WIZAŻ logo

allegro

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
Nasi użytkownicy zostawili 286 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 30 czerwca 2026 o 20:46
    Ulubiony Emolient
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Moja ulubiona emolientowa odżywka z serii. Według mnie najlepszy zapach z tej podkategorii. Zdecydowanie będę używać i kupować dalej. Zużywałam już kilka opakowań. Pomaga przed puszeniem włosów
  • 15 czerwca 2026 o 21:29
    Dobra, ale trochę za mało czuć, że jest to emolientowa odżywka.
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Produkt kupiłam w drogerii Rossmann w promocyjnej cenie ok. 22 zł. Opakowanie jest przepiękne. przejrzyste napisy, grafiki nawiązujące do zapachu, a produkt łatwo wydobywa się ze środka. Formuła odżywki jest dość gęsta, ma biały kolor, ale na włosach łatwo się rozprowadza i włosy na niej szybko się rozczesują. Mam włosy niskoporowate, kręcone, a wersja z Irysem nie obciąża ich nawet przy większej ilości co jest dla mnie dużym plusem. Po myciu włosy są dość miękkie, nabłyszczone, nie ma efektu przyklapniętych loków, ale czasem trochę się puszą i brakuje im wygładzenia. Zapach jest mocno irysowy, utrzymuje się na włosach cały dzień i nie ma efektu chemicznej słodkości jak większość produktów do włosów. Wydajność jest dużym plusem, bo przy codziennym myciu i używaniu jej kilka razy w tygodniu wystarczyła na kilka miesięcy, a cena, szczególnie promocyjna, nie przekracza 30 złotych. Podsumowując, jak dla mnie mogłoby być więcej miękkości i wygładzenia jak na odżywkę emolientową, niemniej nie zrobiła mi nigdy ona bad hair day, więc na wiosnę dla samego zapachu i pięknego opakowania jeszcze do niej wrócę.
    Zalety:
    • dostępność stacjonarnie,
    • cena,
    • wydajność,
    • estetyczne opakowanie,
    • nie obciąża włosów.
    Wady:
    • zbyt mały efekt wygładzenia.
  • 12 kwietnia 2026 o 16:57
    Nawilża, ale zdecydowanie nie wygładza.
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Jestem posiadaczką średnioporowatych włosów i to do takich skierowana jest ta odżywka. ☆Niestety, ale odżywka sprawdziła się u mnie tylko w połowie. Moje włosy uwielbiają emolienty i to na nich bazuję swoją pielęgnację. Odżywka nawilża i odżywia włosy, sprawia, że są bardziej elastyczne. Moje kosmyki są w miarę suche i odżywka poradziła sobie z tym bez potrzeby dodatkowych produktów bez spłukiwania. Niestety, ale produkt nie wygładza włosów. Efekt był, ale był na tyle minimalny, że puch wciąż był mocno widoczny. Nie wpływa również na zmniejszenie elektryzowania się włosów. ☆Ciężko mi stwierdzić czy odżywka rzeczywiście domyka łuskę albo czy chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Nie zauważyłam większego poprawienia w kondycji włosów poza nawilżeniem i większą elastycznością gdy odżywka była użyta. ☆Zapach jest kwiatowy, przyjemny, delikatny. Nie jest uciążliwy a na samych włosach nie trzyma się długo. ☆Sama wydajność produktu jest dosyć słaba. Mam włosy cieńsze, ale minimalnie za łopatki. Kiedy nakładałam mniej produktu, widać to było w rezultacie po wysuszeniu. Mniejsze nawilżenie, włosy nadal były suche i mocniej spuszone na końcach, no brakowało im czegoś. Gdy użyłam więcej, włosy były nawilżone, elastyczne, poprostu cudowne. Niestety, ale ilość oleji w produkcie spowodowała lekkie strączkowanie się końcówek w moim przypadku. Ciężko jest znaleźć tą idealną ilość. ☆ Trudno mi stwierdzić czy kupię ją ponownie. Odżywka nie należy do najtańszych a efekt jest 50/50. Nie sądzę jednak, że to produkt jest zły, po prostu nie jest on do mojego typu włosów.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Odżywienie
    • Nie obciąża włosów, wręcz nadaje im lekkości i elastyczności.
