WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maseczki w płachcie

Bielenda Kuracja młodości, Rewitalizująca maska przeciwzmarszczkowa w płacie

• 16 stycznia 2022 o 14:49
    Bielenda - Maska przeciwzmarszczkowa w płacie
    Bardzo sobie cenię firmę Bielenda, lubię ich kosmetyki, zazwyczaj dobrze współgrają z moją skórą. Dlatego maskę kupiłam w ciemno w drogerii internetowej, nie czytając żadnych jej recenzji ani opinii. I tak sobie myślę, że bardzo dobrze, że tak wyszło, bo po przeczytaniu opinii na pewno bym jej nie kupiła. A tak, przynajmniej przetestowałam produkt, który moim zdaniem jest całkiem niezły i wart uwagi. Po kolei: Bawełniana płachta zamknięta w saszetce z kosmetykiem jest rzeczywiście zbyt mocno poskładana. Warto byłoby zmienić jednak saszetkę na większą, żeby nie składać płachty aż tak wiele razy. Po wyciągnięciu płachty z saszetki pierwsze wrażenie było złe, musiałam się sporo szamotać, żeby ją wreszcie rozwinąć. Drugie wrażenie również złe - płachta jest skrojona na jakąś bardzo nietypową twarz i przez to ciężko ją ułożyć jakoś sensownie. Jest bardzo szeroka, mi wchodziła aż na uszy i włosy. Dodatkowo otwory na oczy i usta są bardzo mocno wykrojone, co również jest niekomfortowe i wymaga trochę kombinowania, żeby płachta pokrywała jak największą powierzchnię twarzy. W saszetce zostało nieco kosmetyku, więc wsmarowałam go w skórę szyi. Krótko po nałożeniu płachty zaczęłam odczuwać pieczenie i lekkie mrowienie skóry. Trochę mnie to zaniepokoiło, bo mam skórę wrażliwą i zaczęłam obawiać się podrażnienia. Jednak po chwili to uczucie ustało. Po zdjęciu płachty wklepałam w twarz resztki kosmetyku, nie zmywałam go. Moje obserwacje po użyciu maski: kosmetyk rzeczywiście jest dość ciężki, ale jednocześnie baaaardzo odżywczy. Skóra jest odżywiona, nawilżona i jednocześnie wygładzona i rozświetlona. Moja skóra to skóra dojrzała, 40+, z dużymi skłonnościami do przesuszenia i podrażnień. I przy takiej skórze efekt jest niesamowity. Nigdy dotąd nie zdarzyło mi się, że po użyciu maski nie muszę dodatkowo kremować twarzy. Zawsze były one niewystarczająco nawilżające/ odżywcze i po kilku/ kilkunastu minutach czułam już przesuszenie i ściągnięcie skóry twarzy i musiałam nakładać krem. Przy tej masce nie! Tak jakbym otuliła twarz bogatym kremem odżywczym. Niesamowite wrażenie, którego doświadczyłam po raz pierwszy. Efekt utrzymał się także następnego dnia. Jak dla mnie super! Jednak dla osób o tłustej lub mieszanej skórze ten kosmetyk rzeczywiście może być za ciężki i się nie sprawdzić. Jeszcze jedna ważna uwaga praktyczna: nie używajcie tej maski rano, przed nałożeniem makijażu. Pozostałości kosmetyku brzydko się rolują na buzi i psują cały makijaż. Jeśli maskę nałożycie rano, to koniecznie zmyjcie pozostałości przed nałożeniem makijażu. Ja wychodzę z założenia, że lepiej pozostawić resztę kosmetyku na twarzy, żeby jak najwięcej się wchłonęło, dlatego polecam stosować maskę wieczorem, po usunięciu makijażu. Reasumując, maska ma trochę minusów. Dla mnie jednak okazała się być bardzo dobrym produktem i jej minusy są dla mnie akceptowalne. Na pewno do niej wrócę.
    Zalety:
    • niesamowicie odżywcza, nawet przy przesuszonej skórze po jej użyciu nie ma konieczności dodatkowego kremowania twarzy
