Cienie do powiek

Rimmel Magnif'Eyes Nude Edition, Eye Contouring Palette Paleta 12 cieni do powiek

Rimmel Paleta cieni do powiek - Magnif`eyes Palette Paleta cieni do powiek - Magnif`eyes Palette
Rimmel Magnif’Eyes Nude Edition Paleta cieni, 001 Nudes 14.16 g
E-Glamour.pl
Rimmel London Magnif´Eyes Contouring Palette cienie do powiek 14,16 g dla kobiet 001 Nude Edition
Rimmel Magnif'eyes Paleta Cieni do Powiek 001 Nude

Nasi użytkownicy zostawili 16 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 25 stycznia 2025 o 18:44
    Świetna dla początkujących
    Poręczne, plastikowe opakowanie z zamknięciem na klik. W środku znajdziemy 12 cieni i dwustronny pędzelek. Świetnie się sprawdzi w podróży, gdyż nie zajmuje dużo miejsca. Koszt to około 72 zł więc jak na kosmetyk drogeryjny trochę sporo. Cienie w palecie są w odcieniach ziemi - takie nudziakowe. Mamy tu 5 cieni matowych i 7 błyszczących. Cielisty, jasny beż, ciepły brąz, ciemny brąz i neutralny. Błyszczące kolory to jasne złoto, złoto, miedziany, złoto-brązowy, brąz, złoty z różową poświatą i szary z delikatnymi drobinkami. Pigmentacja jest średnia, dzięki czemu sprawdzi się dla osób początkujących. Natomiast mają przyjemną kremową konsystencję. Paleta jest samowystarczalna. Bez problemu stworzymy nią cały makijaż oka. Mamy tu jasny cień idealny do wyczyszczenia pod brwiami, średnie kolory do użycia w załamaniu, ciemniejsze do zewnętrznego kącika, błyski idealne na całą powiekę i w kąciku wewnętrznym. Sprawdzą się również do użycia jako eyeliner czy rozświetlacz. Cienie łatwo się nabierają na pędzel i super się blednują. Dają szerokie pole do popisu jeśli chodzi o różne użytkowe makijaże oka idealne do noszenia na co dzień jak i na wieczór. Nałożone na powiekę zostają na niej cały dzień. Podczas noszenia nie osypują się, nie zlewają się w jedną całość i cały czas są na swoim miejscu więc są długotrwałe. Makijaż tymi cieniami wygląda naprawdę świetnie i nie da się nimi zrobić krzywdy. Dodatkowo taka paleta starczy nam na bardzo długo więc jest też wydajna.
  • 29 lipca 2024 o 0:40
    Słaba pigmentacja
    Kupiłam tę paletkę już jakoś z półtora roku temu w promocji w Rossmannie. Kosztowała wtedy ok 30 zł. Spodobała mi się wówczas paleta barw, bardzo lubię takie jesienne kolory i do mnie pasują. Już nie raz kupowałam cienie tej marki, więc nadzieję były spore. Niestety już od pierwszego nałożenia na powiekę zauważyłam, że cienie są bardzo słabo napigmentowane, ledwo widoczne na oku. Dodatkowo dosyć szybko się ścierają. Po kilku godzinach od nałożenia makijażu praktycznie ich nie ma (a stosuje utrwalacz do makijażu). Pogmentacja i trwałość to jedne z kluczowych elementów, na które zwracam uwagę przy zakupie cieni, także te są u mnie przegrane. Obecnie maluję się regularnie, bo na codzień, do pracy także używam ich bardzo często. Po prostu szkoda mi ich wyrzucić, ale jak tylko je skończę to na pewno kupię coś innego. Niestety cienie tej marki w ciągu ostatnich kilku-kilkunastu lat bardzo straciły na jakości. Myślę, że na przyszłość zainwestuje w coś z wyższej półki cenowej.
    Zalety:
    • ładna paleta barw
    • niska cena
    Wady:
    • słaba pigmentacja
    • szybko się "ścierają"
  • 1 maja 2024 o 18:56
    Dobra paletka na co dzień
    Paletka Rimmel jest dobrym wyborem do makijażu na co dzień. Kolory są delikatne pastelowe, idealnie sprawdzają się do makijażu codziennego. Jeśli chodzi o makijaż mocniejszy czy wieczorowy wybralabym paletkę która bardziej koloryzuje powiekę. Cienie są wytrzymałe, spokojnie trzymają się przez cały dzień. Cienie błyszczące ładnie wyglądają na oku- zdecydowanie polecam
  • 1 marca 2023 o 9:26
    Klasyczne kolory na co dzień ale nie za taką cenę
    Jako posiadaczka dwóch paletek Rimmel mogę śmiało pochwalić ją za różnorodność kolorystyczną i śmiałość w doborze kolorów. Paletka nude kusi klasycznymi odcieniami na co dzień i świetnie się w tej roli spisuje. Nie znajdziemy w niej niczego odkrywczego ani zaskakującego. Kolory są mocno ziemiste, raczej zimne i dobrze dopasowują się do koloru cery. Blendują się całkiem dobrze, nie rozmazują i nie robią plam. Osobiście nigdy nie aplikuję cieni na bazę więc dla mnie nie ma najmniejszego problemu z nałożeniem tych cieni. Paletka zamknięta jest w całkiem solidnym czarnym opakowaniu z ładnym designem i aplikatorem który oczywiście służy jako atrapa. Sama cena nie jest adekwatna do jakości palety- płacimy tu głównie za markę jednak warto poszukać jej na promocji bo służy całkiem nieźle jako basic.
    Zalety:
    • Gama kolorystyczna
    • Ładne i solidne opakowanie
    • Dobre cienie, nie kruszą się, nie zmieniają z czasem
    • Łatwość w blendowaniu
    Wady:
    • Pigmentacja taka sobie
    • Cena zaporowa jak na tę jakość
  • 16 lutego 2021 o 19:18
    Jest ok
    Kupiłam tą paletę na promocji w Superpharm za około 20 zł. Głównie zachęciła mnie szeroka paleta barw cieni. Cienie długo się trzymają i całkiem dobrze wyglądają na powiece, chociaż mogłyby mieć więcej pigmentu w sobie.Starczą także na długi czas. Ogólnie jestem zadowolona ale nie wiem czy kupię ponownie.
    Zalety:
    • trzymają się, nie rozmazują się
    • cena na promocji
    Wady:
    • mogłyby mieć więcej pigmentu
    Drogeria Super-Pharm