Kremy na noc

Alkmie Trend Alert, Call it Magic, Don't be Sh(y)iny Super Normalizing Cream Krem super-normalizujący

• 7 września 2022 o 15:31
    Trochę pic na wodę.
    Zainspirowana dużą ilością pozytywnych komentarzy, postanowiłam kupić krem na największe upały, kiedy moja twarz kocha się świecić i tworzyć dodatkowe problemy. Po kilku kremach, które spowodowały dodatkowy wysyp krost (w połączeniu z temperaturą 30+), chciałam jakoś uratować cerę na wyjazd wakacyjny i niestety przeżyłam ogromny zawód. Krosty, które miałam nie zmniejszały się w trybie turbo, tylko swoim normalnym rytmem. Na plus, buzia nie wyświecała się super mocno, ale już od jakiegoś czasu nie mam z tym problemów, nie było nowych prosaków (mam do nich skłonność przy złym kremie i wysokich temperaturach). Na minus, jak miał mi się jakiś pryszcz pojawić to i tak się pojawił. Więc tak z grubsza - krem biorąc pod uwagę cenę - niestety nie powala, mimo że niby ma pomagać przy cerach trądzikowych, ja dobroczynnych efektów nie zauważyłam (takich, żeby być pod wrażeniem, bo krem za taką cenę dla mnie powinien robić efekt WOW). Podsumowanie: Podobnie działał inny krem za 12 zł.... Tak więc...
    Zalety:
    • matuje skórę i nie wysusza jej (za bardzo)
    • brak wysypu prosaków przy wysokiej temperaturze (mam skłonność przy złych kremach)
    • dobry przy wysokich temperaturach, trzyma twarz tłustą w ryzach
    Wady:
    • brak efektów w zwalczaniu pryszczy, zmniejszaniu porów, co obiecuje producent
    • jakiś efekt daje, ale nic spektakularnego
  • 23 stycznia 2021 o 17:46
    Zapowiada się dobrze
    Od dłuższego czasu walczę ze swoją problematyczną skórę, która ma wypryski i tendencję do przetłuszczania się. Postanowiłam zacząć używać kosmetyków z naturalnym składem. I pierwszy na test, poszedł właśnie ten krem. Używam go od miesiąca i muszę przyznać, że dobrze działa na moją skórę. Mam wrażenie, że moja cera mniej się błyszczy, a wypryski zaczynają delikatnie się wyciszać. Skóra po tym kremie jest miękka, nie zostawia on lepkiej warstwy. Jestem pozytywnie zaskoczona, oby tak dalej.
  • 19 listopada 2020 o 15:43
    Dobrze wycisza niedoskonałości
    Krem wyciszył niedoskonałości, które pojawiły się na czole. Przy mieszanej, wrażliwej cerze zapewnił jednocześnie dobre nawilżenie, nadawał się pod makijaż. Jest on mega wydajny, potrzeba niewielkiej ilości aby nawilżyć całą twarz. Krem ma przyjemny zapach i lekką konsystencję i nie zapycha skóry.
    Zalety:
    • zmniejszenie niedoskonałości
    • nawilżenie
    Wady:
    • opakowanie mogłoby być bardziej przejrzyste, aby kontrolować zużycie produktu
  • 9 października 2020 o 20:08
    Lekka konsystencja, bez efektu ściągnięcia skóry.
    Krem kupiłam z myślą o okresach, kiedy pojawia się na mojej twarzy więcej wyprysków i zaskórników. Generalnie mam skórę suchą, naczynkową i dość wrażlwą - często kosmetyki stworzone z myślą o cerze trądzikowej, bardzo mi ją przesuszały. Tutaj jednak OGROMNE zaskoczenie! Nie dość, że fajnie sobie radzi z wypryskami, to jeszcze nie powoduje efektu ściągnięcia skóry. Dobrze sprawdza się również jako baza pod makijaż.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • wydajny
    • nie powoduje ściągnięcia skóry
    • matujące działanie - super baza pod makijaż
    • dobrze nawilża
    Wady:
    • bardzo delikatny zapach - praktycznie nie wyczuwalny
  • 30 lipca 2020 o 21:37
    Porządny krem dla tłustej cery, ogólnie polecam :)
    Krem naprawdę fajnie działał! Nie pozostawiał tłustego filmu, przyjemnie matowił skórę, w trakcie stosowania nie zaobserwowałam pojawiania się niedoskonałości ani zapychania ani nic takiego. Krem ładnie trzymał cerę w ryzach, nie musiałam sięgać po serum na wypryski ani nawet serum do tłustej cery, bo nie było takiej potrzeby, krem sam dobrze radził sobie z problemami cery tłustej, a jako serum mogłam stosować coś bardziej nastawionego na ujędrnianie niż niedoskonałości :P i był naprawdę wydajny, pół pompki było idealne na całą twarz, tak, żeby nic się nie świeciło a było ładnie matowe! Jeśli chodzi o minusy, to nie podpasował mi zapach - miał chyba przypominać trawę cytrynową, dla mnie bardziej pachniał jak cytrynowy odświeżacz do toalet :P ale w niczym to nie umniejszało działaniu. Natomiast jeśli chodzi o stosunek wysokiej ceny do jakości, to myślę, że jeśli ktoś ma spore zasoby gotówki i może sobie spokojnie pozwolić na taki krem, albo akurat jest niezła promocja, to warto - jeśli jednak ma to być zakup drogiego kremu od święta, to ja bym raczej kupiła tańszy krem do cery tłustej a większe pieniądze wydała na jakieś serum :)
    Zalety:
    • spełnia obietnice producenta, działanie matujące, w trakcie stosowania nie powstają niedoskonałości, świetna wydajność
    Wady:

Zobacz także inne Kremy na noc