Szampony do włosów

The Body Shop Fuji Green Tea, Refreshingly Purifying Cleansing Hair Scrub Scrub myjący

• 1 kwietnia 2022 o 17:01
    Bardzo lubię
    Kolejny bardzo dobry produkt od marki the Body Shop. Peeling ma przepiękny świeży zapach i jest mega wydajny. Produkt używam już około 6 miesięcy, zazwyczaj raz w tygodniu, zostało mi już tylko na jedno użycie niestety. Bardzo lubię to uczucie czystości skóry głowy i czystych włosów po użyciu tego kosmetyku. Produkt aplikuję na skórę głowy, jednak podczas masażu głowy się nieco pieni i elegancko można też umyć nim włosy. Kosmetyk wymaga do zmycia nieco więcej wody niż przeciętny szampon. Na pewno kupię ponownie.
    Zalety:
    • uczucie czystej skóry głowy
    • fajny, świeży zapach
    • podwójne działanie - nie tylko peeling/ scrub do skóry głowy, ale i szampon
    Wady:
    • troszkę dłużej się zmywa niż np. odżywka czy szampon
  • 15 czerwca 2020 o 12:26
    Auć
    Moje włosy są dość słabe z tendencją do przesuszenia, więc wydaje mi się że zrobiłam sobie tym czymś bardziej krzywdę. Ogólnie scrub jest bardzo toporny do wygrzebania, gdyż kryształki opadają na samo dno opakowania a ten jakby szampon zostaje na górze i, no, trzeba się nakopać. Ogólnie podczas mycia ma się przyjemne orzeźwiające uczycie na skórze głowy, jednak zauważyłam że znika ono krótko potem. Szampon, który został połączony ze scrubem, jest bardzo silny i sprawił że moje włosy traciły resztki blasku i życia, a także stawały się dziwnie szorstkie. Używałam raz na tydzień przez trzy miesiące, z trzema dłuższymi przerwami, gdy skóra głowy zaczynała mnie dosłownie boleć przy masażu (oczywiście to nie tak że tarłam łeb jak wariatka, zawsze jestem delikatna w obchodzeniu się ze skórą). Ogólnie dla mnie na nie.
  • 1 stycznia 2020 o 16:43
    Szczerze polecam!
    Kiedyś rzadko używałam scrubów do skóry głowy, miałam z nimi złe wspomnienia - strasznie ciężko było mi wymyć scrub z moich długich włosów. Ten od the body shop dostałam w prezencie. Opakowanie jest bardzo fajne, czytelne, ładnie wygląda i łatwo się otwiera, nie ślizga się w mokrych rękach. Zapach również jest bardzo ładny, zielona herbata i trochę mentolu, niezwykle aromatyczny zapach, odświeżający. Konsystencja jest gęsta, aczkolwiek scrub jest bardzo wydajny, wystarczy odrobina by dokładnie oczyścić całą głowę. Bardzo dobrze się pieni, łatwo go spłukać. Używam go raz w tygodniu. Skóra głowy po użyciu jest oczyszczona. Włosy są lekkie, uniesione u nasady. Po wysuszeniu włosów pozostaje uczucie odświeżenia i lekkości, bardzo lubię ten efekt. Co więcej, uważam że włosy lepiej wchłaniają maski lub odżywki po użyciu tego scrubu. Szczerze polecam, nie wyobrażam już sobie pielęgnacji włosów i skóry głowy bez tego kosmetyku.
    Zalety:
    • dokładnie oczyszcza skórę głowy
    • jest bardzo wydajny
    • bardzo dobrze się pieni
    • daje uczucie chłodzenia i odświeżenia
    • po użyciu włosy są lekkie i uniesione u nasady
    • piękny zapach
    • po użyciu włosy lepiej wchłaniają maski lub odżywki
    • łatwo go spłukać
    • ładne opakowanie
  • 13 marca 2019 o 17:28
    Bardzo dobry
    Stosuję go od dwóch lat, sporadycznie, ponieważ dość mocno oczyszcza i wysusza skórę głowy i włosy u nasady. Przy odpowiedniej pielęgnacji podczas stosowania scrubu oraz ogólnego dbaniu o nawilżenie włosów i skóry głowy, jest świetnym produktem uzupełniającym. Lubię po nim stosować wcierki, bo o wiele lepiej się wchłaniają i uwidacznia ich efekt. Nadaje też takie zimne, miętowe uczucie na skórze głowy, co jest bardzo odświeżające. Zapach jest genialny, podczas używania można sobie zrobić wspaniałą aromaterapię. Polecałam go koleżankom i mamie. Każda z nich była zadowolona.
    Zalety:
    • zapach!!!!
    • dokładne oczyszczenie skóry głowy
    • uczucie odświeżenia
    • po oczyszczeniu włosy unoszą się u nasady
    Wady:
    • częste lub nieodpowiednie używanie może prowadzić do przesuszenia skóry głowy
    Kinia38
    2 marca 2018 o 18:34
    Pozytywne zaskoczenie!
    Niesamowity peeling do włosów i skóry głowy, który bardzo mnie zaskoczył. Peeling świetnie oczyszcza skórę głowy z wszelkiego rodzaju zanieczyszczeń i odciąża włosy.Jest bardzo wydajny. Naprawdę wystarczy niewiele tego produktu, by umyć i wykonać masaż głowy. Peeling bardzo się pieni. Włosy po nim są oczyszczone, jedwabiste w dotyku, lżejsze, a skóra głowy jest odświeżona o oczyszczona.
    • produkt wegetariański