Emulsje, esencje i boostery

Alkmie Trend Alert, Slow Age, (GEN)ius Wrinkle Remover Peptide Mature Skin Booster Peptydowy booster do skóry dojrzałej

• 6 lutego 2022 o 12:08
    Przyjemny
    Używa od:próbka
    Oceniam próbkę, którą dostałam przy okazji zakupów. Kosmetyk okazał się pewnym zaskoczeniem, Głównie ze względu na bardzo lejącą konsystencję, która na początku wydawała mi się trochę za słaba jak na preparat antyzmarszczkowy ? Ale skoro to Booster to Użyłam go na noc po rollowaniu skóry dermorollerem i po nałożeniu ampułki Babor i olejku superfoods Alkmie . Już po pierwszych minutach po zabiegu skóra była fajnie napięta a zmarszczki mocno wypełnione. Rano moja twarz wyglądała na wyraźnie odmłodzoną , nawilżoną i wyraźnie odżywioną. Jednak z racji,ze uważam rollowanie plus ampułki jako absolutny hit w walce ze zmarszczkami przypuszzczam,że sam produkt Alkmie tego by nie zdziałał. Jako Booster jak najbardziej polecam, co do działania solo trudno mi się wypowiedzieć :)
    wrola1
    12 lipca 2021 o 9:47
    lepszy niż oczekiwałam
    Booster od alkemie był swego rodzaju pozytywną niespodzianką, bo choć lubię ich letnią serię kosmetyków z mango, reszta okazała się raczej średniakami. Dałam szansę boosterowi przez obiecane działanie oraz lekką konsystencję. Rzeczywiście, to coś pomiędzy esencją a kremem, wchłania się szybko, w gorące dni dwie warstwy zastępowały mi krem. Muszę powiedzieć też że gołym okiem widziałam jak fajnie spulchniał i wygładzał skórę. Kolejną pozytywną niespodzianką było to, że przy dość intensywnym zapachu zupełnie jej nie podrażnił. Bardzo pozytywny kosmetyk, choć może nie najtańszy, ale całkiem wydajny jak na 30 ml. Chętnie spróbowałabym go w secie z dedykowanym kremem, najlepiej na promocji.
  • 12 stycznia 2021 o 14:08
    Ciekawe odkrycie
    Mam 30 lat i pierwszy raz zakupiłam booster. Zwykle stosowałam serum w olejowej formie. Booster ma genialną konsystencję, delikatna forma śmietanki. Bardzo dobrze się wchłania, pozostawiając skórę gładką i nawilżoną. Dodatkowo świetnie działa na zmarszczki, mam wrażenie że je wypełnia. Super baza pod krem.
    Zalety:
    • Ciekawa forma aplikacji produktu.
    • Szata graficzna opakowania, niesamowicie inna od produktów, które wcześniej używałam
    Wady:
    • Jeszcze nie zauważyłam
  • 10 listopada 2020 o 20:17
    Natychmiastowo wypełnia zmarszczki i napina skórę!
    Kupiłam kosmetyk dla Mamy, ale zdarza mi się że podkradam i ja. Więc to recenzja nas obu - ja używam od czasu do czasu, Mama regularnie, więc to co ja odczuwam, to przede wszystkim natychmiastowy efekt wygładzenia i napięcia skóry, ale ale! nie pozostawiający tym samym efektu maski, w dodatku super sprawdza się pod makijaż - jako baza. U Mamy z kolei już po dwóch tygodniach regularnego stosowania widocznie otworzyło się oko - świetnie napina skórę, nawet wokół oczu i zdecydowanie widać poprawę okolicy ust i czoła - gdzie zmarszczki są już bardziej widoczne. Aż żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia przed! Super kosmetyk, chyba obie nie spodziewałyśmy się AŻ takiego efektu!
    Zalety:
    • natychmiastowo widoczny efekt
    • napina skórę, ale tym samym nie przesusza i nie powoduje efektu maski
    • świetnie sprawdza się jako baza pod makijaż
    • ma przyjemny, delikatny zapach
  • 6 października 2020 o 8:58
    Genialny kosmetyk
    Kiedy moja skora na co dzień potrzebowała wsparcia w odżywianiu i nawilżeniu z pomocą przyszedł mi genius wrinkle! Po okresie letnim skora była zmeczona i wymagała regeneracji- pojawiły się pierwsze zmarszczki mimiczne, których chciałam koniecznie uniknąć. Doskonale sprawdza się pod makijaż, bo lekka konsystencje. Tego dokładnie szukałam, aby odżywiał a nie obciążał
    Zalety:
    • lekka przyjemna konsystencja
    • szybko się wchłania
    • nadaje się pod makijaż
    • doskonale odżywia i nawilża bez uczucia obciążenia
    • ma przyjemny delikatny zapach
    Wady:
    • lekka konsystencja dla niektórych może być wada - należy pamiętać jednak ze to booster a nie krem