Kremy uniwersalne

Himalaya Herbals Clarina, Anti Acne Cream Krem usuwający trądzik i wypryski

HIMALAYA krem przeciw trądzikowy Clarina 30g

• 4 października 2021 o 21:46
    Nie, nie, zdecydowane nie
    Kupiłam ten krem z Himalay z powodu dobrych opinii o tym produkcie. Krem znajduje się w tubce, co trochę utrudnia aplikację ponieważ zazwyczaj wyciskam za dużą ilośc kremu i potem muszę kombinować co zrobić z resztą. Krem ma białą w miarę gęstą konsystencję. Stosuję ten krem punktowo na nowe syfki które się pojawiają na mojej twarzy. Krem szybko się wchłania i ma przyjemny zapach ale to tyle. Tak to nic nie robi, nie radzi sobie z nieprzyjaciółmi jak syfki były tak dalej są i się pojawiają. Dla mnie ten krem to była strata pieniędzy ponieważ zupełnie nic nie robi nie polecam.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • nic nie robi
    • tubka
  • 8 maja 2020 o 8:47
    Dziwne są to sprawy
    Nie mam nic przeciwko naturalnym kosmetykom, na których działanie muszę poczekać kilka tygodni- co innego mogę teraz robić, jak nie próbować się bawić w systematyczność. Uwielbiam ajurwedyjski ziołowy Boro krem, trochę na drodze skojarzeń poszłam w zakup Clariny. Mam cerę mieszaną, wrażliwą, skłonną do zapychania, wysuszania i trądziku. Niestety ta kremopasta to konsystencja, której moja skóra nie udźwignie. Może to krem na trądzik dla osób z atopową skórą. Dziwnie się rozciera, pachnie tak sobie, na efekty się nie doczekałam, bo zapchał mi pory-mimo względnie punktowej aplikacji. Próbowałam w różnych konfiguracjach kosmetycznych, nie jest lepiej. Poproszę te same składniki, ale bez tej dziwnej maziopasty, jestem szczerze zaskoczona ilością pozytywów, jakie czytałam sieci.
    Zalety:
    • naturalny skład
    Wady:
    • wysoka komedogenność
    • zapychanie bez działania
  • 28 listopada 2019 o 18:47
    Nie polecam
    Czytałam wiele pozytywnych opinii o tym produkcie jednak bardzo się zawiodłam. Produkt ten ma konsystencję pasty i dość specyficzny, ziołowy zapach. Zaczęłam go używać już jakiś czas temu i niestety do dziś nie zauważyłam jakiegokolwiek pozytywnego efektu działania tego specyfiku. Powiem więcej krem, w postaci gęstej pasty blokuje mi pory co jak wiadomo kończy się pogorszeniem stanu cery.
    Zalety:
    Wady:
    • brak efektów
    • zapycha pory
    • pachnie mocno ziołowo
    Gab_i
    2 października 2019 o 11:42
    Krem na wypryski
    Kupiłam go, bo przeczytałam w internecie dobre opinie na jego temat i marki Himalaya. Niestety u mnie nie pomógł na niedoskonałości, ale też nie zaszkodził. Nie przyśpieszył gojenia się krostek, nie usunął trądziku. Zostawia lepką warstwę na twarzy więc lepiej stosować na noc. Krem o barwie lekko żółtej. Zapach w porządku. Nie jest łatwo dostępny, ja kupowałam przez internet.
  • 16 marca 2019 o 22:31
    taki sobie - bez zachwytów
    Raczej nie wrócę już do tego kremu. Nie mam wprawdzie problemów z cerą, tylko sporadycznie coś mi wyskakuje na skórze i szybko mija. Wtedy właśnie używałam tego kremu i nie zauważyłam by u mnie przyśpieszał znikanie "nieprzyjaciół". Oddany w dobre ręce nastolatka z trądzikiem także sobie nie poradził. Z drugiej strony, nie pogorszył on kondycji cery, nie zapychał, nie podrażniał. Dla mnie jest to produkt typu "nie pomoże, nie zaszkodzi". Dodatkowo mam pewne zastrzeżenia co do jego składu, nie podoba mi się też jego charakterystyczny, trudny do zdefiniowania ale dla mnie raczej nieprzyjemny zapach.