Płyny do kąpieli

Tołpa Spa Eco, Vitality, Aksamitny krem-mus pod prysznic i do kąpieli [Spa Detox, Krem-mus pod prysznic i do kąpieli `Dobra Energia`] (nowa wersja)

• 22 kwietnia 2025 o 22:20
    Poranny zastrzyk energii
    Nie wyobrażam sobie nie rozpocząć swojego dnia od porannego prysznica. Zazwyczaj jeszcze przed śniadaniem, ulubioną herbatką czy kawą. Produkt znam już od lat, jeszcze wtedy kiedy występował w zupełnie innym opakowaniu. I do tego właśnie opakowania mam mega sentyment. Butelka po zmianie stała się przezroczysta, a zamknięcie z wciskanego klika zmieniono na zatrzask. Szata graficzna jakoś w tym przypadku mnie nie powala, ale w końcu nie o to też chodzi. Konsystencja produktu jest rzeczywiście kremowa, ale ujęłabym, że kremowo-rozwodniona. W żadnym wypadku nie nazwałabym go musem- przynajmniej ani po konsystencji, ani po efekcie na ciele tego nie czuję. Mus kojarzy mi się z delikatną pianką już w opakowaniu, a tego tutaj zdecydowanie brakuje. Produkt dość dobrze się rozprowadza na ciele, nie pieni (co zapewne sporo osób uzna za wadę), co mi w ogóle nie przeszkadza. Mam bardzo suchą skórę, wręcz objawiającą się często swędzeniem, dlatego muszę bardzo uważać na produkty do mycia. Żel- krem nie przesusza, ale też i szczególnie nie nawilża. Jest po prostu taki „zwyczajny”, a po całym opisie oczekiwałabym nieco więcej. Zwłaszcza za tą cenę. To, co jednak ratuje całą sytuację i powoduje, że do niego wracam to zapach. Totalnie niespotykany w innych produktach myjących. Zapach jest tak energetyczny, cytrusowy, świeży, że naprawdę potrafi pobudzić do działania i wręcz poprawić humor :) osobiście go uwielbiam i bardzo często stawia na nogi jeszcze przed kawą
    Zalety:
    • Piękny energetyzujący zapach
    Wady:
    • Wysoka cena
    • Produkt nie jest typowym musem
    • Poza pięknym zapachem nie robi z moją skórą nic
  • 9 listopada 2021 o 10:02
    Tołpa SPA kremowy mus pod prysznic
    Jest to jak dla mnie najlepszy produkt marki Tołpa. pokochałam go od pierwszego powąchania. Zapach jest świeży, cytrusowy. Delikatnie otula nutką imbiru, a ja imbir uwielbiam w każdej postaci. Kremowa konsystencja musu dobrze rozprowadza się po ciele zostawiając po spłukaniu delikatną natłuszczoną warstewkę. Pewnie dla wielu ludzi największą wada jest to, że się nie pieni ale mi to akurat nie przeszkadza. Opakowanie ma ładny i przyjemny dla oka design. Bardzo chętnie wracam do tego produktu.
    • design
    Drogeria Super-Pharm
  • 23 lutego 2021 o 10:00
    Nic szczególnego.
    Żel kupiłam razem z kilkoma innymi kosmetykami przez stronę producenta. Było akurat 30% obniżki i chyba tylko dlatego zdecydowałam się go kupić. Regularna cena jest kosmiczna jak na żel do mycia. Butelka - wygodna, dobrze się zamyka, nie przecieka, idealna na wyjazdy. Konsystencja - gęsta i nieprzezroczysta, zupełnie się nie pieni, tylko ślizga po skórze. Nie jest to coś, czego oczekiwałabym podczas mycia. Zapach - pierwsza i jedyna zaleta tego kosmetyku. Ładny, świeżutki, cytrusowy, bardzo go lubię. Działanie - zgodnie z opisem na opakowaniu miała być łagodna pielęgnacja, otulenie i nie wiadomo jeszcze co. Nastawiałam się, że może będzie działał podobnie do moich ulubionych żeli Yope i pozostawi miękką i zaopiekowaną skórę w sam raz pod balsam. Niestety kolejne rozczarowanie, żel nie robi kompletnie nic. Nie widzę żadnej różnicy w wyglądzie skóry. W połączeniu z frustrującymi próbami rozpienienia go, staje się totalnym kitem w mojej łazience. Zużyję go jakoś go końca, bo nie lubię marnowania kosmetyków. Ratuje go też zapach. Ale na pewno już go nie kupię.
