Olejki i masła do demakijażu

Bielenda Botanic Formula, Kremowy olejek do mycia twarzy `Olej z granatu + amarantus`

BIELENDA BOTANIC FORMULA Olej z granatu + amarantus Kremowy olejek do mycia twarzy 140ml

• 8 września 2020 o 14:26
    kremowa lekka konsystencja, dobrze nawilża skórę przy lekkim oczyszczeniu
    Kremowy olejek do mycia twarzy zamknięty jest w wykonanym z brazowego plastiku opakowaniu typu PET wyposażonym w pompkę, która pozwala na wygodne dozowanie produktu, z akcentem złotym. Grafika jest w kolorystyce ciemnej akcentami składników zawartych w kremowym olejku. Polska marka oferuje nam całkiem duży wybór produktów z tej samej serii. Produkt należy zużyć w ciągu 4 miesięcy od otwarcia. Kremowy olejek do mycia twarzy z olejem z granatu i amarantusem z serii Botanic Formula ma 99% składników pochodzenia naturalnego i kremową konsystencję. Przypomina on krem myjacy od Nivea, lecz Nivea ma przeznaczony swoj produkt dla skóry wrażliwej i suchej, a w Bielandzie do każdego rodzaju cery, zwłaszcza mieszanej, tłustej, ale też suchej i wrażliwej, pozbawionej blasku. Konsystencja żelu jest kremowa gęsta, idealnie się sprawdził na wakacjach gdzie nie używałam podkładu. Na opalonej skórze twarzy czułam oczyszczenie z nawilżeniem, opalonej skórze przynosił ulgę, a sól z morza oczyszczał. Po powrocie pojawiły się ale... Kremowy olejek do mycia twarzy nie radzi sobie z makijażem, dawał bardziej efekt tłustego rozmazania, niż oczyszczenia. Kremowy olejek daje uczucie nawilżenia, kojenia i łagodzenia podrażnień, bowiem kremowy olejek oczyszcza naprawdę delikatnie. Przypuszczam że sprawdzi się przy cerze suchej, wrażliwej i dojrzałej
    Zalety:
    • ładna grafika
    • produkt Polski
    • dobrze sprawdza się przy opaleniznie
    Wady:
    • nie radzi sobie z makijażem
    JustOle
    1 kwietnia 2020 o 23:00
    Dla mnie hit !
    Kupiłam go przez przypadek, a dzisiaj kończę już drugą buteleczkę. U mnie sprawdza się rewelacyjnie. Moja cera po nim jest miękka i wyraźnie rozświetlona. Używam go do pierwszego etapu pielęgnacji rano, a wieczorem zmywam nim makijaż, od czasu do czasu dodaje do niego olej z pestek maili i hydrolat. Sprawdza mi się również przy mocnym makijażu . Jak najbardziej polecam ! ;)
    undulka
    4 stycznia 2020 o 0:13
    Całkiem spoko
    Zawsze zmywam makijaż płynem, i potem żelem czy olejkiem ja myje. Nie wymagam od tego olejku pozbycia się makijażu, bo z tak mocnym i tak by sobie nie poradził. Ma mi ladnie umyć twarz i przygotować pod tonizowanie. I ten to robi. Ma naturalny skład, przyjemna konsystencję, nie podrażnia ani nie ściąga skóry, przyjemnie się wykonuje masaż skóry z jego użyciem, nie kosztuje dużo. Więcej od niego nie wymagam
    Zalety:
    • wydajny jest. Używam go już ponad 2 miesiace
    • naturalny sklad
    • dobrze domywa twarz
    • przyjemnie się robi z nim masaż
    • dobrze przygotowuje skórę do właściwej pielęgnacji
    Wady:
    • to nie jest jakiś produkt wow, po prostu przyjemny ojelek
  • 8 listopada 2019 o 0:35
    Sredniaczek
    Po długim stosowaniu olejku z różą od Bielendy przyszedł czas na zmianę. Niestety ten olejek w kremie zaskoczył mnie ale nie koniecznie pozytywnie. Swoją rolę spełnia bo faktycznie delikatny makijaż zmyje. Niestety nie poradził sobie z tuszem do rzęs. Na jego plus jest to ,że nie zostawia tłustej powłoki jak w przypadku zwykłego oleju. Olejek ma świetną kremową konsystencję. Nie jest ona za gęstą ani za rzadka.
    Zalety:
    • Nie zostawia tłustej warstwy
    • Usunie podkład
    • Nie zapycha
    • Przyjemna konsystencja
    Wady:
    • Nie zmyje makijażu oczu.
  • 1 października 2019 o 18:36
    Świetnie zmywa makijaż i oczyszcza
    Ten olejek kupiłam na próbę zaciekawiona jego działaniem i formułą kremowego olejku. Na wstępie muszę powiedzieć, że produkt ten jest niesamowicie wydajny, dzięki mocno skoncentrowanej i gęstej konsystencji wystarczy pół pompki do umycia całej twarzy. Ja używam tego olejku od miesiąca razem z narzeczonym i zużyliśmy może połowę opakowania, a zawsze używam go 3 razy dziennie. Dodatkowo ma bardzo przyjemny, kremowy zapach, jak na olejek zupełnie nie jest tłusty, a rozpuszcza nawet mocny makijaż w kilka chwil. Ma on działanie odżywcze, a zawiera w sobie olej z granatu oraz amarantus. Chyba w końcu znalazłam godnego rywala dla mojego ulubionego żelu do mycia twarzy z Vianka. Jestem naprawdę bardzo zadowolona z tego produktu i z czystym sumieniem mogę go Wam polecić. Moja cera również bardzo go polubiła od samego początku i bardzo dobrze na niego reaguje. Po użyciu twarz jest przyjemnie gładka, miękka, nawilżona i co najważniejsze oczyszczona. :)
    • zmywa makijaż
    • nie wysusza, a wręcz nawilża twarz
    • dobry skład