Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Ecolab Intensywnie nawilżający delikatny mus do oczyszczania normalnej i suchej skóry twarzy

ZoeN
    15 czerwca 2021 o 11:58
    Fajny
    Dobrze oczyszcza, jest bardzo wydajny, jednak podczas demakijażu twarzy raczej nie czyszczę nim oczu, ponieważ trochę szczypie. Mimo to, jest bardzo wydajny i moja często sucha skóra go dobrze toleruje. Ogólnie polecam
    Zalety:
    • dobre oczyszczaine - spełnia swą rolę
    Wady:
    • pod koniec opakowania, mimo, że jest sporo produktu, pompka ma problem z jego wydobyciem, ups
  • 10 maja 2020 o 20:25
    Bezużyteczny
    Mam normalną cerę, łatwą w utrzymaniu, nie wymagam wiele od żelu do twarzy. Żel ma dobrze oczyszczać i nie wysuszać. Ten nie wysusza, ale mam wrażenie że w ogóle nie oczyszcza. Po umyciu nim twarzy czuć niedosyt oczyszczenia, podejrzewam że to przez niego porobiły mi się zatkane pory. Kupiłam go bo chciałam wypróbować coś innego z Ecolabu; to był niestety słaby wybór. Wracam do ulubionej pianki do twarzy tej firmy.
    Domi186
    28 kwietnia 2020 o 15:23
    Totalna masakra
    Intensywne nawilżenie?! To chyba jakiś żart. Nie pamiętam żeby któryś ze stosowanych do tej pory kosmetyków doprowadził moją skórę do takiego wysuszenia, to była istna Sahara. Dodatkowo podrażnia skórę i zaczęły mi po nim wyskakiwać krostki. Do tego ma okropny zapach. Nigdy więcej!
    Zalety:
    • Nic
    Wady:
    • Wysusza skórę zamiast nawilżać
    • Podrażnia
    • Ma okropny zapach
    • Konsystencja
  • 29 listopada 2019 o 1:28
    zdecydowane nie
    Miałam żel nawilżający z Ecolab (seria różowa) i byłam z niego baaardzo zadowolona. Niestety sięgnęłam jego dna i w ruch poszedł omawiany mus intensywnie nawilżający. Jako, że mam cerę suchą to myślałam, że będzie to dla mnie dobry wybór. Używałam go kilka dni. Zauważyłam, że na skórze robią mi się mikro kropki, podskórne nierówności, miejscami większe białe krostki. Nic innego oprócz tego musu nie wprowadziłam w tym czasie do pielęgnacji, a wszystko czego używałam znałam od kilku miesięcy, więc powodem na pewno był ten mus. Kiedy umyłam twarz czymś innym rano nie budziłam się z nowymi krostkami, spróbowałam jeszcze raz musu i znowu: rano kolejne kilka kropek na twarzy. Nie wiem kiedy ostatnio coś doprowadziło moją skórę do takiego stanu i to w takim tempie. Nie wiem, który składnik jest za to odpowiedzialny, ale po umyciu raz, że czułam ściągnięcie, przy płukaniu miałam wrażenie, że skóra jest niedomyta, coś na niej zostaje, jakaś nieprzyjemna warstwa, jakby coś z tego musu oblepiało skórę? Takie miałam odczucia. Nie sięgnę po niego kolejny raz. Jeśli zdecyduję się ponownie na Ecolab to tylko na wspomniany na początku żel.
    Zalety:
    Wady:
    • zapychanie
    • oblepienie skóry
    • uczucie ściągnięcia
    Monigaj
    26 września 2019 o 23:46
    Bardzo dobry kosmetyk do oczyszczania
    Musu używałam jako drugi etap oczyszczania i znakomicie się sprawdził. Dobrze oczyszczał, nie zapychał. Skóra po użyciu była gładka i dobrze oczyszczona, ale bez żadnego uczucia ściągnięcia czy wysuszenia. Nie miałam pilnej potrzeby nałożenia kremu zaraz po użyciu, co często u mnie występuje. Produkt jest gęsty, ma przyjemny zapach. Nie spłukuje się bardzo latwo, ale tez nie przysparza to szczególnych trudności. Mus jest w wygodnej butelce z pompką, która dozuje prawidłową ilość produktu. Niestety że względu na gęstość, przy zużyciu ok 3/4 przestaje działać, konieczne było rozcięcie butelki i przełożenie reszty do innego pojemnika.
    Zalety:
    • dobre oczyszczenie
    • przyjemny zapach
    • braķ uczucia ściągnięcia
    • niska cena
    Wady:
    • pompka nie działa pod koniec
    • trudna dostępność