    • wygładza i rozświetla
    • wielogodzinny efekt
    • nie podrażnia wrażliwej skóry - pomimo początkowego odczucia pieczenia i mrowienia nic złego się nie dzieje, jest to efekt chwilowy i zanikł jeszcze zanim upłynęło 10 minut trzymania maski na twarzy
    Wady:
    • płachta poskładana w taki sposób, że ciężko się ją rozwija
    • dziwnie skrojona płachta, za szeroka i zbyt duże wycięcia na oczy i usta
    • pozostałości kosmetyku brzydko rolują się na twarzy, nie nadaje się pod makijaż jeśli uprzednio nie zmyjemy pozostałości
  • 3 stycznia 2022 o 17:48
    jest ok
    Przywykłem już, że polskie maski w płachcie, nie umywają się do tych oryginalnych. Bardzo lubię markę Bielenda, ale maseczki nie są ich mocną stroną. Ta maska jest poprawna. Płachta jest odpowiednio nasączona, ale tej esencji mogłoby być więcej. Płachta jest odpowiednia do ceny i jakości produktu. Mogłaby być odrobinę lepiej wycięta. Maska dobrze nawilża skórę, wygładza ją i rozświetla. Jak na jedno użycie efekt jest naprawdę dobry. Jeżeli ktoś lubi takie maski, może użyć jej np. przed makijażem. Esencja szybko wchłania się w skórę, więc można nakładać od razu następne kroki pielęgnacji.
  • 25 grudnia 2021 o 16:01
    Strasznie piecze, nie dało się użyć
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Opakowanie fajnie, konsystencja śluzowata. Zapowiadało się fajnie.. Po nałożeniu nie mogłam wytrzymać nawet minuty. Strasznie piekła skóra. Musiałam zdjąć maskę.
    Zalety:
    • Nic
    Wady:
    • piecze, podrażnia
  • 24 września 2021 o 21:35
    Nic wartego uwagi
    Używa od:próbka
    Trafiłam na promocję -50% i stwierdziłam, że biorę w ciemno na próbę. Maska po otwarciu odrzuciła mnie zapachem- był dość ciężki i mdły. Po wyjęciu z opakowania maska była oblana dość gęstym serum (więc chociaż nie chlapała) z czego drugie tyle pływało w opakowaniu. Sama płachta wykrojona okej. Wracając do serum od razu się z nim nie polubiłam- skojarzył mi się z miksturą do krochmalenia (gęsta i lepka) więc od razu musiałam zmyć ją z dłoni. Po dłuższym czasie wciąż się lepiej ale znacznie mniej. Zauważyłam również że maska po wchłonięciu na mojej dłoni była sucha w odczuciu (bo jej nie było) A dawała bardzo mokry blask. Pod światło zobaczyłam tam ogromną ilość złotych drobinek. Pod makijażem eszcze bym to zniosła ale maska nie nadaje się nawet pod makijaż. Ogromna strata czasu i pieniędzy
  • 9 listopada 2019 o 10:08
    Mam mieszane uczucia.
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Nałożyłam maseczkę na zakończenie wieczornej pielęgnacji. Trzymałam ją około 20minut. Resztę preparaty wmasowałam w skórę szyi. Nie nakładałam już kremu na noc. Więc produkt powinien działać całą noc. Ku mojemu rozczarowaniu, wstałam z opuchniętymi oczami. Skóra była w średniej kondycji, ale opuchnięte oczy to dla mnie tragedia. Musiałam również się napracować, aby zmyć produkt z twarzy. Po kontakcie z wodą zrobiła się z tego śliska maź. Zmywałam twarz dwa razy, by wszystkiego pozbyć.
    Zalety:
    • forma płachty
    Wady:
    • kosmetyk zawarty w pachcie chyba nie do końca się wchłoną, pozostawiając lepką otulinę.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl

Zobacz także inne Maseczki w płachcie