Maski do włosów

Novex Hair Care Deep Conditioning Hair Mask Brazilian Keratin Maska z keratyną

• 28 września 2021 o 10:50
    Dobra
    Maska Novex z kreatyną. Maska zamknięta w małym plastikowym słoiczku. Konsystencja jest tak na pół gęsta, czyli nie jest mocno zbita i szybko rozprowadza się na włosach, ale trzeba nakładać jej dużo, ponieważ ciągle ma się wrażenie, że na tych włosach nic nie ma. Zapach ładny (o dziwo), ponieważ inne maski tej firmy śmierdziały klejem. Włosy po użyciu są delikatne w dotyku i lejące się, co działa na plus. Minusem jest opakowanie, ponieważ ciężko wydobyć produkt z opakowania. Produkt mało wydajny. Maska nie robi efektu "wow" tylko po prostu dobrze działa.
    • Nawilżenie
    • Słaba wydajność
  • 5 lipca 2021 o 7:54
    Świetna!
    Kupiłam maskę na testy, ponieważ posiadam cienkie, zniszczone od prostownicy włosy- wieloletnie jej używanie zrobiło swoje. Zapach jest przepiękny, konsystencja dość rzadka ale przyjemna do nakładania. Na opakowaniu napisane jest aby trzymać kosmetyk na włosach 5 min- ja trzymam około 30 min pod czepkiem termoaktywnym. Po użytkowaniu włosy są miękkie, świecące i sypkie! Jedynym minusem jest opakowanie- trzeba się namęczyć żeby wygrzebać odżywkę przez wąski koreczek
    • działanie nawilżające
  • 19 marca 2021 o 11:05
    odradzam
    keratyna brazylijska służy wlosom silnie kreconym i grubym dlatego dedykowana jest włascicielkom takim włosom. Natomiast w przypadku polek posiadajacych włosy słowiańskie, a zatem cieńkie potrafi nieźle zaszkodzić. Owszem probowała, i tak wiodziałam miekki włos po zastosowaniu maski, jak i szamponu oraz samej keratyny w płynie. O jej dokliwym skutku po długotrwałym stosowaniu przekonałam się sama kiedy musiałam obciąć 10 cm włosow. Proponuję dodawac keratynę hydrolizowaną do masek niż faszerować agresywną chemię i psuć strukturę włosów, nawet jesli po pierwszym myciu sa takie ładne:)
    • błysk
    Wady:
    • szkodliwosc dla włosów słowiańskich - cieńkich
  • 19 czerwca 2020 o 18:22
    Doskonała maska do suchych włosów
    Mam suche i kręcone włosy. Od zawsze je prostuję. 2 lata temu zrobiłam zabieg keratynowego prostowania włosów i przez kilka miesięcy były cudownie proste. Potem niestety zaczęły mi wpadać więc zrezygnowałam z prostownicy i zaczęłam stosować różne preparaty nawilżające i wygładzające. I tak natrafiłam na maskę Novex. Maska pięknie pachnie. Ma bardzo fajną konsystencję, dość gęstą. Łatwo rozprowadzić ją na włosach. Po zmyciu maski i wysuszeniu włosy są super wygładzone (jak po zabiegu keratynowego prostowania), miękkie i lśniące,nie puszą się. Maska sprawia że włosy są dociążone aż po same końce. Nie jestem pewna czy będzie dobra dla osób z cienkimi włosami. Maska jest genialna. Cena też jest dobra ok. 15 zł.
    • Włosy wygładzone lśniące
  • 8 listopada 2019 o 19:41
    Fajna maska
    W jednym z pudełek kosmetycznych nie raz trafiła mi się ta maska, od razu urzekł mnie jej zapach, jak kosmetyków z salonów fryzjerskich, chętnie zabrałam się za testowanie. Maska ma fajną gęstą konsystencję która dobrze rozprowadza się na włosach, ale trzeba nałożyć jej dosyć dużo, przez co jest mało wydajna. Po użyciu włosy długo pachną maską, po pierwszym użyciu wyczułam lekkie poprawienie kondycji włosów, były bardziej miękkie i łatwiej się rozczesywały. Miałam nadzieję na jeszcze lepszy efekt po kolejnych użyciach ale maska tylko utrzymała poziom, przez co czuję lekki niedosyt. Mam bardzo suche włosy więc każda nawet najmniejsza poprawa jest na plus. Ja będę szukać dalej, ale myślę, że dla posiadaczek włosów normalnych powinna się sprawdzić.
    Zalety:
    • piękny zapach, który długo utrzymuje się na włosach
    • wygodny słoiczek z nakrętką
    • zauważalna poprawa kondycji włosów już po pierwszym użyciu
    Wady:
    • jak dla mnie troszkę za mało tego kreatynowego wygładzenia