    Wady:
    • Lekko zbija końcówki przy cieńszych włosach
    • Nie wygładza
  • 11 kwietnia 2026 o 20:28
    Ukochany zapach
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Odżywkę o zapachu irysa kupuję już drugi raz.Wróciłam do niej ponieważ po farbowaniu moje włosy potrzebują odżywienia . Po umyciu włosy pięknie pachną ,są nawilżone ,nie puszą się i ładnie układają .Polecam dla osób o gęstych ,zniszczonych włosach dla regeneracji.
    • Efekt odżywiania po umyciu
  • 1 kwietnia 2026 o 23:12
    Wygładzenie i elastyczność dla średnioporów, ale bez efektu tafli
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Jako posiadaczka długich włosów o średniej porowatości, zawsze szukam produktów, które dociążą i wygładzą pasma bez ich obciążania. Moja sytuacja jest o tyle specyficzna, że pod spodem mam pasma rozjaśniane (rok temu robione hidden hair), więc spód wymaga znacznie intensywniejszej opieki niż reszta naturalnych włosów. Skład (INCI) - bogactwo olejów: Muszę pochwalić skład, bo to prawdziwa bomba emolientowa. Znajdziemy tu mix pięciu olejów: makadamia, brokułowy (działa jak naturalny silikon), moringa, tsubaki oraz olej z pestek śliwki. To one odpowiadają za dociążenie i wygładzenie łuski włosa. Skład jest przemyślany pod potrzeby „średnioporów”. Konsystencja, zapach i wydajność: Odżywka ma biały kolor i lekką, kremową konsystencję. Zapach jest bardzo przyjemny, kwiatowy - domyślam się, że to właśnie irys. Co ważne, aromat utrzymuje się na włosach nawet po spłukaniu. Produkt jest zaskakująco wydajny: przy moich długich włosach i regularnym stosowaniu wystarczył mi na około 4 miesiące. Działanie na różnych partiach włosów: * Pasma rozjaśniane (hidden hair): Tutaj efekt był bardziej widoczny. Te partie są z reguły bardziej zniszczone i sztywne, a po Irysie stały się wyraźnie bardziej elastyczne, miękkie i wygładzone. * Końcówki: Odżywka świetnie je zmiękcza, co jest u mnie kluczowe, bo końce zawsze są najmniej elastyczne. * Reszta włosów (naturalne): Tu wygładzenie było dobre, choć efekt nawilżenia nie był aż tak spektakularny jak na tych bardziej problematycznych częściach. Warto podkreślić, że puszenie odczuwalnie zmniejszyło się na całej długości włosów. Blask: Jeśli liczysz na "efekt tafli" po samym Irysie, możesz poczuć niedosyt. U mnie blask był przeciętny i zdecydowanie wymagał dopełnienia serum silikonowym/olejkiem. Opakowanie - ładne, ale problematyczne: Szata graficzna jest przepiękna, ale klasyczna tubka pod koniec testów staje się udręką. Jak widać na moim zdjęciu, gdy produktu ubywa, bardzo trudno go wydobyć. Podsumowanie: Emolientowy Irys to solidna baza pielęgnacji dla włosów średnioporowatych, nawet tych rozjaśnianych. Odżywka dociąża i uelastycznia włosy, czyniąc je niesamowicie miękkimi. Trzeba jednak pamiętać, że sam produkt daje dość przeciętny blask - jeśli marzycie o efekcie tafli, konieczne będzie nałożenie dodatkowego serum lub olejku, aby dopełnić stylizację.
    Zalety:
    • Wyraźne uelastycznienie: Włosy stają się sprężyste i przyjemnie miękkie,
    • Bogaty skład (INCI): 5 wartościowych olejów wysoko na liście składników,
    • Wygładzenie trudnych partii: Dobrze radzi sobie z rozjaśnieniami,
    • Wydajność i trwały zapach: Starcza na długo, a aromat irysa nie znika po spłukaniu,
    • Brak obciążenia: Formuła dociąża pasma bez nadmiernego obciążenia,
    • Łatwiejsze rozczesywanie,
    • Zmiękczenie końcówek: Skutecznie niweluje sztywność przesuszonych końców.
    Wady:
    • Brak efektu tafli: Blask po samej odżywce jest tylko przeciętny,
    • Przeciętne nawilżenie: zwłaszcza na naturalnych, bardziej zdrowych partiach włosów,
    • Konieczność serum: Dla pełnego efektu wizualnego trzeba domknąć pielęgnację olejkiem.

szukaj