Odżywki do włosów

_Element Filtrat ze śluzu ślimaka, Odżywka do włosów i skóry głowy

• 29 stycznia 2022 o 13:39
    Szybkie działanie
    maja 01, 2021 2 Comments Element Filtrat ze śluzu ślimaka odżywka do włosów i skóry głowy Lubię odżywki, które można trzymać krótko a efekt jest zadowalający. Mam rozjaśnione i farbowane włosy, zatem po każdym myciu muszę je intensywnie nawilżać, przyznam szczerze, że jestem już zmęczona maskami na włosy, które trzymam minimum 30 minut. Odżywka Element, że śluzem ślimaka, to moje już dość dawne okrycie. Wystarczy 5-10 minut, aby cieszyć się miękkimi i nawilżonymi włosami. Element Filtrat ze śluzu ślimaka odżywka do włosów i skóry głowy Zaczynając od składu, bardzo zaskoczył mnie filtrat, jest to najbogatsza forma śluzu ze ślimaka. Składnik ten znałam jedynie z kosmetyków do pielęgnacji ciała, śluz ze ślimaka ma działanie odmładzające, doskonale działa na zmarszczki i odżywia. Zatem kosmetyk do włosów przeciw oznaką starzenia to dla mnie paradoks, bo co oznacza, że ktoś ma stare włosy? Odłożyłam to jednak na bok, nałożyłam odżywkę na włosy i chciałam zobaczyć efekty. Odżywka Element ze śluzem ślimaka ma delikatny kwiatowy zapach, natomiast nie jest intensywny. Konsystencja jest kremowa i bardzo dobrze aplikuje się na włosy. Już podczas spłukiwania widać, że włosy są mniej poplątane. Po wysuszeniu są miękkie w dotykiu mam uczucie ich odżywienia i nawilżenia. Zdecydowanie lepiej się rozczesują i co dla mnie ważne - nie puszą się, ale nie są też obciążone. Włosy po jej użyciu są sypkie i wspaniale się układają. Odżywka działa na moje mocno zniszczone włosy lepiej niż większość masek. Dodatkowo opakowanie posiada pompkę, która sprawia, że produkt jest bardziej wydajny oraz ułatwia aplikacje.
    Zalety:
    • miękki i odżywione włosy,
    • nawilżenie,
    • nie obciąża włosów,
    • ułatwia rozczesywanie,
    • działa już po 5 minutach,
    • opakowanie z pompką,
    • bardzo wydajna.
  • 2 kwietnia 2020 o 22:24
    Dobra, ale bez szału.
    Śluz ślimaka to ponoć samo dobro. Póki co jedynym kosmetykiem z wyżej wymienionym składem jest właśnie ta odżywka. Mam bardzo suche włosy i skórę głowy. Zmagam się z tym problemem odkąd pamiętam. Na odżywkę trafiłam przypadkiem. Zachęcona promocją spakowałam do koszyka i oczywiście pierwsze co to musiałam sprawdzić jej działanie :) Ku mojemu zaskoczeniu ładnie nawilżyła moje włosy, były lśniące i sypkie. Natomiast w kwestii skóry głowy nie widziałam różnicy. Jednak po kilkunastu myciach zauważyłam, że jej działanie się zmniejsza (?). Jakby moje włosy przyzwyczaiły się do niej i nie widziałam później efektów. Plusa daję za wygodne opakowanie, zapach i konsystencję.
    Zalety:
    • Zapach, wygodne opakowanie i konsystencja.
  • 2 kwietnia 2020 o 22:11
    Ma plusy i minusy
    Zdarzało mi się nie raz kupować o stosować kosmetyki zawierające skład ślimaka. Zwykle byłam z nich zadowolona, gdy stosowałam ją ma twarzy czy skórze całego ciała. Miałam usilną nadzieję, że na moje zniszczone zimą włosy podziała równie skutecznie. Produkt ma konsystencję kremową, o przyjemnym kwiatowym zapachu, łatwo się rozsmarowuje, wydajność też na zdecydowany plus. Bardzo podoba mi się także estetyka opakowania oraz łatwość stosowania, pompką ułatwia korzystanie z produktu i pozwala na jego zaoszczędzenie. Tu kończą się plusy. Działanie jest bardzo przeciętne. Po pierwszym użyciu byłam bardzo na tak, z każdym kolejnym było tylko gorzej. Produkt nie odżywia, nie nawilża, nie rewitalizuje jak obiecuje producent. Nie zauważymy nawet doraźnego działania, nie mówiąc o długofalowym, które może przynieść więcej szkody niż pożytku. U mnie kosmetyk obciążył włosy i sprawił, że stały się sztywne i nie wiem czy nie przyczynił się także do ich osłabienia, które teraz obserwuję.
