotychczasowe zmiany zaczynają stawać się mniej widoczne. Oczywiście nie ma co liczyć na całkowite zniknięcie zmian. Znaczne zmiany można usunąć jedynie laserowo, wiec nie oczekujmy cudów. Jednak istniejące zmiany nie są, aż tak bardzo widoczne i nawet delikatny makijaż pozwala na ich zakrycie. Dodatkowo skóra staje się ładnie nawilżona. Sam krem ma dość lekką konsystencję i nie powoduje u mnie nadmiernego przetłuszczenia. Fajnie sprawdza się również pod makijaż, gdyż nie powoduje rolowania i ważenia się kosmetyków do makijażu. Jestem zachwycona tym kremem i na pewno zakupię kolejne opakowania. PORÓWNANIE DO INNYCH KOSMETYKÓW Zdecydowanie najlepszy krem na naczynka jaki miałam.
    Zalety:
    • Łagodzi i uspokaja cerę
    • Nie podrażnia
    • Nie powoduje efektu ciągnięcia skóry
    • Bardzo fajnie nawilża
    • Zmniejsza zaczerwienienia - podczas stosowania delikatnie zbladły naczynka i spora część stała się niewidoczna
    • Nie pojawiły się nowe naczynka
    • Delikatny zapach
    • Wydajny
    • Poprawia kondycję skóry
    • Nadaje się pod makijaż
    loooca
    10 marca 2018 o 18:27
    U mnie się sprawdził
    Po miesiącu stosowania kremu cera jest wyraznie ukojona a zaczerwienienia zredukowane:) Podoba mi sie proste szklane opakowanie i jego zapach. Dobra cena w stosunku do jakości, krem godny polecenia:)