Pielęgnacja po depilacji

Clarena Depilation Line, No More Hair, Silver Emulsion Srebrna emulsja po depilacji opóźniająca odrost włosów

Clarena Depilation Line emulsja opóźniająca odrost włosów 100ml

• 18 czerwca 2024 o 6:19
    Pic na wodę, fotomontaż
    Nie umiem racjonalnie wytłumaczyć co skłoniło mnie do zakupu tego kosmetyku i dlaczego jako 40letnia weteranka depilacji uwierzyłam, że jakiś tam balsamik powstrzyma porost włosów. Niemniej zainwestowałam i śmiać mi się chce z samej siebie bo kosmetyk oczywiście nie spowalnia porostu włosów nawet o jeden dzień:) Konsystencja dość lejąca, kolor srebrny, faktycznie musi mieć jakiś % srebra bo drobne ranki, zadrapania leczą się szybciej niemniej powód dla którego został zakupiony był inny. Dla mnie bubel.
  • 7 września 2019 o 22:16
    Brak obiecywanych efektów....
    Zużyłam dwa opakowania produktu, ale niestety nie zauważyłam żadnych efektów... Kupiłam go u kosmetyczki, jako ratunek dla szybko rosnących włosków na nogach i problemów z wrastaniem włosków po depilacji. Niestety produkt nie poprawił żadnego z tych problemów. Pomimo częstego stosowania, nie zauważyłam kompletnie żadnej różnicy w wyglądzie nóg i szybkości wzrostu włosów. Zużyłam dwa opakowania, bo myślałam, że może po prostu trzeba używać żelu dłużej, ale niestety to nic nie zmieniło. Nie polecam, bo obiecywanych efektów kompletnie nie zauważyłam. Lepiej jest użyć porządnego balsamu nawilżającego zamiast tej emulsji.
    Wady:
    • brak spowolnienia wzrostu włosów,
    • brak wpływu na wrastanie włosów.
  • 20 grudnia 2018 o 21:51
    Rozczarowanie
    Kupiłam ten badziew ze względu na sporo pozytywnych komentarzy. Znalazłam jakąś tam ofertę i od razu wzięłam 3 tubki, bo spodziewałam się średniej wydajności. Emulsje stosowałam w parze z depilatorem głównie na nogi. Ponieważ instrukcja na opakowaniu jest bardzo oszczędna i niezbyt precyzyjna, zazwyczaj nakładałam ten produkt bezpośrednio po depilacji oraz przez kolejny tydzień, co wieczór. Próbowałam również intensywniejsze stosowanie. Jednak od razu, szczerze i uczciwie napisze, że guzik to daje.... Ale zacznę od początku. Produkt kupujemy w małej białej tubce. Emulsja ma srebrzysty kolor, ze sporą ilością błyszczących drobinek. W zasadzie, to wygląda bardziej jak kosmetyk rozświetlający niż pielęgnujący. Jest gęsta, żelowa. Dobrze się rozprowadza po skórze, ale wolno wchłania. Po paru minutach skóra staje się lepka, więc trzeba odczekać jeszcze chwilę i dopiero jest gładko i przyjemnie. Jak już wspomniałam na porost włosów ten preprata nie ma żadnego wpływu. Jeszcze na początku wydawało mi się, że całkiem nieźle nawilża skórę, ale po czasie zauważyłam, że to pozorne. To chyba jakiś mix sylikonów, bo po nałożeniu skóra jest mega gładka, ale przy kolejnej kąpieli czuję, że zmywam tą "powłokę". Moja sucha skóra źle zniosła długotrwałe stosowanie tej emulsji. Po pewnym czasie stała się bardziej podatna na podrażnienia i przesuszona. Nie wrócę już nigdy do tego kosmetyku i nie polecam...
    Zalety:
    Wady:
    • brak efektów na porost włosów
    • bardzo kiepskie właściwości pielęgnacyjne - pozorne nawilżenie
    • nie nadaje się dla suchej skóry
    szpilla
    1 sierpnia 2017 o 9:05
    Spełnia obietnice
