Balsamy do ciała

Estee Lauder Nutritious, Radiant Energy Lotion Intense Moist Balsam nawilżający do ciała

5 na 51 opinię

• 24 sierpnia 2023 o 9:30
    Energetyzujący, pobudzający do życia aromat
    Produkt został stworzony do twarzy, nie do ciała:) Ma formę rzadkiej emulsji o intensywnym, energetyzującym, owocowym aromacie, który pobudza do życia i do działania zwłaszcza o poranku :) Stosuję go jak tonik, na dwa sposoby. Wieczorem przemywam twarz wacikiem nasączonym specyfikiem. Ten fajnie doczyszcza mi cerę z resztek makijażu z którymi nie do końca poradził sobie olejek czy płyn micelarny oraz żel do mycia twarzy. Rano natomiast, po przemyciu skóry produktem do tego stworzonym, wklepuję odrobinę recenzowanego dłońmi w twarz. Produkt szybko wchłania się w skórę, co jest porządane zwłąszcza o poranku, kiedy spieszno nam do wyjścia:) Kosmetyk przynosi ukojenie suchej, ściągniętej skórze. Dobrze ją oczyszcza , całkiem nieźle nawilża i tonizuje dodając jej lekkiego glow. No i generalnie przygotowuje cerę na przyjęcie mazideł pielęgnacyjnych takich jak serum, olejki oraz kremy. Cera po zastosowaniu specyfiku jest ukojona, przyjemnie miękka oraz świetlista, taka zatem jaka chcę aby była po zastosowaniu tego ostatniego etapu pielęgnacyjnego jakim jest tonizacja. Wklepując go w twarz palcami można go potraktować również jako serum,które wzmacnia działanie kremu. Posiadam wersję mniejszą, podróżną recenzowanego, którą kupiłam z myślą o wyjazdach i w taką również zaopatrzę się następnym razem, gdyż jest to idealny kompan mych urlopowych wojaży, czy weekendowych wyjazdów. Tak na co dzień natomiast mam inne, równie fajne i nieco tańsze specyfiki, ale dzięki temu recenzowany będzie mi się kojarzył głównie z z tym co przyjemne, czyli z podróżami:) Jego woń zresztą kojarzy mi się z latem i wakacjami, tak więc zostanie już moim tonikiem wyjazdowym:)
    Zalety:
    • Przyjemny, owocowy aromat
    • Szybko wchłaniająca się w skórę formuła specyfiku
    • Dobre właściwości oczyszczające, nawilżające oraz tonizujące skórę
    Wady: