Emulsje, esencje i boostery

Christian Dior Hydra Life, Deep Hydration Sorbet Water Essence Serum nawilżające

• 4 kwietnia 2020 o 14:11
    Cudowna lekkość i świeżość
    Serum to nieodłączny punkt w mojej pielęgnacji - i na dzień i na wieczór - nie wyobrażam sobie nałożenia kremu zaraz po użyciu toniku - zaraz czułabym, że czegoś brakuje :) Czasami serum zastępuję esencją a czasami używam i jednego i drugiego (kiedy skóra wymaga dodatkowej pielęgnacji, takiego odżywczego kopa :)). Moja cera jest mieszana z problemem trądzikowym (na szczęście obecnie wygaszonym) także muszę uważać z doborem kosmetyków do oczyszczania, peelingów, masek i oczywiście kremów - to nie ma mowy o zapychaczach i produktach bardzo tłustych (oprócz olejków do demakijażu, które moja cera uwielbia i zawsze używam jako pierwszy krok w demakijażu). Serum to już zupełnie inne sprawa - tu ogranicza mnie tylko to jakiego efektu oczekuję, co powinno mieć w składzie i z czym chciałabym je połączyć. Tym razem byłam zdecydowana na coś silnie nawilżającego (cera mieszana również tego potrzebuje), odświeżającego, energetyzującego - dodającego blasku. Moja cera potrzebowała właśnie tego - w trakcie sezonu jesienno - zimowego mam problem z szarym kolorytem i takim brakiem "życia". Wyglądam jak ciągle byłabym zmęczona - co innego jest latem - trochę opalenizny i jest zupełnie inaczej! Wiem, że nie powinno się opalać skóry twarzy - zmarszczki, utrata elastyczności i te sprawy, ale ja po prostu uwielbiam słońce i zawsze po opalaniu staram się odżywić i wypielęgnować skórę tak bardzo jak tylko mogę :) Tak więc, po tym dość długim wstępie, serum dobieram ze względu na aktualne potrzeby :) Tym razem postawiłam na coś głęboko nawilżającego i przywracającego zdrowy wygląd skóry - mój wybór padł na serum Deep Hydration z serii Hydra Life od Diora. Serum (40 ml) zapakowane jest w szklaną, prostą buteleczkę z pompką. Kolor morski nawiązuję oczywiście do wody, nawilżenia, oczyszczenia i świeżości. Prezentuje się bardzo ładnie i przejrzyście :) Kosmetyk ma za zadanie silnie nawilżyć, odżywić, przywrócić blask i zdrowie skórze - dodatkowo ma pomagać we wzmacnianiu naturalnej bariery ochronnej skóry. W składzie znajdziemy malwę, wyciąg z liści Haberlea oraz naturalne kwasy owocowe. Serum stosujemy rano i wieczorem przed kremem a po oczyszczeniu i toniku. Tu nie mogę nie wspomnieć o wydajności - wystarczą dwie pompki do aplikacji na całą twarz co przy opakowaniu 40 ml sprawdza się naprawdę bardzo dobrze - wydajność jest świetna :) Serum wmasowywałam w twarz a następnie przechodziłam do aplikacji kremu. Zaraz po nałożeniu czuć bardzo przyjemną świeżość i taką jakby "czystość". Skóra jest przyjemnie nawilżona i jakiekolwiek uczucie ściągnięcia po myciu (u mnie czasami się pojawia) szybko znika. Bardzo przyjemny etap pielęgnacji :) Teraz już tylko krem i mamy koniec - chyba, że jest dzień więc jeszcze makijaż :) Serum świetnie współpracowało z każdym kremem - i tym na dzień i tym na noc. Tu bez niespodzianek. Używałam go regularnie przez kilka miesięcy - z różnymi kremami i efekty pielęgnacyjne są bardzo zadowalające. Co ciekawe od jakiegoś czasu nie mam problemów ze ściągnięciem skóry po myciu - ale to również zasługa dobrego olejku do demakijażu i oczywiście kremu - wszystkie kroki pielęgnacyjne wpływają przecież na kondycję skóry. Miałam również problem z przesuszaniem skóry w ciągu dnia - mimo iż jestem posiadaczką cery mieszanej to ogrzewanie i klimatyzacja zrobiły swoje, niestety. Ten problem na szczęście ustąpił i tu mamy właśnie to działanie nawilżające i wspomagające barierę ochronną skóry. Przy regularnym stosowaniu cera również zaczyna wyglądać zdrowiej, bardziej promiennie :) O takim działanie właśnie mi chodziło - przywrócenie "życia" cerze w czasie chłodnych i pochmurnych miesięcy. Dodatkowo, muszę zaznaczyć, że w trakcie używania serum nie doświadczyłam żadnego uczucia pieczenia czy podrażniania. Wszystko w jak najlepszym porządku. Plus ode mnie również za bardzo przyjemny, dość delikatny zapach - uwielbiam pachnące kosmetyki - i te do pielęgnacji ciała, i te do włosów i oczywiście do twarzy :) To taka dodatkowa przyjemność w trakcie aplikacji produktów. Serum Deep Hydration uważam za bardzo udany i ciekawy kosmetyk pielęgnacyjny - dodatkowo przyjemny w używaniu :) Daje bardzo dobre, zauważalne efekty - dostałam to czego oczekiwałam a więc konkretnego nawilżenia, odświeżenia, odżywienia i przywrócenia blasku poszarzałej skórze. Taki energetyzujący zastrzyk dla skóry :) Jedyny minus to niestety dość wysoka cena - wiem, że czasami można kupić serum w ofercie specjalnej także polecam wtedy na nie zapolować - ja jestem z niego bardzo zadowolona i z pewnością do niego wrócę :)
    Zalety:
    • Ładne opakowanie z pompką
    • Przyjemny zapach
    • Bardzo dobra wydajność
    • Szybko się wchłania i nie pozostawia lepkości na skórze
    • Świetnie współpracuje z różnymi kremami do twarzy
    • Nie podrażnia
    • Przywraca zdrowy wygląd skóry
    • Bardzo dobrze nawilża
    • Daje uczucie świeżości
    • Pomaga przywrócić i wzmocnić barierę ochronną skóry
    Wady:
    • Wysoka cena
    Mikmal
    3 marca 2019 o 20:51
    Serum owszem nawilża bardzo dobrze jednak czy warte jest swojej horrendalnej ceny... Jak zaznaczałam wielokrotnie takie kwoty przeznaczane na pielęgnacji pozostawiam tylko i wyłącznie do indywidualnego rozpatrzenia.
