Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Kategoria
Marka
Pojemność 200 ml
Cena 26,99 zł

Twoje włosy puszą się, elektryzują i są zbyt lekkie? To znak, że brakuje im emolientów! Odżywka Anwen zawiera aż 5 olei: brokułowy, który działa jak naturalny silikon, macadamia, moringa, tsubaki i z pestek śliwki. Bogate w odpowiednie kwasy tłuszczowe oleje zostały optymalnie dopasowane do potrzeb średnioporowatych włosów. Moc emolientów sprawi, że Twoje włosy staną się bardziej gładkie, błyszczące i elastyczne. Przyjemny zapach irysa umili Ci włosowe SPA.

Pokaż wszystkie Schowaj

Recenzje 193

Średnia ocena użytkowników: 3,8 /5
Więcej ocen Schowaj

Moje włosy ją lubią :)

Często po nią sięgam, mimo że w łazience mam mnóstwo odżywek... ;) Moje włosy ją zaakceptowały i nie puszą się po niej. Odżywka dobrze dociąża, ma przyjemny ale dość intensywny zapach. Konsystencja jest gęsta i bardzo treściwa- nie muszę dużo nakładać żeby pokryła włosy. Używam jej jako drugie odżywanie w metodzie OMO. Polecam dla włosów średnioporowatych- dla wysokoporów może być jednak za słaba.

Kupiony w: Inna drogeria

• Zgodność z opisem producenta: 4
  • Opakowanie: 4

Spodziewałam się efektu wow

Myślałam ze będzie idealna wiec ją kupiłam. Po nałożeniu i spłukaniu wszystko jest okej jednak nie widzę po wyschnięciu wlosow tego efektu wygładzenia. Włosy po niej wyglądają ciężko. Ogromny plus za bardzo przyjemny zapach odżywki! Odżywka ma przyjemny zapach i to chyba jest jej największy plus.

• Zapach: 2
  • Opakowanie: 3

nie dla mnie

Kupiłam te maskę licząc, że po zmniejszeniu porowatości na moich włosach sprawdzi się lepiej niż wersja różana. Niestety tak się nie stało.
Tak samo jak wersja różana (zresztą pozostałe maski do różnych porowatości również) pachnie bardzo intensywnie, kwiatowo. Mimo, że bardzo lubię zapachy w kosmetykach to nawet dla mnie te zapachy są mega męczące.
Odżywka dla moich bardzo długich włosów jest trochę za słaba. Mam wrażenie, że kompletnie nic nie robi z moimi włosami.
Na rynku jest wiele innych, lepszych odżywek emolientowych, które sprawdzają się lepiej i nie męczą tak swoim zapachem.

5 /5 HIT!

Używa produktu od: rok lub dłużej

Wykorzystała: kilka opakowań

Uwielbiam

Bardzo lubię odżywki marki Anwen. Poleciła mi je moja fryzjerka, totalna włosomaniaczka, promotorka pielęgnacji PEH. U mnie świetnie się sprawdza, mam jeszcze proteinową tej marki i na zmianę sięgam po nie pod prysznicem. Moje włosy, dość długie, niemalże do pasa, świetnie się po nich rozczesują. Oczywiście nakładam tylko do końca szyi, tak by nie obciążać ich przy nasadzie. Dla mnie od roku niezastąpione.

4 /5

Nie wie, czy kupi ponownie

• Zgodność z opisem producenta: 4
  • Opakowanie: 5

Za lekka po rozjaśnianiu wlosow

Odżywka w tubce o pojemności 200ml i pięknej irysowej grafice do włosów srednioporowatych.
Trochę się przeliczyłam ponieważ włosy po rozjaśnieniu stały się mocno porowate i ta odżywka okazała się lekko zalekka.

Ogólnie odżywka bardzo przypadła mi do gustu począwszy od pięknego zapachu , dobrej treściwej konsystencji aż po działanie które było bardzo dobre.
Włos po niej jest nawilżony, dobrze się rozczesuje i tylko zabrakło mi dociążenia i pozbycia się puchu ale to raczej moja wina że źle dobrałam produkt do porowatosci. Poza tym włosy są lekkie i sypkie wyglądają naprawdę dobrze.

Używa produktu od: rok lub dłużej

Kupiony w: Drogeria Rossmann

• Opakowanie: 5

Super odżywka łatwo dostępna dla każdego

Jakieś 3 lata temu zaczęłam swoją przygodę ze świadomą pielęgnacją włosów. Te odżywki od kosmetykianwen pomogły mi w opanowaniu równowagi PEH (proteiny, emolienty, humektanty). Są to trzy główne grupy składników, na których opierają się składy kosmetyków. Żeby włosy były piękne, trzeba dostarczyć im odpowiednią dawkę każdego ze składnika. Anwen ułatwiło zadanie.

Odżywka dobrze działa, łatwo się nakłada i rozprowadza. Forma tubki jest bardzo wygodna. Bardzo łatwo ją spłukać, ładnie pachnie. I jest baaaardzo wydajna. Tą mam kilka miesięcy i dopiero zbliżam się do wykończenia. Kupię na pewno kolejne. Szczególnie, że jest to bardzo dobra odżywka w przystępnej cenie i łatwo dostępna w wielu drogeriach. Na plus na pewno jest też to, że występuje w różnych pojemnościach oraz w ciekawych zestawach ze wszystkimi trzema PEH.

