Kremy pod oczy

CeraVe Odbudowujący Krem pod Oczy 14ml
E-Glamour.pl
Loreal CERAVE Odbudowujący krem pod oczy 14 ml

• 30 marca 2025 o 18:47
    Zdecydowanie za drogi, efekty jak przy zwykłym nawilżającym kremie
    To nie jest zły produkt, ale moje wątpliwości dotyczą tego, czy faktycznie przy tym, co oferuje ten krem, faktycznie muszę używać oddzielnej tubki do okolic oczu...? Wydaje mi się, że jednak nie... a cena w przeliczeniu na ml jest dość oszałamiająca. Dokładnie taki sam efekt uzyskuję stosując serum Cerave - okolice oczu również nie są podrażnione. Krem ma lekką, przyjemną, bezzapachową formułę. Nie podrażnia oczu. Daje efekt nawilżenia, ale z pewnością nie redukuje opuchlizny, cieni pod oczami, zmarszczek itp. - o tym, dziewczyny, zapomnijcie. Dla mnie produkt pod oczy musi przede wszystkim pomagać mi w walce z cieniami, tutaj absolutnie nie ma o tym mowy. Więc wykończę to opakowanie, i już z pewnością nie wrócę do tego produktu.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • lekka, bezzapachowa formuła
    Wady:
    • nie pomaga przy cieniach pod oczami, zmarszczak
  • 28 marca 2025 o 13:08
    Fajny, ale na dłuższą metę bez szału
    CeraVe Odbudowujący krem pod oczy to pierwszy krem, który używałam w tej okolicy i muszę przyznać, że jestem zadowolona z jego działania, choć na dłuższą metę nie robi na mnie oszałamiającego wrażenia. Produkt ma lekką, przyjemną konsystencję, która szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu. Idealnie nadaje się do codziennego stosowania, zwłaszcza jeśli chodzi o nawilżenie skóry pod oczami. Skóra po jego aplikacji jest miękka i dobrze nawilżona, co pomaga w walce z drobnymi suchymi skórkami i delikatnymi zmarszczkami. Zdecydowanie nie zauważyłam podrażnień ani uczucia ściągnięcia, co jest dużym plusem, zwłaszcza dla osób z wrażliwą skórą. Mimo że krem spełnia swoje podstawowe zadanie, czyli nawilżenie i wygładzenie skóry pod oczami, po dłuższym stosowaniu nie zauważyłam spektakularnych rezultatów, jakiego się spodziewałam. Może na krótką metę daje przyjemny efekt, ale nie widzę, aby w jakiś szczególny sposób wpłynął na redukcję cieni czy opuchlizny. To produkt, który dobrze sprawdza się w codziennej pielęgnacji, ale jeśli szukasz kremu, który naprawdę zrewolucjonizuje wygląd okolic oczu, może to nie być strzał w dziesiątkę. Na pewno jest to dobra opcja na co dzień, jeśli nie masz większych problemów ze skórą pod oczami. Podsumowując, CeraVe Odbudowujący krem pod oczy jest solidnym, podstawowym produktem, który dobrze nawilża i dba o skórę wokół oczu, ale nie ma "wow" efektu, który sprawiłby, że byłby to produkt, do którego wracałabym regularnie w dłuższej perspektywie. Mimo to, na pewno jest to dobry wybór, jeśli szukasz delikatnego i bezpiecznego produktu do codziennej pielęgnacji.
    Zalety:
    • Lekką konsystencja, która szybko się wchłania.
    • Nawilża i wygładza skórę pod oczami.
    • Nie powoduje podrażnień, idealny do wrażliwej skóry.
    • Przyjemny w użyciu, komfortowy do codziennego stosowania.
    Wady:
    • Nie przynosi spektakularnych rezultatów w kwestii redukcji cieni i opuchlizny.
    • Na dłuższą metę nie robi "wow" efektu, choć jest dobrym produktem podstawowym.
  • 25 marca 2025 o 11:25
    Nie jest cudem
    Krem używam od kilku miesięcy skóra wokół oczu zaraz po aplikacji jest dobrze nawilżona ale po jakim czasie znowu jest bardzo sucha. Zmarszczek nie wygładził - zaczynam wątpić czy jakiś krem wokół oczu będzie skuteczny.Na pewno jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • Wydajnosc
    Wady:
    • Nie nawilżył skóry tak jak się tego spodziwałam
    W perfumerii
  • 15 marca 2025 o 20:41
    Lubię go, choć cudów nie robi
    Krem dostałam w prezencie, co mnie ucieszyło. Zgodnie z opisem ma pomóc na cienie i opuchliznę pod oczami, czyli na problemy, z którym się borykam. Liczyłam też na solidne nawilżenie. Krem zamknięty jest w plastikowej tubce. Opakowanie nie jest zbyt ciekawe, tutaj nie ma żadnych fajerwerków, ale jest wygodne. Sam krem jest gęsty, wręcz masełkowy, biały i nie ma zapachu. Dobrze się rozprowadza i dość szybko wchłania. Na pewno nazwałabym go treściwym. Wydajność jest słaba, używam go sporo, żeby uzyskać odpowiedni efekt. Jeśli chodzi o efekty, to dobrze nawilża. Dobrze nadaje się również pod makijaż, za co najbardziej go polubiłam, bo wreszcie korektor nie wygląda tak sucho jak zawsze. Co do redukcji cieni czy opuchlizny, to niestety w tym temacie nic się nie wydarzyło. Podsumowując, nic szczególnego nie robi, ale i tak go lubię i chętnie do niego wrócę. Zapewnia dobre nawilżenie, a do tego bardzo pasuje mi konsystencja, więc biorąc pod uwagę rozsądną cenę, to myślę, że warto go kupić.
    Zalety:
    • Bardzo fajna, masełkowa konsystencja.
    • Dobrze się rozprowadza.
    • Dobrze się wchłania.
    • Dobrze nawilża.
    • Doskonały pod makijaż, korektor nie wygląda na nim sucho.
    • Brak zapachu.
    • Rozsądna cena.
    Wady:
    • Mało atrakcyjne opakowanie.
    • Niska wydajność.
    • Nie pomaga na cienie i opuchliznę.
  • 25 lutego 2025 o 17:00
    Na pewno wrócę
    Krem bardzo mi się spodobał. Ma lekką konsystencję, szybko się wchłania i świetnie sprawdza się pod makijaż – korektor się na nim nie roluje. Już po kilku użyciach skóra pod oczami była bardziej nawilżona i miękka. Po dłuższym stosowaniu zauważyłam, że cienie i opuchlizna są mniejsze, a okolica oczu wygląda świeżej. Fajnie, że ma ceramidy, które dobrze wpływają na skórę. To prosty, skuteczny krem, do którego na pewno wrócę.

Zobacz także inne Kremy pod oczy