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Kolejny produkt z serii Christian Dior, Hydra Life-Deep Hydration Sorbet Water Essence (Serum nawilżające). Wcześniej w swojej opinii pisałam o kremie tej marki, który to wówczas w zestawie testowałam z tym właśnie serum. W ramach wstępu kilka słów jakim cudem weszłam w posiadanie tego produktu. Robiąc zakupy w Douglasie otrzymałam serum w formie testera. Maleńki plastikowy pojemniczek- ale moi drodzy wypełniony po sam brzeg. Co mnie bardzo ucieszyło. Nie spodziewałam się, aż takiej szczodrości ze strony sprzedawczyni. Jednak potraktowała to jako gratis do zakupów :p W pełnowymiarowej wersji serum zamknięte jest w masywnej szklanej buteleczce- wydobywane za pomocą pompki. Tak jak najbardziej lubię- jest to najbardziej higieniczna forma podania produktu do użycia. Masywna plastikowa zatyczka- wszystko zaś elegancko zapakowane w kartonowe pudełeczko. Dodam jeszcze, że buteleczka wykonana z przeźroczystego szkła- bez trudu na bieżąco można monitorować poziom zużycia kosmetyku. Serum posiada bardzo, ale to bardzo lekką formułę. Koloru dosłownie błękitnego nieba- tak bym to najprościej nazwała aby w pełni odzwierciedlić barwę produktu. Zapach zaś piękny- wyczuwalny jednak lżejszy od wydania jakie oferuje krem. Jednak użyte razem obydwa produkty wspaniale się uzupełniają i zapach zyskuje na sile. Duet w ciągu dnia lekko wietrzeje. Następnie serum nałożone na oczyszczoną skórę rano po wcześniej wykonanym oczyszczaniu twarzy i tonizacji pozostawia skórę lekko lepką w dotyku, z czasem dosłownie wchłania się do zera. Skóra pozostaje gładka i gotowa do przyjęcia kolejnej porcji porannego nawilżenia. Mój zestaw testowałam jeszcze w połączeniu z filtrami SPF- makijaż nałożony idealnie trzymał się przez cały dzień. Co ciekawe serum posiada w składzie mentol, który daje przyjemny efekt chłodzenia. Owszem nie jest to nic trwałego, dość szybko ustaje, jednak daje on przyjemne wrażenie, że produkt działa i dogłębnie się wchłania. Co ważne serum dedykowane jest dla posiadaczek cery tłustej, mieszanej- więc zasadniczo takiej, która produkuje większe ilości niż normalna sebium. Wówczas należy szczególnie zwrócić uwagę aby nie aplikować na skórę ciężkich postaci, które dodatkowo będą ją zapychać i wzmagać efekt obronny skóry- wzmożone wydzielanie łoju. sytuacja błędnego koła. W przypadku duetu Dior nic takiego nie miało miejsca. Jedno opakowanie próbki, którą otrzymałam wystarczyło mi na spokojne trzy tygodnie użytkowania, więc więcej jak w przypadku kremu. Serum bardzo łatwo rozsmarowuje się na twarzy. Jest łatwe i lekkie we współpracy. Po trzech tygodniach skóra prezentowała bardzo dobrze. Nie wystąpiły żadne reakcje alergiczne- co poniekąd może być dziwne analizując skład kosmetyku. Nie jest to nic tworzonego na bazie czystej natury... Jednak takie proporcje spodobały się mojej skórze. Jednak podsumowując nie uważam, że koniecznie potrzebuję wydawać, aż tak ogromniaste pieniądze na serum, które dosłownie aż lub może tylko nawilżać skórę. Jednak cieszę się bardzo, że miałam możliwość przetestowania śmiało mogę stwierdzić ekskluzywnego kosmetyku- nie czuję po upływie naszego wspólnego czasu nieodpartej potrzeby posiadania pełnowymiarowego opakowania. Taki sam efekt bez większego trudu jestem w stanie osiągnąć, ba nawet osiągam dzięki dużo tańszym kosmetykom, które odznaczają się dużo lepszym składem i nie wymagają, aż takich nakładów pieniężnych. Jednak co do samego efektu jak już wspomniałam nie mogę powiedzieć absolutnie żadnego złego słowa. Serum faktycznie działa, buzia jest bardzo dobrze nawilżona, dodatkowo lekka formuła zarazem treściwa zabezpiecza i spełnia idealnie rolę zabezpieczenia nawilżenia skóry przez cały dzień. Zakup tego typu produktów uważam za bardzo indywidualną kwestię. Tak czy siak produkt oceniam bardzo dobrze. Lekki zarazem treściwy, przyjemny i wygodny w użyciu.