Peelingi do twarzy

Floslek Balance T-zone, Gommage, Peeling with AHA Acids Peeling z kwasami AHA

Floslek Balance T-Zone
Flos Lek Balance T-Zone Gommage 125 ml Peeling z kwasami AHA do cery mieszanej Lek

Bpjvx
    7 stycznia 2025 o 18:47
    Świetny
    Jest to mój pierwszy peeling kwasowy i niby nie mam potrzeby szukania innego, bo działa cudownie, ale jest jeden minus o którym zaraz wspomnę. Mam białe kropki pod oczami, których nie mogłam się pozbyć a ten peeling już po pierwszym użyciu je zminimalizował, aktualnie mam ich już bardzo mało. Bardzo dobrze oczyszcza pory co widzę też na nosie. Twarz niesamowicie gładka i to jest długotrwały efekt. Skóra również lepiej nawilżona i w lepszym stanie. Co do redukcji wydzielania sebum coś tam pomaga. No a teraz o tym dla mnie dużym minusie. Na opakowaniu jest napisane aby nie stosować na owłosioną skórę. Za każdym razem kulki przyczepiają się do włosków na twarzy, nie da się tego pozbyć, trzeba zgolić, a nie jestem do tego chętna, ponieważ mam trądzikową skórę i to tylko przy takiej cerze może pogarszać jej stan. I na pewno to nie jest martwy naskórek tylko sam produkt. Gdyby nie to to byłby to produkt 1000/10, ale jednak dla mnie jest to zbyt uciążliwe i będę testować inne
    Zalety:
    • Wygładzenie
    • Redukcja wydzielania sebum
    • Oczyszczenie porów
    Wady:
    • Produkt zostaje na włoskach i nie da się go pozbyć
  • 5 stycznia 2025 o 13:36
    nie warty zakupu
    Jako miłośniczka wszelkich peelingów zakupiłam kolejny , od Flos-lek , bo firma wiarygodna i ma dobre,sprawdzone produkty. A ponadto był niedrogi /ok.24,00/ więc poddałam się testowaniu. Kosmetyk ma postać żelu , prawie bezzapachowy, no może jest nuta zapachu bardzo subtelna i to jest największy plus tegoż produktu. Pierwszy raz nałożyłam peeling na zwilżoną twarz i masowałam około 3 minut ,/ jak zaleca producent/ aż do aż do pojawienia się drobinek złuszczonego naskórka. No i faktycznie po tym czasie mocno się "wałkowało" na buzi i to w sporej ilości, więc to nie naskórek , tylko tenże produkt. Umyłam buzię kilkakrotnie , bo trudno było mi zmyć ten gelowy produkt z ciała. I jakież było moje zdziwienie, gdy za godzinę kładąc się spać -nałożyłam krem na noc. Wtedy okazało się,iż ten peeling wcale nie został zmyty w całości, tylko jeszcze male " gluciki" poprzyklejały się do mieszków na twarzy. Z tego wniosek, że tu coś nie hallo. Tylko co ? Ale na pewno to , co się zwałkowało ,to nie była skóra złuszczona, tylko produkt. Dodam jeszcze, że po nałożeniu piekła mi twarz przez okres trzymania peelingu na twarzy. Uważam,że w tych czasach jest mega dużo innych peelingów, które działają i nie stwarzają problemów przy użytkowaniu. Opakowanie estetyczne, ale produkt nie jest zbyt wydajny. Na pewno nie kupię i nie polecam
    Zalety:
    • zapach,cena
    Wady:
    • wydajność, działanie, trudność w usunięciu
    Anjira
    15 czerwca 2023 o 20:03
    Świetny
    Peeling to twarzy w postaci żelu w wygodnej tubie. Po nałożeniu na twarz ściera się kosmetyk razem z warstwą obumarłego naskórka. Wspaniała rzecz, działa szybko, jest wydajny, nie złuszcz więcej niż potrzeba ( gdy moja skóra była w gorszej kondycji złuszczonego naskórka było wyraźnie więcej). Zdecydowanie polecam.
    • działanie
  • 16 kwietnia 2023 o 14:04
    Peeling z kwasami Floslek
    + wygodne opakowanie w postaci tubki + niska cena + bezproblemowa aplikacja + higieniczna aplikacja + dostępność + wydajność - brak rezultatów - zapach - niska jakość
  • 15 marca 2023 o 11:47
    Świetny
    Produkt marki Floslek z serii Balance T-zone poleciła mi moja córka, która jest zachwycona efektem działania tego peelingu. Peeling ma żelową konsystencję, która po nałożeniu na suchą skórę i delikatnym pocieraniu sprawia, że obumarły naskórek się złuszcza. Moje odczucia po pierwszej aplikacji peelingu z kawasem AHA były zaskakująco pozytywne, ponieważ tak jak obiecuje producent produkt usuwa naskórek i sprawia, że skóra jest niesamowicie gładka. W okolicach nosa, gdzie miałam problem z porami po zastosowaniu peelingu zniwelowałam ich widoczność. Produkt stosowałam zgodnie z zaleceniami producenta tj. codziennie przez tydzień, a później 2-3 razy w tygodniu. Przez okres testów (miesiąc) moja skóra zdecydowanie zmieniła swoją strukturę na bardziej jednolitą, drobne jasne przebarwienia zostały zniwelowane, a pory stały się zupełnie niewidoczne. Skóra jest idealnie gładka. Peeling jest wyjątkowo wydajny, ponieważ niewielka ilość wystarcza na dokładne złuszczenie naskórka poprzez "zgumkowanie" obumarłej skóry. Opakowanie w postaci tuby jest wygodne w aplikacji peelingu. Cena peelingu z kwasem AHA jest relatywnie przystępna, biorąc pod uwagę fakt, iż do aplikacji potrzebujemy niewielkiej ilości produktu.
    Zalety:
    • efekt już po pierwszym użyciu
    • po miesiącu użytkowania cera zdecydowanie poprawia swój wygląd
    • bardzo wydajny