WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maseczki klasyczne

Perfecta Clay Mask, Glinkowa maska `Biała glinka i enzym papai - złuszczenie, wygładzenie

• 26 listopada 2022 o 17:01
    Przyjemna na wieczorny relaks a przy tym bardzo wydajna
    Po zastosowaniu czarnej z tej serii przyszła kolej na kolejną. Zakupiona na super promocji jeszcze bardziej mnie cieszy. Jako posiadaczka cery mieszanej bardzo lubię takie maski w sumie każda mnie cieszy lubię sobie poleżakować i zrelaksować się z czymś na buźce. Forma opakowania jest bardzo wygodna w użyciu, nie ma problemu, że wyschnie, nie trzeba jej zaklejać lub też użyć na raz. Tej akurat nie dało by się zużyć od razu, bo jest to dość spore i wydajne opakowanie które starcza na kilka relaksujących użyć bo pojemność to aż 50ml. Podczas aplikacji do której używam pędzelka wyczuwalny owocowy zapach w tym przypadku zapach papai, ale jest on delikatny. Sama konsystencja nie jest zbyt rzadka ani zbyt gęsta, jest w sam raz, nie skapuje z twarzy ani z pędzelka podczas nakładania. Maskę trzymałam wg zaleceń czyli 10-15 min, ja zmywałam po 15. W czasie trzymania nie doznałam uczucia ściągnięcia mimo iż maska zasycha, brak uczucia mrowienia czy pieczenia. Po upływie 15min maskę bardzo łatwo się zmywa, ja do takich celów używam przeznaczonej do tego puchatej mokrej myjki, która rozpuszcza każdy rodzaj nałożonej maski. Efekt po zastosowaniu to na pewno dobre zmatowienie, jednak na tym nie kończę swojej pielęgnacji, a już na pewno nie po glinkowej maseczce. Widoczne jest oczyszczenie skóry a także nawet lekkie zmiękczenie. ZALETY: dobra cena wygodna forma opakowania kremowa gładka konsystencja przyjemny zapach tutaj jest to papaja wydajne opakowanie, które starcza na kilka użyć nie podrażnia, nie przesusza, nie uczula matowi, oczyszcza a nawet lekko zmiękcza skórę WADY: nie ma wad
    Ann_26
    19 lipca 2020 o 18:07
    Przyjemna
    Bardzo podoba mi się samo opakowanie maski - super wygodne, nic nie zasycha, starcza na dłużej. Przy pierwszych użyciach maseczki czuć było delikatne pieczenie na policzkach. Zapewne jest to zasługa enzymu z papai. Przy kolejnych użyciach już nie było ono u mnie wyczuwalne, ale warto się liczyć z takim "efektem" kupując maskę. Nie wyrządza ona jednak jakichkolwiek szkód cerze - przeciwnie cera po użyciu jest wyraźnie wygładzona, nie czuć podskórnych nierówności jakie nie raz mi się zdarzają. Dodatkowo cera jest przyjemnie matowa.
  • 5 czerwca 2020 o 20:06
    może być
    poręczne opakowanie umożliwiające wielokrotne użycie, łatwa aplikacja, przyjemna kosnsystencja. działanie średnie - trochę wygładza, trochę oczyszcza, trochę złuszcza. nie podrażnia, nie ściąga skóry. nie powala na kolana, ale tez nie zniechęca.
    Zalety:
    • łatwość aplikacji
  • 17 kwietnia 2020 o 13:28
    Dobra maseczka
    Dobrze oczyszcza twarz i ją wygładza. Troszkę niecodziennie pachnie, ale nie jest to jej wada. Plus za dużą pojemność i fajne opakowanie, z którego bez problemu można wydostać resztki produktu. Jedyny minus - dla mnie - to ciężkie schodzenie ze skóry twarzy. Robi się z niej trochę taka konsystencja plasteliny przez co trzeba się trochę nagimnastykować.
  • 6 kwietnia 2020 o 19:45
    Glinkowe cudo
    Maseczkę zakupiłam za 2 zł po promocji. Szukałam dobrego produktu, który złagodzi zaczerwienienia i delikatnie wygładzi moją skórę. Myślałam że tak tani produkt podrażni mnie bądź wywoła jakąś reakcję alergiczną... Jednakże nic takiego się nie wydarzyło. Wręcz przeciwnie - rzeczywiście spełnia swoje zadania. Opakowanie jest zrobione w bardzo oryginalny sposób i ułatwiający wydobywanie produktu z tubki. Pozwala także na wielokrotne wykorzystanie i zapobiega wysychaniu jak w przypadku standardowych opakowań maseczek. Zdecydowanie polecam - nie zawiedziecie się ;)
    Zalety:
    • łatwość użytkowania
    • estetyczne opakowanie
    • wielokrotne użytkowanie
    • formuła wysychająca
    • łatwość w usuwaniu maseczki z twarzy