Kremy uniwersalne

Pure by Clochee Light Balancing Cream Lekki krem normalizujący `Olej z krokosza i puder ryżowy`

• 4 stycznia 2025 o 15:38
    Szczęśliwy traf
    Do zakupu produktu zachęciła mnie miła pani z drogerii, która polecała mi lekkie kremy dla mojej wrażliwej, skłonnej do niedoskonałości skóry. Na szczęście był też akurat na promocji. Krem okazał się strzałem w dziesiątkę. Świetnie nawilża moją skórę, szybko się wchłania, nie podrażnia jej. Nie wiem na ile pomógł mojej skórze, ale spełniał swoje działanie w nawilżeniu i odżywieniu. Ma cudowny skład i dziwne, że Pure by Clochee nie jest bardziej popularne. Jedyny minus, to malutkie opakowanie.
    Zalety:
    • świetny skład
    • spełnia swoje zadanie
    • nie podrażnia mojej wrażliwej skóry
    • odżywiona skóra
    • opakowanie z pompką
    Wady:
    • małe opakowanie
    • nie wiem, czy skusiłabym się na niego, gdyby nie był na promocji
    ani34
    18 kwietnia 2023 o 20:37
    Mój ulubieniec
    Krem kupiłam z polecenia ekspedientki w drogerii. Okazało się, że jest to naprawdę przyjemny krem. Daje standardowe nawilżenie bym powiedziała, wiadomo kwestia ile nałożymy. Ja używam przy skórze mieszanej z skłonnością do trądziku jednej pompki i mi to wystarcza. Na pewno nie sprawdzi się osobom z suchą cerą i we wszystkich innych przypadkach gdzie oczekujemy super nawilżenia. Konsystencja jest bardzo lekka, wręcz wodnista. Nadaje się pod makijaż. Jedyne co w nim denerwuje to zapach, jest okropny, ale staje się mniej intensywny po paru użyciach więc idzie przeżyć.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • nawilża
  • 16 kwietnia 2023 o 17:01
    Zawód
    Sięgnęłam to ten krem ze względu na dobrą reputację marki szczególnie ze względu na świetny, naturalny skład. Niestety krem zupełnie mi nie podpasował ze względu na kleistą, nieprzyjemną konsystencje oraz nieprzyjemny zapach. Po nałożeniu pozostawia na mojej skórze uczucie lepkości, którego osobiście bardzo nie lubię. Poza tym krem ma ładne , wygodne opakowanie i jest łatwo dostępny w drogerii hebe.
    • Dostępność
    Wady:
    • Konsystencja
    • Brak nawilżenia, uczucie lepkości
  • 8 czerwca 2021 o 19:34
    Nie jest źle, ale mogło być lepiej
    Nie była to miłość od pierwszego użycia, a wręcz momentami ten krem doprowadzał mnie do łez.. Rolował się przy każdej możliwej okazji, więc ostatecznie poddałam się i zaczęłam używać go jako kremu na noc. Tu też nie było łatwo, to po prostu ciężko współpracuje z innymi kosmetykami - przynajmniej w moim przypadku. W moim przypadku najlepiej działa "solo". Mimo wszystko, mogę powiedzieć, że da się polubić. Krem jest lekki, o lekko lejącej konsystencji, nie zapycha cery, co jest dużym atutem przy cerach mieszanych, trądzikowych. Krem pozostawia na skórze lekki film, jednak po pewnym czasie do uczucie znika. Myślę, że sprawdzi się dobrze w okresie letnim. Krem spełnia swoją funkcjonalność, lekko nawilża. Krzywdy mi nigdy nie zrobił, mam cerę podatną na trądzik, po prostu nie było fajerwerków.
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Lekka konsystencja
  • 5 maja 2021 o 0:11
    Słaby jak na tę markę, wysusza skórę
    Miałam ogromne nadzieje co do tego kremu. Od dłuższego czasu szukałam czegoś co poskromi moją kapryśną skórę. Mam cerę mieszaną z tendencją do świecenia więc wydawał się być idealny dla mnie. Bardzo podoba mi się opakowanie z pompką, które jest nie tylko higieniczne ale znacznie ułatwia wydobywanie odpowiedniej ilość produktu. Ma dość specyficzny zapach, mi się podoba ale np.mój chłopak gdy tylko go wyczuje zatyka nos. Krem ma lekką konsystencję, w dotyku jest trochę jakby lepki. Szybko się wchłania, pozostawiając skórę matową. Jednak po dłuższym czasie mam okropne uczucie suchości i ściągnięcia. Przez brak nawilżenia skóra jeszcze bardziej się świeci. Nie nadaje się pod makijaż, czuję się bardzo niekomfortowo, jakbym w ogóle nie nałożyła kremu. Plusem jest to, że składniki są pochodzenia naturalnego. Produkt jest wegański, nietestowany na zwierzętach, a marka pochodzi z Polski. Do tej pory byłam zadowolona z ich produktów, ale ten krem to dla mnie rozczarowanie.
    Zalety:
    • składniki pochodzenia naturalnego
    • wegański
    • nietestowany na zwierzętach
    • opakowanie pompką
    Wady:
    • zapach bardzo specyficzny, nie każdemu przypadnie do gustu
    • za bardzo wysusza skórę przez co jeszcze bardziej się świeci