    Zalety:
    Wady:
    • Nie pieni się
    • Nie daje żadnych efektów
    • Wygórowana cena, zwłaszcza przy tej jakości
  • 11 lutego 2021 o 17:42
    Przyjemniaczek
    To jeden z tych produktów, które stoją w kącie mojego prysznica i czekają, żeby poprawić mi humor, gdy będę miała zły dzień. Nie używam tego kremu na co dzień, bo cena nie jest mała za taką pojemność. Nic szczególnego z moją skórą też nie robi. Za to połączenie jego zapachu z konsystencją i kolorem daje poczucie odprężenia i odrobiny luksusu. Poza tym lubię Tołpę za składy.
  • 26 maja 2020 o 9:55
    Krem-mus Spa Detox, kubek kawy i mój dzień jest idealny
    Zwykle nie biorę prysznica rano, jedynie wieczorami. Chyba, że latem - wtedy, gdy noce są tak duszne, że nawet śpiąc nago człowiek poci się, jakby przebiegł maraton. Wtedy też wspomniany prysznic o poranku to wręcz obowiązek, tyle że ten jest z gatunku tych przyjemnych i wyczekiwanych. Na takie właśnie poranki doskonale sprawdza się krem-mus pod prysznic Spa Detox od Tołpy. Lekki, niskopienny (stosuję go bez myjki czy gąbki) krem - gdyż musem raczej nie jest, mimo lekkiej konsystencji - a mimo to, już niewielka ilość doskonale oczyszcza skórę. Ma fajny skład - borowina tołpa, ekstrakt z imbiru, ekstrakt z żeń-szenia oraz olejki eteryczne z werbeny, limonki i paczuli. Brak SLS-ów, sztucznych barwników, parafiny, silikonów. Zapach tego musu to prawdziwa uczta dla zmysłów - dominuje imbir w towarzystwie werbeny oraz cytrusów. Ten zapach daje mega kopa energetycznego, pobudza i ożywia, od razu człowiek inaczej funkcjonuje! Warto nadmienić, że zapach utrzymuje się na skórze przez kilka godzin po prysznicu - to ogromna zaleta, zwłaszcza latem, gdy chcemy tę prysznicową świeżość zatrzymać jak najdłużej. Nawet moja druga połówka polubiła ten produkt, a to o czymś świadczy ;). Krem-mus nie podrażnia skóry, nie wysusza jej i nie uczula - dla alergika z AZS to naprawdę istotne. Po prysznicu skóra jest więc idealnie świeża, czysta, pachnąca i dopieszczona.Produkt jest bardzo wydajny, pierwszą butelkę miałam na 2 miesiące, drugą zużyłam szybciej, bo stary się do niej dorwał i musiałam się podzielić ;).Na pochwałę zasługuje również opakowanie - zgrabna butelka z wygodną zatyczką, pod koniec użytkowania spokojnie postawimy ją do góry dnem i zużyjemy kosmetyk do ostatniej kropli. Jedynym minusem, jaki znalazłam, jest cena - w końcu to tylko produkt do mycia, fakt faktem, porządny i rzeczywiście dodający energii swoim upajającym aromatem, ale jednak - TYLKO do mycia. Wiem, że nie każdy chce lub jest w stanie wydać 25 zł na myjadło - zwłaszcza, że pojemność to 300 ml - tym bardziej, że na rynku można bez problemu znaleźć większe pojemności w duzo niższych cenach. Niemniej jednak, ja zdecyduję się na ponowny zakup - na tę chwilę zużyłam dwie buteleczki i na pewno niedługo zakupię trzecią, ponieważ jest to produkt grzechu warty ;). Doskonale myje, a przy tym jest łagodny dla wrażliwej skóry, starcza na długo i obłędnie pachnie. Polecam serdecznie! <3