Balsamy do ciała

Oriflame Optimals Body, Firming Lotion Ujędrniający balsam do ciała z peptydami roślinnymi

thequre
    7 listopada 2022 o 20:12
    Dobrze nawilża
    Balsam świetnie się wchłania, dla mnie to bardzo istotne, ponieważ nie znoszę, kiedy produkty tego typu mażą się po skórze. Nie zostawia tłustej powłoki, a skóra jest miła i przyjemna w dotyku, dobrze nawilżona. Zapach subtelny, dość typowy dla tego typu produktów, konsystencja półpłynna, kolor biały-mleczny. Niestety obietnica ujędrnienia jest na wyrost. Nie zauważyłam żadnej poprawy. Jeśli ktoś szuka produktu nawilżającego, który świetnie się wchłania, to nie będzie zawiedziony.
  • 4 sierpnia 2020 o 22:43
    Nawilża, ale nie ujędrnia
    Balsam ma przyjemna konsystencję i zapach. Dodatkowo szybko się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy. Natomiast jak działa? Balsam faktycznie wygładza, nawilża i odżywia skórę. Jednak stosując go miesiąc na problematyczne partie ciała, nie zauważyłam ani ujedrnienia, ani zwalczenia cellulitu. Do codziennego używania dla skóry niewymagającej jest jednak okej.
    Zalety:
    • nawilża i odżywia
    Wady:
    • nie działa antycellulitowo
  • 4 sierpnia 2020 o 22:39
    Bardzo fajny produkt
    Zapach tego balsamu jest taki trochę mentolowy, a trochę owocowy, bardzo typowy dla produktów wyszczuplających. Podoba mi się. Opakowanie jest bardzo wygodne w użytkowaniu. Tym bardziej na plus. Konsystencja jest według mnie idealna - świetnie się rozprowadza na skórze i jednocześnie nie pozostaje bardzo tłustą warstwa. Uczucie jest bardziej chłodzące, niż rozgrzewające, choć bardzo słabo wyczuwalne. Jestem zadowolona z tego balsamu, bo rzeczywiście zmniejsza widoczność cellulitu, a skóra robi się jedrniejsza i wygląda zdrowiej. Ma więcej blasku, wyrównany koloryt i wygląda na nawilżoną. Nie oszukujmy się, od samego kremu człowiek nie schudnie. Ale ten krem na pewno bardzo poprawia wygląd skóry. Cena też jest całkiem niezła. Na pewno jeszcze kiedyś kupię ponownie. Wydajność mogłaby być lepsza, bo produkt szybko się zużywa.
    Zalety:
    • Świeży zapach
    • Poprawa wyglądu skóry
    • Zmniejszenie widoczności cellulitu
    • Nawilżenie
    • Łatwa aplikacja
    Wady:
  • 29 maja 2020 o 22:27
    Wygładza tak, ujędrnianie i uelastycznienie nie bardzo
    Po dwóch ciążach i dość dużym przyborem wagi moje nogi i brzuch nie wyglądają najlepiej dlatego od czasu do czasu kupuje i testuje właśnie tego typu produkty. Tym razem trafilo na firmę oriflame. Balsam ładnie się rozprowadzał zapach miał delikatniutki. Nawet dość szybko się wchłaniał. Jednak efekty nie były zbyt duże bo oprócz wygładzenia nie zauważyłam nic innego. Już do niego nie wrócę.