Kremy tonujące

Essence You Better Work!, Tinted Day Cream Koloryzujący krem na dzień

Marta_3
    17 maja 2022 o 12:50
    Całkiem niezły
    Generalnie nie jest to taki zły produkt. Rzeczywiście po kilku minutach zmienił odcień na ciemniejszy (ja wybrałam medium), ale w moim przypadku po nałożeniu trochę też na szyję wygląda okej i nie odcina się. Zauważyłam że delikatnie wyrównał koloryt i w jakimś stopniu zakrył zaczerwienienia. Świetnie też poradził sobie z porami. Ogólnie na buzi wygląda bardzo ładnie! Jest dość wytrzymały na twarzy i na razie nigdzie się nie starł. Jeśli chodzi o cenę to jest to dla mnie jeden z lepszych kremów z niższej półki.
    Drogeria Natura
  • 3 kwietnia 2022 o 21:31
    Totalna porażka
    To coś to nie jest ani krem ani podkład, jego konsystencja jest jak woda z farbką. Po otwarciu wszystko się wylewa aż nie wiadomo co robić ???? Opakowanie jest normalne więc chyba jedyny plus. Kupiłam go w Rossmanie w promocji za 8 zł już wiem dlaczego był taki tani. Po wylaniu się dużej ilości produktu nakładanie go na buzie jest dość oporne mimo swojej konsystencji, nie wtapia się w skore, robi plamy i nic nie kryje. Mam dość duże blizny po trądziku nie oczekuje od niego super krycia bo to "krem" ale on nie zasłania nic nawet lekkich piegów. Dodatkowo tak wchodzi w pory, że wygląda jak bym miała tam dziury. Mimo, że dałam tak mało kasy nie szkoda mi wywalić tego do kosza. Kupiłam kolor 10 light a jest tak pomarańczowy, że nie jedna opalona kobita mogła by go sobie nakładać. Dla mnie ogromy bubel. Nie robi nic to dokładnie jak woda ????
    Zalety:
    • Opakowanie łatwe w obsłudze, później można je rozciąć i wykorzystać cały produkt
    Wady:
    • Brak krycia
    • Kolor mocno pomarańczowy
    • Wodnisty dużo samoczynnie wylatuje produktu
    • Brzydki zapach
    • Ciągnięcie na twarzy
    • Uwydatnia pory
  • 2 lutego 2022 o 12:37
    Totalny bubel od Essence
    Nie wystawiam recenzji po 2-4 razy po użyciu, ale w tym przypadku jestem przekonana, iż krem koloryzujący od Essence, to totalny bubel, który jest do niczego. Biorąc pod uwagę, że głównym zadaniem jest wyrównanie kolorytu, to ten krem nie ma dosłownie żadnego krycia. W konsystencji jest bardzo rozwodniony i leisty, przez co nie wydajny. Nie poprawi kolorytu skóry, nie przykrywa nawet najdelikatniejszych niedoskonałości. Jedynym plusem jakim w nim widzę, to ochrona przed światłem UV i tyle. Więcej innych zalet nie widzę.
  • 7 czerwca 2020 o 12:50
    Odcień "Light"
    Nie jest to tak tragiczny produkt, jak opisują go pozostałe recenzje. Ja, jak wszystkie BB kremy, rozcieram go palcami i może to jest klucz do sukcesu. Po wyciśnięciu z tubki wydaje się być bardzo ciemny ale po roztarciu robi się jasny. Po jakimś czasie delikatnie ciemnieje w stronę beżu, absolutnie nie miałam pomarańczy na twarzy. Light nie nada się do cer alabastrowych, ale ja mam cerę jasną, takie 150 Revlon CS i mi pasuje. Poziom krycia: 1.5/5. Ma wykończenie matowe i bardzo długo trzyma ten mat. Nie uwydatnia porów, na skórze jest niewidoczny. Jest "taki se", ale tragedii nie ma.
    Zalety:
    • SPF 20
    • bardzo długo trzyma mat
    • wydaje się być niewidoczny na skórze
    Wady:
    • lekkie krycie
    • mała wydajność
  • 1 lutego 2020 o 12:14
    A mogę dać ocenę na minus?!
    Kochane kobietki, błagam - czytajcie na Wizażu opinie o kosmetykach zanim je kupicie - to może tylko ochronić Wasz portfel o Waszą skórę! Zobaczyłam na półce w naturze i stwierdziłam, że może być fajną, lekką alternatywą i w CIEMNO (słowo kluczowe), bo nie było testera, a ja nie mam zwyczaju otwierać kosmetyków, wzięłam kolor light. Chciałam dzisiaj użyć i jakie było moje zdziwienie, jak z tubki wypłynęło coś, co kolorem przypomina mi podkłady z bazaru, sklepu po 5 zł czy chińskiego marketu - nie umniejszając im, ponieważ wydaje mi się, że z tych sklepów kosmetyki może mają lepszą konsystencję... Kolor skojarzyć można z tym, co nie raz widzimy na prześmiewczych obrazkach, gdzie dziewczyna ma zrobioną maskę z podkładu, różowe usta, itd.... Konsystencja? Rozwodnione coś... Może nie kosztowało dużo, ale pewnie nie ja pierwsza nacięłam się na taką "perełkę"...
    Zalety:
    Wady:
    • Kolor żółtej pomarańczy
    • rozwodniona lpnsystencja
    Drogeria Natura