    To chyba mój drugie preparat z rodzaju opóźniaczy podepliacyjnych. Zapoznałam się z nim u mojej kosmetyczki, która używała go na mnie i innych klientkach, więc od razu wiedziałam, że faktycznie zmniejsza podrażnienia, ma delikatny, odświeżający, nienachalny zapach i lekką, nietłustą konsystencję. Po zakupie doczytałam na opakowaniu, że powinien być używany przez 14 dni po depilacji. Stosowałam go zazwyczaj dość obficie, jak maseczkę do wchłonięcia lub lekkiego wmasowania. Niestety chyba nigdy nie dotrwałam do 14 dni, ale i tak efekt jest naprawdę dobry, odrost pojawia się wolniej. Nie pamiętam też, aby przy mojej problematycznej,alergicznej i niedoczynnościowo-tarczycowej skórze były jakiekolwiek problemy. Opakowanie to solidna tuba, zamknięcie nie odpada, plastik jest elastyczny i łatwo wycisnąć odpowiednią ilość emulsji. Emulsja jest żelo-kremem, o lekko przezroczysto-mlecznej barwie, a na skórze jest przezroczysta. Przy zastosowaniu daje odczucie lekkiego schłodzenia i nawilżenia. Aż szkoda, że balsamy na lato do ciała nie zawsze są tak miło chłodzące.
    Zalety:
    • działanie spowalniające odrost i łagodzące
    Wady:
    • Brak wad
  • 16 lipca 2013 o 15:06
    A włoski jak rosły, tak rosną...
    Tak, miałam wysokie oczekiwania co do tego kosmetyku. Oczami wyobraźni widziałam swoje łydki gładkie i bezwłose przez przynajmniej miesiąc! Na marzeniach się skończyło. Owłosienie z nóg usuwam depilatorem elektrycznym albo woskiem, samodzielnie w domu. Są to metody gwarantujące bardziej trwały efekt, ale szumnie obiecywanych przez producentów rezultatów ("nogi idealnie gładkie przez 3 tygodnie" i tego typu bzdury) jeszcze nigdy nie udało mi się osiągnąć. Postanowiłam sięgnąć po fachowe wsparcie. Emulsję Clareny nabyłam na Allegro, 200ml kosztowało ok. 42zł. Początkowo wydawało mi się, że zawartość tuby wystarczy mi na nie wiem jak długo, na solidne wysmarowanie jednej łydki wystarczała bowiem kulka o średnicy centymetra. Jakież zatem było moje zdziwienie, gdy po miesiącu niecodziennego stosowania na same tylko łydki (a z przykrością stwierdzam, że nadzwyczajnej długości to one nie są), sporadycznie na bikini, tuba zaczęła pluć powietrzem! Instrukcja użytkowania emulsji może budzić konfuzję: nakładać tylko bezpośrednio po depilacji? Czy może codziennie przez dłuższy czas, bez względu na stan owłosienia? Osobiście zaraz po zabiegu stosowałam 2x dziennie, po kilku dniach zmniejszałam częstotliwość do 1x dziennie, potem spadała ona wraz z przybywaniem odrostów. I szczerze: absolutnie żadnej różnicy w szybkości odrastania włosków w stosunku do czasów sprzed emulsji nie widziałam. Jak odrastały, tak odrastają, i tyle. Umówmy się zatem, że hamować wzrostu włosków to ten preparat nie potrafi. Umie natomiast co innego: pięknie łagodzi podrażnioną po depilacji skórę, chłodzi, nawilża, koi, likwiduje zaczerwienienia, zapobiega stanom zapalnym. Na drugi dzień po porządnym zabiegu depilatorem mogę pokazać nogi ludziom, bo nie wyglądają jak biedronka w czerwone kropki! I to wystarczy żebym kupiła kolejne opakowanie:) Spróbować nie zawadzi, a nuż też się zaprzyjaźnicie. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno 200ml

Zobacz także inne Pielęgnacja po depilacji