Maseczki klasyczne

Bodyland.pl

IvanaLi
    4 kwietnia 2025 o 22:49
    Super !!!
    Jedna z moich ulubionych maseczek ! Zacznę od tego, że jest bardzo wydajna, bo jedna saszetka starcza na ok. 2/3 użycia i w dodatku jest bardzo tania. Maseczkę nakładam na noc zamiast kremu. Ma lekka konsystencję i dobrze się rozprowadza. Rano skóra jest miękka, promienna i nawilżona. Cudownie rozjaśnia cerę.
    Zalety:
    • skóra jest miękka, promienna i nawilżona
    • dobrze się rozprowadza
    • wydajna i tania
    Wady:
  • 3 stycznia 2025 o 21:23
    Fenomen C
    Maseczke kupiłam w Rossmanie dosłownie za grosze - 2,50zł. Zwróciła moją uwagę ze względu na zawartość witaminy C. Często szukam kosmetyków z tym składnikiem gdyż mam wrażliwą cerę z niewielkimi przrebarwieniami. Maseczke można użyć jako krem więc nakladalam ją na noc. Nie trzeba jej zmywac tylko po upływie 20 minut po prostu wklepac w skórę. To duża wygoda. Maseczka starczyla mi na 2 użycia. Cera po zastosowaniu wygląda zdrowo, jest nawilżona a koloryt skóry wyrównany. Co do redukcji przebarwień nie zauważyłam żadnej zmiany.
    • Nie trzeba zmywac
  • 8 października 2024 o 14:27
    Dobre działanie
    Maseczkę Perfecta, Fenomen C, Maska na twarz, szyję i dekolt `Wyrównanie kolorytu` kupiłam w sklepie przy okazji zakupu innych maseczek firmy Perfecta. Użyłam ją pierwszy raz i już wiem, że będę do niej wracać. Skład produktu jest bardzo zachęcający, jest to maseczka bogata w witaminę C. Zapach jest przyjemny, świeży, kremowo cytrynowy. Bardzo łatwo się rozprowadza, nie spływa z twarzy. Plusem jest fakt, że produkt delikatnie chłodzi podczas aplikacji. Od razu czuć efekt ochłodzenia na buzi i reszcie partii ciała. Po około 15 minutach resztki maseczki można albo wmasować, albo zmyć wacikiem nasączonym wodą. Ja zawsze masuję do wchłonięcia. Maseczka fantastycznie wyrównuje koloryt cery, zmiękcza i ładnie rozświetla. Skóra twarzy, szyi i dekoltu jest wyraźnie wygładzona, ujędrniona i wygląda promienienie. Maseczka znajduje się w jaskrawo pomarańczowo - złotej saszetce, w której mamy zamknięte 8 ml produkt. Taka ilość wystarcza na dwie aplikacje, albo na pokrycie nią twarzy, szyi i dekoltu. Konsystencja kremowa w odcieniu ecru, wodnista ale nie bardzo rzadka. Dla mnie maseczka spełnia swoje zdanie i będę do niej wracać. Polecam spróbować.
    Zalety:
    • wygładza, nawilża, ujędrnia i daje efekt promiennego wyglądu skóry
    • bogata formuła z witaminą C
    • przyjemna kremowa konsystencja
    • szybko się wchłania
    • nie powoduje podrażnień
    • niska cena
    • łatwo dostępny produkt
    Wady:
    • Dla mnie brak
    KardiaM
    22 maja 2024 o 22:14
    Przyspiesza regenerację skóry
    Systematycznie stosuję przeróżne maseczki- od tych do "zmycia", przez te w płachcie, po nocne stosowane zamiast lub oprócz kremów. Saszetka zawiera dużą ilość produktu, wystarczyło mi go na dwukrotną aplikację na twarz, szyję i dekolt. Maseczka ma kremową konsystencję i nie spływa z twarzy. Kosmetyk posiada owocowy zapach. Po nałożeniu pozostawia poświatę, skóra się błyszczy, ale nie przeszkadza mi to, ponieważ stosowałam ją na noc zamiast kremu. Rano twarz była "dopieszczona", skóra nawilżona, zregenerowana , odświeżona i pełna zdrowego blasku :) Co do wyrównania kolorytu, to nie będę się wypowiadać, bo zapewne na efekty potrzeba czasu. Maseczka nie spowodowała u mnie nieprzyjemnych odczuć (np.szczypania, ściągnięcia po nałożeniu), podrażnień i uczulenia. Z dużym prawdopodobieństwem skuszę się na nią ponownie.
  • 15 lutego 2024 o 21:42
    Skuteczna, przyjemna i niedroga
    Maseczka kosztuje grosze, a jest naprawdę świetna. Za cenę około trzech złotych mamy maseczkę na dwa użycia. Wydajność jest więc na plus. Również na plus jest zapach, który określiłbym jako świeży z wyczuwalną cytrusową nutą. Nie zmywam jej, kiedy stosuję ją na noc. Zgadzam się, że działa jak krem i to dobry krem. Bardzo ładnie wyrównuje koloryt. Po nocy jest to wyraźnie zauważalne, po prostu twarz wygląda lepiej, odcień skóry jest zdrowszy. Ponadto maska przyjemnie zmiękcza skórę, lekko ją wygładza. Nadaje również twarzy zdrowy, wypoczęty wygląd. Sprawdza się więc, gdy ktoś zarywa noce. Trudno tutaj znaleźć jakieś minusy. Maseczka nie zapycha, nie uczula i nie podrażnia. Daję zatem pięć gwiazdek.