Podkłady

AA Dream Minerals, Silky Matt Foundation Podkład matujący z pigmentami mineralnymi

AA Dream Minerals Podkład Silky Matt 103 light beige 30ml

• 15 lutego 2021 o 16:48
    Podkład jakiego szukałam
    Kupiłam go na wyprzedaży i żałuję że tak późno. Produkt jest delikatny, dopasowuje się do koloru skóry, bardzo dobrze i równomiernie się go nakłada oraz nie powoduje uczucia ściągania skóry. Nakładając nie musimy się martwić że będziemy mieć plamy na twarzy. Po jego nałożeniu twarz jest wygładzona i wygląda na delikatnie pomalowaną (bez wrażenia "tapety"). Na twarzy utrzymuje się długo i nie powoduje błyszczenia skóry.
    Zalety:
    • Dopasowuje się do koloru twarzy
    • Nie powoduje ściągania skóry
    • Łatwość w nakładaniu
    • Długotrwały efekt
    • Nie powoduje efektu tapety
    • Skóra jest wygładzona i się nie świeci
    Drogeria Super-Pharm
    veronqv
    29 grudnia 2020 o 13:30
    Bardzo go lubię ;)
    Kupiłam kolejne opakowanie, niestety nie można już dostać go w drogerii stacjonarnie + jest tani + bardzo wydajny + lekka formuła + bardzo ładnie wygląda na skórze - troszkę ciemnieje - odkłada się nieco w zmarszczkach
  • 30 sierpnia 2019 o 21:23
    Rozczarowanie
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Miałam okazję używać podkładu AA Dream Minerals w wersji nawilżającej. Bardzo dobrze mi się sprawdził, więc myślałam, że ten będzie miał podobne działanie, choć oczywiście matowe, ze względu na inną wersję. Niee. Myliłam się. Opakowanie jest podobne do drugiego podkładu z serii, ma jedynie inną szatę graficzną. Tubka jest mała, wygodna, poręczna, łatwa do przecięcia pod koniec produktu. Konsystencja podkładu jest lekko rzadka, choć nie za bardzo. Podkład dobrze się rozprowadza po skórze. No cóż... i na tym koniec zalet. Dokładałam chyba ze dwie warstwy podkładu, bo nie mogłam uwierzyć, że praktycznie wcale go nie widać. Może jakiś tam lekki koloryt został nadany, jakieś wyrównanie tonów itp., ale nic więcej. Podkład nie ma matowego wykończenia, nie ma żadnego pozytywnego działania. Prawie że go nie widać na skórze. Przez jego słabe działanie oczywiście w ciągu dnia także jest coraz gorzej, pod koniec dnia już w ogóle nie widać, że jakikolwiek koloryt na tej twarzy był. W ciągu dnia pory robią się bardzo widoczne. Jeżeli przy aplikacji w ogóle zauważymy jakieś jego działanie, to i tak szybko znika. Korzystałam z próbki, która starczyła mi na więcej razy, więc mam poczucie, że jednak to nie wina mojej aplikacji czy pogody- bo używałam go kilka razy. Nie polecam.
    • Lekkie nadanie kolorytu cerze
    Wady:
    • Dostępność
    • Zero matu
    • Brak działania
    • Widoczność porów
    Agav3
    16 marca 2019 o 22:28
    Żółta tonacja, całkiem całkiem
    Jak za ta cenę ( w drogerii Natura 16 zl) nie spodziewałam sie cudów ale.... Mile zaskoczenie, Kolor (mam 03 light beige) jasny, żółty odcień, nie ciemnieje na twarzy, nie splywa, nie tworzy plam. Ładnie sie rozprowadza i ładnie wygląda na twarzy. Kolor podobny do MAC NC 15) Zaraz po nałożeniu jest matowy, twarz wyglada swiezo, zdrowo - mi sie podoba - niestety po ok 2-3 godz zaczyna sie świecić - trzeba przymatowic i nadal wyglada dobrze. Krycie średnie, faktycznie mozna budować. Ogólnie rzecz biorąc - nie jest źle. W swojej karierze testowalam mnóstwo podkładów a ten...jest taki inny Warto spróbować. Do cer mieszanych powinien sie sprawdzić.
    Zalety:
    • KOLOR
    • Malo sie sciera
    • Krycie
    Wady:
    • Po 2-3h zaczyna się świecic
    Drogeria Natura