Kupię ponownie

ANWEN
Odżywka do Włosów o Średniej Porowatości - Emolientowy Irys.
Cena: 29.99 zł/200 ml

Chwaliłam się ostatnio jak bardzo mnie poniosło na stronie krem de la krem ????. Czas pochwalić się co już zdążyłam użyć a w pierwszej kolejności dobrałam się do odżywki do włosów marki ANWEN. Styczność z tą marką już miałam za sprawą jednej próbki, również odżywki do włosów, spotkanie z tego co pamiętam było bardzo przyjemnie więc sięgłam po coś innego tym razem:).
Duże opakowanie w formie tuby o pojemności 200 ml, zamykane na standardowy "klik". Szata graficzna nawiązuje do opisu kosmetyku - irysy na froncie opakowana. Konsystencja bardzo zbita i gęsta, wręcz nawet bym powiedziała, że wyglądała jak gęsty krem o białym zabarwieniu. Szybko i wygodnie się ją rozprowadza po włosach, miałam dzisiaj chwilę czasu więc zostawiłam ją na kilka minut na głowie. Po około 15 minutach dokładnie zmyłam produkt letnią wodą i osuszyłam włosy ręcznikiem. Ku mojemu zaskoczeniu łatwo rozczesałam włosy, co zawsze mam z tym duży problem. Pięknie kwiatowo pachną i ten zapach utrzymuje się naprawdę bardzo długo. Moje włosy wyglądają na zdrowe, mocne, są sypkie i pięknie się mienią w słońcu:).
O taki efekt mi chodziło!
Polecam ❤️

2 /5

Wykorzystała: kilka opakowań

Kupiony w: Drogeria Jasmin

• Zgodność z opisem producenta: 1
  • Zapach: 1
  • Stosunek jakości do ceny: 2

Jak olej

Kolejna odżywka z podstawowej serii Anwen, która mi się nie sprawdziła.
Mam włosy cienkie, naturalnie średnioporowate, kosmyki przy twarzy i ich końcówki wysokoporowate. Odżywka jest czysto emolientowa, zamknięta w ładnym opakowaniu, zapach moim zdaniem mdły. Niestety, po każdym życiu odżywka robiła z moich włosów tłuste, matowe strąki. To chyba najcięższa odżywka, jakiej używałam w życiu, jeszcze cięższa od Stars From The Stars do olejowania. Dość dziwne, bo mam wrażenie, że siostra Emolientowego Irysa, Emolientowa Róża (do włosów wysokoporowatych) jest dużo lżejsza, zresztą bardzo ją lubię. Daję 2 gwiazki, bo koniec końców znalazłam dla Irysa zastosowanie. 'Olejuje' nim włosy przed myciem, całkiem fajnie mi się w tej roli sprawdza. Niestety jako klasyczna odżywka nie spełnia u mnie swojej roli.

Jedna z najlepszych odżywek

Moja miłość od pierwszego użycia. Emolientowy Irys od marki Anwen do włosów srednioporowatych. Skradl moje serce juz w momencie otwarcia tuby. Zapach irysow jest zniewalajacy. Lekki a zaraz elegancki. Fajnie utrzymuje się na wlosach i zdarzyło mi się, że zostałam zapytana czym tak ładnie pachnę:) także mimo, że zapach jest naprawde przyjemny i nie drażni nosa to wyczuwalny i zwracający uwagę. Konsystencja jest bardzo gęsta, prawie jak maska. Fajnie rozprowadza się po wlosach, a te super rozczesują się po odzywce zarówno na mokro jak I sucho. Po wysuszeniu, wlosy Są bardzo delikatne, sypkie, nie są obciążone a jednak Fajnie dociążone, nie puszą się i to też jest obietnicą producenta. A teraz jest to szczególnie porzadane przy czapkach, szalikach itd. Naprawde odzywka to cudo, którego dawno nie mialam. No i ten zapach... ❤️

Kupiony w: Drogeria Rossmann

• Zapach: 3

Słabo

Moje włosy są średnioporowate, puszące się. Zgodnie z opisem, odżywka powinna być dla mnie idealna, ale niestety nie była. Nie dociążała włosów, nie wygładzała, z wielkim bólem zmęczyłam jedno opakowanie. Na pewno nie kupię ponownie.

Kupiony w: W hipermarkecie

• Opakowanie: 5

Dobra odżywka w niskiej cenie

Polecam ten produkt dla włosów suchych pozbawionych blasku chwilą na włosach i stają się miękkie i lśniące ma dobry skład cena jest przystępna co prawda moje włosy są wysokoporowate ale dobrze się sprawdza polecam

2 /5

Nie wie, czy kupi ponownie

Kupiony w: Drogeria Super-Pharm

• Opakowanie: 1

Dobra, ale bez szału

Kupiłam ją w zestawie do włosów średnioporowatych, używam mniej więcej co 3 mycie. Moje włosy generalnie łakną emolientów - lubią się puszyć, elektryzować. Odżywka, którą mam to wersja o pojemności 100ml, jest zamknięta w aluminiowej tubce z zakrętką - nie podoba mi się ta forma, jest dość uciążliwa.
Nakładam odżywkę na kilka minut po czym spłukuję i faktycznie włosy wydają się być dociążone i w lepszej kondycji, ale czar pryska po wysuszeniu - efekt wygładzenia jest mało widoczny i tak, czy inaczej muszę nakładać na włosy olejek żeby lepiej to wyglądało. Odżywka ma przyjemny zapach i to chyba jest jej największy plus.

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1