Odżywki do włosów

Herbal Essences Bio:renew, Nawilżająca odżywka do włosów `Mleko kokosowe`

Nasi użytkownicy zostawili 72 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Gonia
    3 kwietnia 2023 o 18:08
    Całkiem nieźle nawilża
    Używam tej odżywka razem z szamponem z szamponem z tej samej serii. Mam włosy wysokoporowate, lekko rozjaśniane, naturalny blond, do łopatek. Odżywka ma przyjemną konsystencję, dobrze rozprowadza się na włosach. Zapach jest bardzo ładny, nie taki mdły jak szamponu. Włosy po zastosowaniu odzywki są bardzo miękkie, mają ładny połysk, nawilżone. Włosy nie są obciążone, łatwo się rozczesują. Na korzyść przemawia również dobra cena i skład. Polecam !
  • 24 marca 2022 o 18:54
    Herbal Essences, Bio:renew, Nawilżająca odżywka do włosów `Mleko kokosowe`
    Jako wierna fanka kosmetyków z dodatkiem kokosa, nie mogłam ominąć tej odżywki. Zakupiłam w mniejszej pojemności na próbę w jednej z drogerii. Odżywka jak dla mnie z gatunku tych średnich. Nie ma efektu wow, nie ma też dramatu. Mniejsze opakowanie jest w formie tubki z zakrętką - osobiście wolę pompki, ale da się przeżyć. Konsystencja jest z tych bardziej gęstych jednak dobrze rozprowadza się na włosach. A teraz efekty - przede wszystkim nie wolno przesadzać z jej ilością - jako posiadaczka włosów z refleksami blond w dodatku cienkich przestrzegam - nałożenie zbyt dużej ilości powoduje że włosy są bardzo dociążone, ma się wrażenie po wysuszeniu jakby były przetłuszczone. W mniejszej ilości i po mocnym spłukaniu wodą problem nie występuje. Z efektów to odżywka faktycznie nawilża, ale nie jest to jakiś spektakularny efekt. Nie pomaga w rozczesywaniu, co dla mnie jest sporym minusem. Zapach - spodziewałam się czegoś bardziej kokosowego, jednak ogólnie jest on przyjemny. Plus za dobry skład. Podsumowując - produkt średni, za tą ceną można kupić coś lepszego.
    Zalety:
    • Dobry "zielony" skład
    Wady:
    • Obciąża włosy
    • Nie pomaga w rozczesywaniu
    • Poziom nawilżenia średni
    Drogeria Super-Pharm
    cookiks
    3 marca 2022 o 14:47
    Ani ziębi, ani grzeje
    Ta odżywka ani mnie ziębi, ani grzeje. W połączeniu z szamponem bardzo obciążała moje włosy, więc przestałam stosować razem ten duet. Pojedynczo odżywka jest średnia, dla mnie na pewno gorsza niż jej truskawkowa siostra, co jest ciekawe, bo składy mają bardzo zbliżone. Czasem używam jej jako maseczki nawilżającej przed myciem włosów, czasem przy myciu szczotek, żeby pokryć je taką ochronną warstewką. Zapach, podobnie jak zapach szamponu, zawiódł mnie. Spodziewałam się jakiegoś kokosowego ciasteczka, czegoś a la Raffaello, ale tutaj ten kokos jest przytłumiony i zasłonięty jakimś perfumowanym aromatem. odżywka jest bardzo gęsta i w połowie opakowania już ciężko wydobyć ją z butelki, bo niełatwo spływa w stronę korka. Myślę, że więcej jej nie kupię, bo wolę truskawkową wersję.
    Zalety:
    • Wydajna
    • Mocno wygładza włosy (czasem aż za mocno)
    Wady:
    • Zapach nie jest tak kokosowy, jak się spodziewałam
    • Potrafi obciążyć włosy, szczególnie w duecie z serii
  • 10 maja 2021 o 12:57
    Mój koszmarek
    Odżywkę kupiłam wraz z szamponem z tej samej serii. Szukałam pomocy dla przesuszonych włosów, niestety ten produkt ich nie nawilżył, a bardzo obciążył. Opakowanie jest ładne i przyjemnie się na nie patrzy, ale jest praktycznie identyczne jak szampon co sprawiało, że przy porannym pośpiechu zdarzyło mi się chwycić nie to co trzeba. Zapach jest dość ładny, ale nie powalił na kolana, za to długo utrzymywał się na włosach. Mam wrażenie, że produkt bardzo ciężko się spłukuje, włosy po wysuszeniu zbijały się w strąki i wyglądały jakbym wcale ich nie umyła. Próbowałam dać jej szansę z innymi szamponami, ale efekt był cały czas ten sam. Dopiero po porządnym rozrobieniu z wodą było odrobinę lepiej, ale nie było mowy o dobrze nawilżonych, sprężystych włosach, były po prostu dociążone takie "dwudniowe" w moim przypadku. Plusem jest na pewno wydajność, ponieważ potrzebujemy małej ilości na pokrycie całych końcówek włosów. Mam włosy farbowane, cienkie, średnioporowate. Dla mnie zdecydowanie na nie.
    Zalety:
    • Nawet ładny zapach
    Wady:
    • Obciąża włosy
  • 10 lutego 2021 o 12:55
    Często do niej wracam
    Jest to odżywka, która faktycznie daje efekty. Włosy są nawilżone, wygładzone i wyglądają na zdrowsze. Bardzo lubię kupować produkty do włosów i testować ale zawsze do niej wracam i nigdy mnie nie zawiodła.
    Zalety:
    • wydajność,
    • zapach,
    • działanie nawilżające,
    • działanie wygładzające,
    • działanie regeneracyjne,
    • zapach,
    Wady:
    • produkt według mnie nie posiada żadnych wad.