    Zalety:
    • Wydajność, zapach, opakowanie, cena
    Wady:
    • Działanie
  • 2 kwietnia 2020 o 16:31
    Genialna odżywka do włosów!
    Śluz ślimaka posiada silne właściwości naprawcze, regenerujące, wygładzające, ujędrniające - nic więc dziwnego, że stanowi składnik różnorodnych produktów kosmetycznych. Jest również bogatym źródłem kolagenu, elastyny, allantoiny, kwasu glikolowego i witamin. Do tej pory myślałam, że jest dodawany głównie do kremów - jakie było moje zdziwienie, kiedy odkryłam odżywkę do włosów z filtratem śluzu ślimaka od VisPlantis :) Odżywkę zakupiłam na jednej z promocji, a za opakowanie o pojemności 300 ml zapłaciłam około 6 złotych. I prędko przystąpiłam do jej przetestowania. Opakowanie kosmetyku to smukła, półtransparentna butelka wykonana z plastiku. Dzięki dołączonej pompce stosowanie odżywki pod prysznicem lub w wannie podczas kąpieli, to naprawdę czysta przyjemność. Jej konsystencja jest gęsta i przypomina bardziej maskę, niż odżywkę. Świetnie aplikuje się ją na włosy, ponieważ nie spływa z nich, przy tym pachnie bardzo świeżo i przyjemnie. Zarówno jej nakładanie, jak i spłukiwanie z użyciem wody są szybkie, sprawne i bezproblemowe - ponadto odżywka nie obciąża włosów. Jak informuje producent, posiada właściwości wzmacniające, regenerujące i zmiękczające włosy. Odżywki do włosów zużywam bardzo prędko - wynika to z tego, że nakładam je po każdym umyciu włosów, zazwyczaj co drugi dzień. Jestem posiadaczką długich, rozjaśnianych pasm, z tendencją do przesuszenia. Od tego typu produktów do włosów oczekuję ich wygładzenia, nadania miękkości oraz ułatwienia w rozczesywaniu. Zdaję sobie bowiem sprawę, że od silniejszej regeneracji i wzmocnienia są maski. Przechodząc do konkretów - odżywka ze śluzem ślimaka od VisPlantis w pełni sprostała moim oczekiwaniom, jest naprawdę super! :) Po każdym umyciu włosów pozostawiałam ją na około 10 minut, pozwalając na wniknięcie w pasma. Po zastosowaniu moje włosy bardzo łatwo rozczesywały się, były świetnie dociążone, wygładzone oraz przyjemnie miękkie w dotyku. Były ponadto sypkie, lśniące, po prostu piękne! :) Jestem bardzo zadowolona i szczerze polecam - tym bardziej, że to niewielki wydatek. Z wydajności też jestem zadowolona. Mówię Wam, nprawdę warto :))
    Zalety:
    • przystępna cena,
    • wygodne opakowanie z pompką,
    • gęsta konsystencja,
    • śliczny zapach,
    • spełnia obietnice producenta,
    • wygładza i dociąża włosy,
    • nadaje miękkości i blasku,
    • ułatwia rozczesywanie,
    • jest bardzo wydajna.
    Wady:
    • brak.
    Drogeria Jasmin
  • 29 marca 2020 o 20:36
    całkiem niezła
    Na odżywkę trafiłam przy okazji subskrypcji jednego z pudełek z kosmetykami. Przyznam, że jestem z niej zadowolona. Umieszczona jest w ładnym opakowaniu z pompką przez co bardzo łatwo się ją dozuje. Odżywka ładnie pachnie i fajnie nawilża oraz wygładza włosy. Używam jej całkiem sporo a mam wrażenie, że się nie kończy;) Jest bardzo wydajna. Włosy po wysuszeniu są gładkie, delikatne, dobrze się rozczesują i pięknie pachną.
    • działanie