Serum i maski do ciała

Cien Food for Skin, Ujędrniające serum-booster do ciała `Wyszczuplenie z zieloną kawą`

• 25 października 2023 o 21:29
    Słabo...
    Serum dostałam w prezencie, skoro więc już je mam, to trzeba używać. Ogólnie jest naprawdę przeciętne, nie robi praktycznie nic. Opakowanie to miękka tuba. Według mnie to średnio praktyczne rozwiązanie, ale co kto lubi. Sama konsystencja jest żelowa, lekka. Serum przy nakładaniu jest kleiste, ale szybko się wchłania. Wiele osób pisało, że ich skóra później się kleiła - ja nie zaobserwowałam u siebie tego efektu. Jeśli chodzi o działanie, to jedyne co serum robi, to nawilżenie i to bardzo przeciętne. Jeśli nie mamy suchej skóry, to powinno być wystarczające, natomiast w innym przypadku zdecydowanie odradzam. A jeśli chodzi o wyszczuplanie czy zmniejszenie widoczności cellulitu, no cóż, można włożyć to między bajki. Podsumowując, na pewno do niego nie wrócę ani nikomu nie polecę.
    Zalety:
    • Tanie.
    • Ładne opakowanie.
    • Szybko się wchłania.
    Wady:
    • Kiepsko nawilża, kompletnie nie nadaje się dla suchej skóry.
    • Nie zmniejsza widoczności cellulitu.
    • Nie wyszczupla.
    • Klejące, chociaż na szczęście nie utrzymuje się to na skórze.
  • 23 maja 2021 o 16:09
    Jestem na nie
    W tym produkcie wszystko poszło nie tak. Zaczynając od dziwnej, glutowatej konsystencji, którą trudno rozsmarować na skórze. Do tego produkt słabo się wchłania. Efekt ujędrnienia? O nim można tylko pomarzyć. Wyszczuplenia też rzecz jasna nie ma co szukać po jego zastosowaniu. Zapach również nie przypadł mi do gustu. Nawet w tak niskiej cenie nie ma co sięgać po ten produkt.
    Zalety:
    Wady:
    • nie ujędrnia
    • brzydko pachnie
    • dziwna konsystencja
  • 10 maja 2021 o 23:46
    "Glut"
    Od jakiegoś czasu testuję kosmetyki marki Cien Food For Skin i jestem naprawdę zadowolona, ale ujędrniające serum boster to wielki niewypał. Liczyłam na dobry produkt, lecz niestety nin nie jest. Konsystencja żelowa- po nałozeniu na skórę nie wchłania się i zostaję klejąca powłoka. Efektów nie ma żadnych oprocz klejenia się. Raz posmarowałam się na noc po kąpieli i wszystko się do mnie kleiło, nie wspominając, że nie mogłam się przytulić do męża, bo by się do mnie również przykleił :) jak powiedziała moja córka, posmarowałam się glutem:) Naprawdę liczyłam na coś dobrego ujędrniającego. Nie polecam
    Wady:
    • Nie wchłania się i klei
  • 24 marca 2021 o 1:53
    Bez rewelacji
    Ujędrniające serum-booster marki Cien kupiłam na promocji w Lidlu i zapłaciłam za nie 3,99 zł zamiast 7,99 zł. Całkiem niezła okazja, bo produkt nie jest na tyle dobry, żeby płacić za niego pełną cenę. Producent deklaruje 90% składników pochodzenia naturalnego (objętościowo), jednak ta naturalna część składu jest uboga, raptem 3 składniki, w tym woda. Pozostałe to gliceryna i ekstrakt z zielonej kawy. Nie spodziewałam się cudów po produkcie za kilka złotych, ponieważ wiadomo, że nie usunie nam cellulitu, bo taką moc to mają chyba tylko bardzo drogie kosmetyki, o ile w ogóle mają. Właściwie nie zauważyłam żadnego działania, a używam kremu głównie na uda. Używam, bo używam, że y skończyć i chyba tyle. Na częściach ciała, na które go nakładam nie mam teraz przesuszonej skóry, więc nie wiem czy on robi cokolwiek w kierunku nawilżenia. Tyle, że gdy go rozsmarowuję to przy okazji robię masaż skóry, to więc chociaż tyle z niego pożytku. Zapach ma super, soczysty, jakby owocowy, bardzo przyjemny dla mnie. Dużo osób pisze, że nie wchłania się i pozostawia tłustą warstwę na skórze. U mnie na szczęście to nie występuje na smarowanych miejscach, serum szybko wnika w skórę i niedługo potem zapominam o tym, że go używałam. Natomiast przy użyciu większej ilości pozostawia lepką warstwę na dłoniach, ale to nie problem, bo po użyciu go zaraz biorę inny balsam i smaruję nim resztę ciała i wtedy ta warstwa schodzi z rąk. A gdy tego etapu nie ma, wystarczy opłukać ręce. Kupiłam go z ciekawości skuszona promocją, ale więcej razy się już nie spotkamy. Chociaż dziwne, bo polubiłam jego konsystencję i zapach, no ale jednak czy warto płacić za coś, gdy nie widzimy żadnych efektów? Dodatkowo przez średnią pojemność (200 ml) szybko się kończy. Mimo że nie używam go dużo, to prawie już nie mam, a używam może od 3 tygodni i nie codziennie, bo czasem o nim zapominam. Nie wiem czy ocena 3 nie jest za wysoka, powiedzmy że to takie 3-, bo mimo braku efektów przyjemnie mi się to stosuje za sprawą kojącego zapachu.
    Zalety:
    • bardzo ładny zapach
    • przyjemna konsystencja
    • bardzo szybko się wchłania
    • może trochę nawilża
    • wegańska formuła
    • bardzo ładne opakowanie
    Wady:
    • nie działa ujędrniająco ani nie zmniejsza widoczności pomarańczowej skórki, więc tak naprawdę można w ogóle go nie kupować
    • nie wyrównuje kolorytu, co też było obiecaną producenta. A może trzeba używać go bezlitośnie po 2 razy dziennie każdego dnia i przez dłuższy czas - mi się zdarza dzień bez użycia
    • skład nie jest jakiś mocno rewelacyjny
  • 15 grudnia 2020 o 20:25
    Niestety bardzo nie...
    Ma żelową konsystencję - okej, w końcu nie jest to typowy balsam. Jednak klejące wykończenie i chemiczny zapach pseudo-owoców sprawiają, że nie jestem w stanie go dokończyć i sprawdzić jego działanie :( Po kilku użyciach leci do kosza - nie ratuje go nawet niska cena :(
    Zalety:
    • nic :(
    Wady:
    • lepi się
    • chemiczny zapach, który jak na złość utrzymuje się na skórze